29 juni 2009

Jag vet man ska inte klaga och det ska jag inte, bara konstatera att det är varmt, hörde igår att det var varmast i Örebro i hela landet men nu på morgonen sa de att det varit varmare i Blekinge. Vi var i alla fall vid badet några timmar på em ;o). Idag blir vi hemma, tyvärr, när jag köpte bilen så var det fel på hastighetsmätaren detta visst vi om och säljaren hade bokat en tid för att få detta åtgärdat, idag av alla varmaste dagar, jaja jag hoppas att jag får tillbaka en bil med en fungerande hastighetsmätare, nu har den bara funkat på morronen......

Målat har jag gjort, dels denna Ikeapall som varit rödlaserad (urk) och är nu vit och fin och passar som blomhylla på balkongen, vilken skillnad vit färg kan göra, har också målat ett bord men det visar jag lite längre fram, vill få pysselhörnan klar först ;o)
Titta vilken fin knoppbräda som jag fick köpa av Anna med bloggen
http://mylovelythings.blogspot.com/ som hennes morfar gjort! Dock har jag inte kommit på än vart den ska sitta permanent men så länge hänger den i sovrummet.

Och så ett litet shoppingtips, var ju på Jysk förra vecka och då fick detta söta set följa med hem, visst var de värda 49 kr?
Ha en härlig dag i solen!
Kramis/LenaS

25 juni 2009

Sötaste lilla tvättbrädan....

Igår kom äldsta dottern hem från farmor och farfar och hade lite smått och gott med sig som hon hittade vid farfars loppis (vid Lunedet, mellan Karlskoga och Storfors) bla denna lilla söta tvättbrädan, den är knappt 20 cm hög och jag bara älskar den!






Nu har också mina krukgömmor fått monogram och jag tycker dessa bokstäverna är så fina, mönster till bokstäverna finns i Anna Örnbergs härliga bok "Inred och dekorera ljust & lantligt", vilken underbar bok! Tyckte det var lite kul för i början när jag skrev här på bloggen visade jag att jag målat Ikeas Leksvik skohylla och sytt ett förhänge av ett gammalt lakan och på sidan 106 i boken är det någon som gjort det samma, skojjigt att se att andra tänkt likadant ;o). Jag valde att brodera H-O-M-E på mina påsar, tyvärr kunde jag inte fota så att alla kom med på samma foto då fönstrena är på rad liksom så ni får tänka er hur det ser ut ;o) Funderar nu på att sy eller köpa vita påslakan och sy på spets och monogram.
Idag har vi mest åkt runt, eller på fm var vi i badhuset men sen så har jag åkt runt, det vart såklart fel på registreringspapprena när jag köpte den nya bilen så jag fick fixa det idag, jag har skjutsat O och V till sin pappa för de ska till Liseberg i morgon, vi var till Ikea och åt lunch, vi har åkte runt och letat efter en portabel DVD-spelare som Ronja kom på att hon behövde då kusinen hade en i helgen, så numera har vi en sådan. På lördag ska vi åka till Parken zoo i Eskilstuna och hoppas att denna DVD låter oss slippa "är vi inte framme snart" var femte minut ;o)
Har märkt att det inte bara är jag som inte orkar uppdatera så mycket just nu, sommaren är här så vi får njuta nu, tyvärr får jag ont av värmen och blir då också trött men men låter tiden ha sin gång och lyssna på kroppen när den vill vila....
Ha en fin kväll mina vänner!
Kramis/LenaS

22 juni 2009

Fick en lite mindre rolig förmiddag med bilköpare som inte alls var trevliga och prutade och härjade och jag bara kände tillslut att dessa människor är så obehagliga att de vill jag inte göra nån affär med. Nu löste det sig så de strulade sig iväg och när de ringde sen så sa vi att bilen var såld trots att den inte var det och ikväll så vart den såld till en väns, vän så nu ska jag snart åka ut en sista sväng med Volvon, jag är hopplöst blödig och trots att den bara inneburit en massa problem så kommer en del av mig sakna den ;o)





Vi var i Nora och pershyttan igår och lite fynd vart det, dels tre underbara resväskor som jag vete katten vart jag ska ha men det löser sig jag kommer att hitta plats för dem ;o)
Jag hittade också en sockerkaksform, ett rostigt durkslag, glasögon, en liten skål och några glasflaskor (ej på bild).
Idag kom reklamblad från JYSK och det fanns ett par quiltade överkast med på på rean bla detta för 225 kr, helt underbart, köpte ett men tror jag ska åka ut och köpa ett till ;o)

Ett tips för er som inte bor så långt från Nora så den 1-4/7 är Noradagarna och det börjar med en antikmässa den första och den andra är det stor loppis på torget där, gissa vem som ska dit? ;o)

Ha en fin kväll mina vänner!
Kramis/LenaS

20 juni 2009

En underbar midsommar fick vi igår, inget regn förrän vi satte oss i bilen och skulle åka hem från stugan, så skönt, men det regnade mer i morse, vaknade vid 06,30 och hörde regnet slå mot rutorna och bara kände näe jag somnar om igen och det gjorde jag och sov till 9, vet inte hur länge sen det var som jag sov så länge....vi har hunnit med några timmar på Tekniska kvarnen i Karlslund, ett ställe som funkar hyffsat bra när man har både tonåringar och en 8-åring. Solen tittade fram några timmar men nu regnar det snart igen, hoppas på uppehåll i morgon för då har vi tänkt att fara till Nora....åh bara måste berätta vad min lilla Moa gjorde när vi åkte till Tekniska kvarnen förut, hon tycker det är så himla kul och säger flera gånger i bilen, åh mamma vad glad jag är, du är bästaste mamman och jag skrattade åt henne och svarade jag älskar dig och tittar i backspegeln och då formar hon händerna till ett hjärta som jag skulle se i backspegeln, bara så där spontant......lilla älskade unge....

Gjorde ju några små fynd förra lördagen när Bra & Begagnat hade öppet sista dagen innan sommarupphållet och hade därför 50% på allt några dagar innan.
Dessa två änglavaktstavlorna fann jag för 25 kr tillsammans, tyckte om bägge och den ena sitter nu på balkongen och den andra i köket....


Och så denna lilla kryddburk, är svag för dessa blå/vita kryddburkarna och den kostade 17 kr, som hittat ;o)
Jag har fått en award av finaste Stina som har bloggen http://laurasgard.blogspot.com/ , tack snälla du och nu är det meningen att jag ska skicka den vidare och jag har så svårt att välja ut bara några så jag skickar den vidare till er som läser mig blogg, blir lika förvånad och superglad var gång jag fått en kommentar!
Ha en fin fortsatt helg mina vänner!
Kramis/LenaS

19 juni 2009

Glad Midsommar!

Ojojoj vilken vecka, ny bil vart det efter en del om och men, bilköpet gjordes upp i ett rum på sjukhuset här i Örebro ;o) en något annorlunda plats att göra en sån sak men det var enda möjligheten då bilens förra ägarinna tyvärr hamnade där igår. Datorn är också tillbaka, tack snälla D för hjälpen! Hans M ska också få ett grattis till det nya jobbet!
Här ser det ut som om molntäcket lättat lite och jag hoppas att vi slipper alltför mycket regn idag.....
Hoppas hinna läsa min nya litteratur i helgen, boken har jag inte haft ro att läsa tidigare i veckan, jag har bläddrat igenom den men i helgen ska jag suga mer på sockerbiten för det är den, helt undebar! Sen köpte jag Vackre hjem igår, första gången och wow säger jag bara, vilken underbar tidning! Kanske det blir en loppistur i helgen, behöver få sätta lite prägel på nya bilen och plocka ur den gamla också men jag har en riktig ut-och-köra-för-att-hitta-en-loppis längtan, nu när det är ett tag sen jag gjorde det....
Ha en riktigt fin midsommar mina vänner!
Kramis/LenaS

17 juni 2009

Dåligt uppdaterat....

Efter ett samtal med vännen M tidigt igår morse om bla min dators status så var hennes D så snäll och sa att han kunde hjälpa mig att "fixa till" datorn så det var bara att åka med hårddisken till dem igår em så D får jobba ifred med den några kvällar. (En färd som min dumma bil återigen visade att han gjort sitt, så håll tummarna för att nån av bilarna jag ska titta på ikväll och i morgon kan vara nåt att ha) Men nu sitter jag med Oscars ganska gamla dator här och det funkar inte att ladda över bilder till den och efter en stund tröttnar den på allt vad internet heter och släcker ner, värst tycker den om blocket till mitt stora förtret för det är ju baske mig blocket jag behöver nu i biljakten men men får man bara bråka lite med den så löser det sig också ;o)
Tack för de snälla orden om kransarna, det är ca en månad sen vi gjorde dem så nu har de torkat och jag tycker inte dem skräpar så mycket....än...;o)
Idag är det återigen sol utanför fönstret, så himla härligt, hoppas bara inte att midsommar regnar bort, nog för att vi är härdade men förra året hade i alla fall vi mestadels sol, vi åker ut till stugan och firar midsommar med mina föräldrar, syskon och syskonbarn, för min del så tror jag det är 15:e året som vi är med där ute, så det är en tradition ;o), vad har ni andra för planer med midsommar?
Ha en fin dag!
Kram/LenaS

15 juni 2009



För ett tag sen var jag och Icca rastlösa och bägge kände att vi ville göra nåt så vi åkte ut till stugan och plockade blåbärsris och gjorde kransar. De vart jättfina och jag har två som sitter på insidan av dörrarna i TV-skåpet och Icca hängde sin i sitt "fönster".

Annars så är det regn, regn,regn och jag sitter och letar bil, jag verkligen hatar det men det går inte längre att behålla Volvon, den har satt min ekonomi i klistret åtskilliga gånger, den kostar massor av pengar och då handlar det inte om några små pengar utan det är femsiffrigt belopp med en 4 i början som jag lagt i reperationer/renoveringar under de sista fem av sex år som jag haft den...så nu är det dags att släppa den men såklart är jag blödig och tycker det är lite sorgligt ;o)

Vill också säga ett grattis till scrapvännen Johanna och hennes Oskar som fick två små prinsar i onsdags, Grattis!!!

Ha en fin kväll!
Kramis/LenaS

14 juni 2009

En del av balkongen


Var en sväng ut till Ikea i fredagskväll och handlade lite till balkongen, fick inspiration av vännen Sussi och hennes köp av sänghimmel till balkongen dock föll mitt val efter en massa funderande och ett byte innan vi kom från Ikea på "fabler" som finns på barnavdelningen och jag vart supernöjd över mitt val ;o). Pappa byggde bänken åt mig efter mina ritningar för några år sedan och just under lång tid under året (vi brukar använda balkongen från slutet av mars till slutet av oktober, beroende på väder, den är inglasad men inte uppvärmd) så är detta en favoritplats för flera av oss här hemma.Dessutom finns det plats för förvaring under locket. Jag sitter gärna där på kvällen med temuggen och en bok, en inredningstidning eller ett broderi och försöker varva ner lite.
Var en snabbis på loppis igår men inga superfynd, men visar några små fynd senare i veckan här i bloggen, tyvärr är det inte bara datorn som bråkar utan bilen också så just nu undrar jag om jag snart ska beläggas med husarrest utan tillgång till dator ;o) men men detta löser sig och då blir det mer loppis och kanske nån auktion också ;o)
Ha en fin söndag trots det ihållande regnet.....
Kramis/LenaS

12 juni 2009

Trevlig helg!


Vill bara önska er alla som smyger in här och läser en riktigt fin helg! Hoppas det blir lite bättre väder än det som faller ner utanför mitt köksfönster!
Kramis/LenaS

9 juni 2009

Malmkrona


Minns ni när jag fick det underbara skåpet för några veckor sen? Jag fick ju även en lampkrona då, jag visste inte då att det är en sk. Malmkrona. Tänkte först sätta den i köket men fick inte riktigt med mig Ronja på det och en morgon när jag vaknade kom ideen ( ja ni vet det liksom bara säger poff så har man fått en ide) om att jag skulle sätta upp den i sovrummet. Det tog ett par dagar men nu sitter den i sovrummet och jag är jättenöjd med den. Den ska få lampskärmar alt lampkjolar med tiden för som ni vet kommer ju de vanliga glödlamporna försvinna så småningom och jag tror inte den kommer göra sig så bra med matta energilampor.....
Jag har megaproblem med min dator, har fått små otrevliga inkräktare och hade ett hopp om att kunna köpa en ny dator nu men som allt annat jag planerar vart det inte så så jag får lösa det på nåt annat sätt ;o)
I morgon har sonen skolavslutning sen har alla fyra sommarlov och det ska bli så himla skönt!
Ha det fint och åter ett stort tack för era fina kommentarer!
Kramis/LenaS

8 juni 2009

Jag är en härmapa!

Helgen är nu slut, en helg med mycket inomhustid i och med lilla Ms alla prickar men jag tror det vänt nu, idag är det en mycket piggare tjej så vi hoppas det. Vi ska gå ut en liten stund nu på fm när det inte är några andra barn hemma/ute så hon får lite luft.


Har också varit en härmapa dels såg jag leamarlens fina krukgömmor i hennes blogg http://leamarlene.blogspot.com/ och i samma stund kom Icca och sa att jamen en sån har jag sytt och fram tar hon en ihopknölad påse hon sytt på slöjden, men jag kan inte sy dem snyggt sa hon i nästa andetag, jag som tyckte den var jättefin......dock i fel färg. Så efter en stunds klurande och avritande så fick jag fram en protyp som borde funka och så här vart dem, leamarlene säljer sådana i sin fina blogg om någon är intresserade av egna ;o) Tror jag ska brodera monogram på dem bara jag hittar min gamla fina märkbok och så behöver jag lite insiration att göra det också för det är fyra likadana som ska boderas ;o)



I Lindas blogg http://lindasvitalantliv.blogspot.com/ fick jag ideen att göra en egen liten vimpel efter att hon gjort en av gamla tidningar, jag har inga fina gamla tidningar men en massa notpapper så jag gjorde en av dem och så här blev den, tack Linda för insperationen!

Tack alla ni som skriver kommentarer här inne blir lika glad var gång jag surfar in här och ser att nån kommenterat, era små ord värmer massor!

Ha en fin dag!

Kramis/LenaS

6 juni 2009

En underbar avslutning på dagen blev det igår när vi firade grannens fina och duktiga student, en massa god mat och trevligt sällskap, tyvärr satte vädret käppar i hjulen för kroppen protesterade och jag fick på onda ben stappla hem.
Lilla M har massor, massor av prickar nu, än har de dock inte kliat så mycket men antar att det kommer när de börjar spricka sen, har glömt hur det var när de stora hade, eller jag vet att det kliade en del men inte när det blev som värst, har tavegyl att ta till när klådan sätter in i alla fall......


I onsdags kom ett paket från mor i norr, dels hade hon stickat en tröja och sen hittat lite smått och gott på loppisar och här är de små godsakerna, tack! Brickan är jättetung men helt underbar, ytterligare en klädborste till min lilla samling och en "silver" skål som jag inte sett nåt liknande nånstans,lite små porslin och en tavla föreställande Adam & Eva men jag tyckte de såg lite läskiga ut ;o)

Denna underbara ljusstaken köpte de stora barnens farmor till Ronja när de var på antikmässan nånstans i Värmland och visst är den vacker?!

Sist men inte minst denna underbara fina kråsskjortan som jag fann på Myrorna då var den inte alls vacker, gulnad och fläckig men efter en tvätt blev den så fint vit. Den är lagad med en liten lapp under ena armen och min tanke var direkt att barnet blivit för stor för denna och den spruckigt upp där, det var en jättefin, välgjord lagning och sådana små spår på äldre saker jag hittar gör mig så glad, så nyfiken ;o)

Vi planerar att åka upp till Dalarna helgen efter midsommar, utan nåt egentligt mål, tänkte bara köra och köra och stanna vid små och stora loppisar på vägen så jag undrar om nån vill dela av sig med tips på bra loppisar i Dalarna som har öppet på helgerna?

Hoppas ni andra får en fin dag, hoppas lilla M känner att hon klarar sig med R en stund på em för handsfacket i bilen gick i baklås för sisådär fem år sedan och nu när den ska säljas behöver jag få upp det dels för att tömma det och för att ägarpapprena ligger där ;o), så pappa skulle försöka få upp det på em....

Kramis/LenaS

5 juni 2009

Studentdag och vattenkoppor

Så fick Moa "äntligen" vattenkoppor, vet inte hur många gånger det gått på dagis, i skolan och bland vänner utan att hon fått men igår kom de första kopporna. Lite trist då vi ska på studentfest ikväll men pappa och Moa får mysa tillsammans istället. Tänkte visa mer av sovrummet idag....

Har haft min sänggavel i några år och det är en sån sak som kommer att följa mig resten av livet, verkligen älskar den gaveln! Överkastet köpte jag av grannen V för nästan inga pengar alls, tack Vännen! (ser att det ser rätt skrynkligt ut men det var i stort sett nytt och nu efter några dagars användande har det slätats ut)

Här ser ni jesustavlan som numera hänger över sängen, har ju väggord under den men hm jag bara ville att tavlan skulle hänga där så, så får det bli ett tag i alla fall ;o) behöver nu lite fina quiltfiltar och nåt virkat överkast kanske ska se vad jag kan finna på mina loppisvägar i sommar, gjorde ett helt annat fint litet fynd igår som jag snart kommer visa här inne.

Ha en underbar helg med student, nationaldagsfirande och kanske en tur till valurnorna ;o)!

Kramis/LenaS

3 juni 2009

ett skåp till

Lite av en slump hamnade jag hos vännen V i förrgår kväll efter en annons på blocket ;o), vi bor på samma gård och hon hade en annan sak ute på blocket som jag ville ha men tyvärr så var den såld men jag fick erbjudandet att komma upp och tittat på lite annat som hon skulle sälja och bla hittade jag ett överkast (som jag visar senare i veckan) men i garderoben stod detta vackra skänkskåp och bara sa att det ville med hem till mig ;o) Försökte övertala mig själv att jag inte har plats men ni vet när tankarna börjat rulla och så kom jag på det att det får stå på balkongen och vips så kom ju en massa följd-ideer så än visar jag inte hela balkongen "måste bara" göra lite annat först ;o). Tanken är att göra ett litet utekök där men vi får se, måste åka ut och handla lite annat och se om jag hittar det jag vill ha. Tyvärr vart det sura miner från delar av familjen över ytterligare ett tungt skåp så hm kanske detta blir det sista om jag inte hittar nåt på nån loppis som har hemkörning då.... hade en köksö/rullbord där ute på balkongen innan och vet ni 25 minuter efter annonsen var upplagd på blocket var det sålt och hämtat, känns som ett rekord ;o)

Jag hoppas ni andra får en fin dag, här tittar solen fram igen men en kall vind ligger på, det är onsdag och en av loppisarna är öppen så kanske att det blir en loppistur i em......det beror på det sura objektet som kallas bil eller vad jag nu ska kalla den för, den som snart nog kommer att hamna på bilkyrkogården vill ta mig till loppisen.....
Kramis/LenaS

2 juni 2009

Litet skåp


Detta lilla skåpet hade Icca (kom just på att jag fick en fråga för ett tag sen här inne på bloggen om hon heter Icca och näe hon heter Veronica men har sen två-tre års åldern kallats Icca) på sitt rum förut men då var det högglansigt tomterött men bort med glaset i dörren, på med vit färg, en ny knopp och gammalt hönsnät så blev det så fint så ;o). Det står just nu i köket men det får nog kanske flytta till nåt annat rum när jag funderat lite. Kannan ovanpå är ett loppisfynd för ynka 17 kronor...
Här regnar det idag så jag for till gymmet efter att ha skjutsat lilla M till skolan och nu ska jag sätta mig på balkongen och titta på regnet utanför fönstren och njuta av en kopp te och småprata lite med sonen som är hemma och har lite ont i halsen idag....
Ha en fin dag!
Kramis/LenaS

1 juni 2009

Tavlor

Så var sommaren här, vackra juni står idag för dörren, bara några skoldagar kvar innan ett långt sommarlov hägrar. Idag visar jag er lite tavlor som flyttat in hit den sista tiden.

Denna tavlan hittade jag i fyndtältet på loppisen för ynka 25 kr, den är 50*70 cm och jag bara föll för den, utan att egentligen kunna föklara varför...
Detta underbara dokument köpte jag av Anna som har bloggen http://annashuspalandet.blogspot.com/ och passa på att kolla in i hennes blogg 09,00 idag för då öppnar hon sin webbutik.

Och sist ut idag är kotavlan jag köpte av Anna med bloggen http://mylovelythings.blogspot.com/ och visst har Moa skrivit fint på den ;o)

Hoppas ni alla får en fin dag, själv ska jag ut och gå nu på morgonen, ringa ett par samtal och sen åker jag och äldsta dottern ut till Ikea och Blomsterlandet.

Kramis/LenaS