30 september 2009

Prinsessbröllop

I somras när Ronja var med sin farmor och farfar på aniktmässa fann hon detta fina minnesalbum om kronprinsessan Astrid som gifte sig med sin Belgiske kronprins 1926 och genast gick tankarna till de prinsessbröllop som ligger framför oss kanske man borde köpa en minnesbok över kronprinsessans och Daniels bröllop, tänk att vi är födda samma år och boddde i samma område här i stan, kanske jag som liten bäbis låg på BVC och spanade på denna vår blivande prins ;o) Näe skämt och sido jag tycker det ska bli kul med detta bröllopet.


På balkongen blommar mina perlagoner mer än nånsin, har inte mage att plocka bort dem än...

Åh har ni sett ni som gillar det fina magasinet Jeanne d´ are living att det nästa år kommer ut med 8 nummer, jippi!


Ha en fin dag min vän!
Kramis/LenaS

28 september 2009

Bra början på veckan.....

Även här har det flyttat in små granar tycker de är lite söta dock tog det bara nån dag att inse att jag inte borde ha dem inne för ögonen rinner så nu har jag fått börja med allergimedicinerna igen, jaja så länge inte de andra två allergikerna i familjen känner av dem får de stå kvar ;o)

Lite pysslande och omplockande blir det ju nu med hösten, så kul att plocka om lite, har fortfarande inte så mycket att plocka om med, men men det jag har får nu byta lite platser ;o)
Jag har haft körkort i nio år och haft bil lika länge och aldrig har jag klarat en bilbesiktning på första försöket utan har alltid haft ombesiktning i alla år. De sista fyra gångerna med Volvon har det blivit riktigt dyrt så gissa hur glad jag var när killen på besiktningen sa att bilen var jättefin och det fanns inget att klaga på. Åh, åh, åh vilken oerhörd lättnad de som känner mig vet hur jobbigt jag tycker detta med besiktning är så det kändes så himla gott.
Ha en fin kväll mina vänner här ska jag måla min hylla sista gången.....
Kramis/LenaS

27 september 2009

Dåligt med loppisfynd......

...vart det igår trots att vi var på fem garageloppisar varav vid den första var det inte en levande själ, undrar varför man annonserar och sen inte är där. Jag hittade en kälke till min lycka vid en av de andra loppisarna. Stod för några veckor sen och fingrade på en på den trevliga garageloppisen vi var på då men kände att näe vad ska jag göra med den. Kom sen hem och såg bilder från mässan där nån fotat ett arrangemang med en kälke med julklappar på och åh vad jag ångrade att jag inte köpte kälken men igår fann jag denna julröda kälken som inte längre ska behöva fara ner för backarna med barn sittandes på utan får ta det lungt vid vår gran istället ;o)


En liten ängel hittade jag också, tycker den ser bister ut här på bilden vilket vi inte upplever honom som där han hänger i vardagsrumsfönstret.



Icca och Moa hittade lite filmer och en väska så helt lottlösa vart vi inte men hade såklart hoppats på flera roliga fynd, jaja det är en helg med loppisar nästa helg också ;o)
Här sveper höststormarna genom träden och det är massor av gula löv på marken nu, så fort det gått sista veckan.....ska snart väcka Ronja så ska vi åka iväg och köra ett pass på gymmet innan jag ska dra igång och måla lite saker här, i morgon ska jag besiktiga bilen (något av det värsta jag vet) och jag hoppas att det inte är några större fel på den, min kära lilla bil....
Ha en fin söndag!
Kramis/LenaS

25 september 2009

Vill önska dig en fin helg!



På den där trevliga garageloppisen för några veckor sen när jag gjorde en del fynd hittade jag även den här pigtittaren, en ganska enkel modell men jag gillar att se att någon försökt få till ett krön på den, den var redan vitmålad men jag var tvungen att skriva lite på den ;o)
Jag lyckades också hitta en till leksvikhylla denna veckan till ett bra pris, visst hade det varit enkelt och åkt till Ikea och köpt men då hade de kostat 1395 kr/st och jag behövde två och eftersom jag ändå skulle måla dem vita så kändes det helt onödigt att köpa dem nya, ja ekonomin hade inte gillat det heller. Nu hittade jag en för ett par veckor sen för 150 kr och i förrgår hittade jag en till för 200 kr så de vart betydligt nyare än att köpa dem nya ;o), ska börja måla den andra i helgen och sy förhängen så ska jag visa dem sen, de står i vår pysselhörna.
Hoppas ni alla får en fin helg, själv har jag bokat in ett antal garage-loppisar i morgon ;o)
Kramis/LenaS

22 september 2009

Ett litet pysseltips.....

Idag har vi en sån där riktigt grå murrig höstdag, lilla Moa har feber och hostar så hon är hemma från skolan så vi stannar inne och försöker mysa lite, storebror som har studiedag idag har städat sitt rum. Jag tänkte tipsa om ett alternativ till dessa "dekorationskedjor" som finns att köpa att hänga saker i.

Jag gjorde egna efter att ha hittat inspiration i Anna Örnbergs fina bok Inred och dekorera ljust och lantligt där de gjort flaggspel. Jag gjorde mina lite olika långa beroende på vart jag hängt mina. Sen satte jag gardinklammor i dem, ni vet sådana som sitter på gardinringar som jag dels köpt tidigare på Ikea och man kan även hitta dem på loppisar (ni vet de satt på sådana hemska stora träringar som var poppis på 70-talet) och vips så kan jag hänga lite annat också i mina flaggspel.
Kände lite för att dölja några av klammorna och satte fast små pappersblommor på dem (håller på med scrapbooking och det är pappersblommor som jag köpt i scrapbookingbutiker)
Här hänger då ett av mina små flaggspel i ett av fönstrena i vardagsrummet som det också sitter en ljusslinga runt om som ger ett så underbart behagligt ljus om kvällarna.
Ha en fin dag min vän!
Kramis/LenaS

21 september 2009

Jeanne d´ are living nr 5

Åh vad glad jag är, äldsta dottern hoppade in på favvo-butiken på sin lunch för att kolla om nummer 5 kommit och det hade den idag.......tjohooo!!! Bara längtar tills ikväll när lugnet lagt sig och jag får njuta av den ;o)
Ha en fin dag!
Kramis/LenaS

20 september 2009

En sån fin helg jag haft.....


Har haft några fina dagar i Stockholm med trevligt sällskap och mys, en helg jag kommer att leva länge på. Bla var vi på Titanic-utställningen (rekomenderas verkligen), kollade in regalskeppet Vasa, besökte Skansen (var faktiskt lite av en besvikelse, kanske vi kom för sent på säsongen, har inte varit där på drygt 30 år), sen på kvällen gick vi spök-vandring i gamla stan (häftigt), vi har ätit god mat, shoppat (inget till mig mest kläder till den snabbväxande åttaåringen), sovit och ja en mer fin helg kunde vi inte fått heller med tanke på detta underbara väder vi haft. Köpte dessa fina linneplädarna från H&M home, skira och fina.....

Ha en fin vecka min vän!

Kramis/LenaS


P.S Vill förtydliga att jag bor inte på landet utan inne i stan men har ändå ett litet skogsområde utanför vår lägenhet, bor i ett sk B-område men vi trivs här ;o)

18 september 2009

Önskar en fin helg!

Tänk så prioriterad jag är som har denna vackra skog utanför fönstret. Så underbart att nu i början av hösten, att få se solens strålar leka över träden på morronen, se alla dessa grön-gul-röda nyanserna stråla i solens första strålar.
Jag önskar er alla en fin helg!
Kramis/LenaS

16 september 2009

Lite flera loppisfynd och träskyltar

Har lyckats få fatt i lite flera gamla foton, fick också tag i en sån där blomhållare till på samma ställe som sist, den stod till och med på samma plats som den första jag köpte. Hittade också ett par gamla almanackor på samma ställe.

Nu är de första träskyltarna klara och du hittar flera inne på min pysselblogg http://lenaspyssligheter.blogspot.com/ de kostar 45 kr/st
Här har vi haft några underbart vackra dagar, idag är jag utan bil så jag och Moa tog en promenad till hennes skola och sen var jag ute och gick nästan 1½ timme till, så himla skönt. I vanliga fall brukar jag åka och träna på mornarna när jag lämnat henne men dels har jag ingen bil idag och sen är det öppet hus på gymmet hela dagen så det lär vimla av folk när det är gratis så det fick bli en underbar promenad. På tisdags kvällarna går jag och Ronja på afropowerdance och aldrig hade jag väl trot att det skulle vara så kul, kul också att vi har lite egen tid jag och R.
Ha en fin dag min vän!
Kramis/LenaS


14 september 2009

Min ljuskrona....om nån minns

I mitten av sommaren så köpte jag en svart ljuskrona med en massa pärlor och paljetter på, fin i sig men inget som passar i detta nuvarande hemmets utseende. Inte helt lätt att fota den men nu får ni en liten hum om hur den ser ut, ska snart höstpyntas lite för än njuter vi av mysiga kvällar på den inglasade balkongen med en massa ljus tända.

En vacker potta i porslin fick följa med hem från den trevliga garageloppisen förra lördan så nu har jag en i varje sängskåp, hade ju en i plåt sen innan ;o)
Denna helgen vart det ingen loppis alls, i lördags bakade vi paj på fm och sen var vi ute i stugan och där tankade vi alla energi och vill hålla oss kvar de sista kvällarna som erbjuder grillning för i år. Igår hann vi med en himla massa skojjigt, dels var vi på naturreservats invigning av vår lilla skog här ute, efter det var vi först på hundkapplöpning och på väg därifrån stannade vi och kollade på terränghoppning.
Ha en fin vecka min vän, jag har en tämligen fullbokad vecka som forhoppningsvis avslutas med en mysig helg.....
Kramis/LenaS

12 september 2009

Lite fina gåvor

Mamma var ju här och hälsade på några dagar och hade hittat lite smått och gott på sina loppisrundor i Norrland. Dessa jättesöta små kryddburkarna, var så milda, mjuka färger på dem.

Några rivjärn hade hon också hittat, gillar det runda jättemycket, de är inte så supergamla men jag gillar rivjärn, kanske för att jag saknar den sidan som person ;o)

Och så denna underbara kopparbunken som är rätt stor, ca 50 cm hög utan handtaget, fick den av min lilla dotters pappa som hittat den hos sin bror som är skrothandlare, älskar denna jättemycket, nån som har nåt smidigt tips på hur man putsar koppar?
Tack också för alla snälla kommentarer ni lämnar här inne, både om saker jag gjort och saker jag funnit, de värmer massor ska ni veta!
Tack också för tipsen om cykeln och det stämmer med de teorier de flesta av oss hade här hemma, slutet av 40 början av 50-tal, nu har den hamnat uppe på ett av mina skåp, jag får en viss känsla när jag hittar lite äldre barnsaker när jag är ute på mina turer.
Idag blir det en tur till gymmet på fm med äldsta dottern som också börjat träna (superkul) och sen åker vi ut till stugan, som jag längtat dit, förra helgen var ju mams här och då kunde vi inte åka ut men idag åker vi ut dit och umgås med dem där och kanske vi kan hitta lite svamp....
En till undran jag ska snart åka till Stockholm över en helg och finns det några bra/roliga antikhandlare eller "vita" inredningsbutiker i centrala stockholm/gamla stan?
Ha en riktigt härlig lördag!
Kramis/LenaS

10 september 2009

Åh vad trälådor gör mig knäsvag


Åh vad glad jag vart på den trevliga garageloppisen när jag såg flera trälådor i skjulet längst in i trädgården. Denna fina lådan med ett litet knäpplås har som ett stöd i botten, någon som har en ide´ om vad den kan ha använts till? Ser att nedre bilden är väldans mörk för det sitter en till halvcirkel i botten mot den andra som bildar en cirkel.
Sen dessa fina specerilådor, den mittersta har läderband som handtag, tycker den är så himla läcker.
Så denna lilla anspråkslösa lådan då, eller liten och liten den är ca 35 cm hög så jätteliten är den inte men jag gillar den. Priset då? 25 kr/st det kändes helt okej ;o)
Nu har jag fått igång min lilla säljes blogg http://lenaspyssligheter.blogspot.com/ det finns också en länk till höger till den och jag kommer att uppdatera den allt eftersom jag gör saker, snart dyker det upp lite träskyltar också, under hösten kommer jag också lägga upp tänsticksaskar och flera olika kuddar.
Ha en fin dag!
Kramis/LenaS

8 september 2009

Lite av loppisfynden

Åh vad glad jag blev när jag hittade denna rostiga, härliga trehjulingen i ett hörn på garageloppisen.......
....kolla in klistermärket på sadeln? Blir nostalgisk, tänk att denna cykel har någon cyklat omkring på, någon fick den ny och var säkert helt överlycklig. Nån av er som spanar i min lilla blogg som har en aning om hur gammal den kan vara? Vet att trehjulingarna inte riktigt såg ut så när jag var barn i början av 70-talet och kvinnan som vi köpte den av var i 50-år åldern, kanske den kan ha varit hennes?

På samma garageloppis fann jag denna, såg den i en annan blogg häromdagen och tyckte den var så himla läcker och var bara tvungen att köpa en själv. Fick senare reda på att pappa har en likadan som han haft länge och det hade jag helt missat ;o)
Lovade att lägga upp lite nya tags här idag och jag har valt att starta en egen blogg för det jag säljer så ni får vänta nån dag till tills jag är klar med den....
Sitter nu här tidigt på morgonen och mängder av flyttfåglar har kommit och flygit straxt ovanför mitt huvud, känner ett visst vemod när flyttfåglarna sjunger sin klagosång, vet att det inte är en klagosång men i mitt lilla huvud känns det så.....
Ha en fin dag min vän!
Kramis/LenaS

6 september 2009

Pimpade hissgardiner från Ikea

Jag gick och sneglade lite på Ikeas billiga hissgardiner men kunde inte riktigt gilla dem som de var och så fick jag en liten ide ;o) Jag broderade monogram på dem och sydde på en spets nertill och ja jag vart riktigt nöjd (ursäkta den mörka bilden men jag går bet på detta att fota mot fönsterljus)
De vart ju lite roligare än de var innan i alla fall och fönstren känns lite mer ombonade nu när hösten smyger sig på och jag inte alls vet vad jag ska ha för höstgardiner....

Vi var ju runt på lite loppisar igår lite trist var att den nya lördagsloppisen på Örebro golfhall drog igång samtidigt som de hade en bakluckeloppis på stan som tyvärr inte bestod av mer än kanske 10 bilar, hittade dock ett silverfat på fot där. Mams såg en liten annons i tidningen om flyttloppis så vi åkte dit (jag var lite pesimist där och tänkte att jaja vi åker dit och ser vad de har för skräp) och döm om min förvåning när de hade en massa fina saker, visar inga av de sakerna idag men de kommer under veckan, bla en riktigt gammal rostig trehjuling, fem underbara trälådor, ett pelarbord, en pigtittare och lite annat för jättelite pengar, sådana loppisar gillar jag ;o). Örebro Golfhall vart en besvikelse, kanske kom vi för sent men vi hittade ingenting trots att 90(?) säljare stod där och jag tyckte att alla hade massor av skräp kvar på sina bord så undrar om de fått sälja nåt. Det var massor av besökare där också men det är ju så att man kan inte sälja urtvättade kläder och tro att man får i stort sett nypris, går jag på loppis ja då vill jag kunna fynda lite....men men kommer ju såklart åka dit och kolla flera lördagar och hoppas på lite roligare saker, kul att vi äntligen fått en sån loppis igen.
Nu har mams åkt till mormor över dagen och jag och de två barn som är hemma ska fara iväg till badhuset några timmar.
Ha en fin söndag min vän!
Kramis/LenaS

4 september 2009

Skolplansch och lite loppisfynd

I lördags på gargeloppisen i Rynninge så hittade jag bla denna lampfot (som jag sytt en lampkjol till) och ljusstakarna, de får stå på balkongen så länge, hoppas hitta lite mer småplock att dekorera med nu när bakluckeloppisarna mfl dragit igång....i morgon blir det bakluckeloppis på stortorget och den nya loppisen som har premiär.

Denna hyllan fann jag också vid samma loppistillfälle som innan och den är nygjord i råa brädor och jag tror den kan bli fin vit ;o), ni ser också lite av min fina blåsippeskolplansch.

Här är den skolplansch jag suktat allra mest efter, gullvivan, vår landskapsblomma, som hamnat i vardagsrummet, ovanför mina resväskor.

En knoppbräda jag hittade på loppis för två veckor sen som jag målat vid och skrivit lite på ;o)
Mamma är här och hälsar på några dagar och lite loppisar har vi varit på,men har knappt inte gjort några fynd, men i morgon blir det ett par loppisar som jag hoppas ger lite mer....
På tisdag laddar jag upp lite bilder på flera tags som jag har att sälja, tack snälla för alla snälla ord och tack ni som handlat av mig!
Ha en fin helg min vän!
Kramis/LenaS

1 september 2009

Inhyst i garderoben


Lovade ju innan att visa bilder från Iccas rum, hon bor i en garderob som är 130*330 cm. jag bodde där inne först när vi flyttade till denna lägenheten men då jag började jobba natt och denna garderob ligger precis mot uppgången blev jag rätt störd när jag sov på dagarna och när Icca gång på gång bad om att få byta så gjorde vi det. Första åren hade hon en platsbyggd loftsäng innan hon ville ha en vanlig säng och lektiden var över och hon inte behövde ha så mycket lekyta utan mer ett "rum" att få vara ifred i. Sänggaveln har vi gjort av en spånskiva som vi klätt med dels ett gammalt täcke och sen satte ett svart bomullstyg äver och efter det ett vitt spetstyg. Inte helt lätt att fota men ni ser på ett ungefär hur det ser ut.
Det finns fortfarande några tags kvar, har uppdaterat förra inlägget med vilka som finns kvar.
Ha en fin dag min vän!
Kramis/LenaS