31 maj 2010

TACK!

Ett supertack till er som var här på öppet hus i lördags (nästa blir i slutet av augusti och då blir det efter önskemål en vardagskväll, men som jag tjatat om innan det är bara att höra av er så kan ni komma hit och kika på sakerna när det passar er) och tack ni som handlade av mig på loppisen i söndags! En härlig helt med underbara möten och en massa inspiration ;o)

På loppisen i söndags fann jag denna lilla söta dockan, ska virka henne en klänning bara mormorsrutorna är klara, har varit svårt att få tid att sitta med virkningen nu ett tag men tänker ta några dagar här nu och bara vara, har varit och är mycket runt omkring som ger en negativ stress så jag tar ett steg tillbaka några dagar nu och bara är och då passar virkandet bra ;o)


Det fina symaskinsbordet ute på balkongen, ni skymtar evighetskalendern som var en av de saker jag köpte på Smultrongården , dit kommer vi åka på bloggträffen den 3/7, i slutet av veckan lägger jag upp mer info om bloggträffen men boka in den 3/7 för shopping, mat och trevligt umgänge, som jag skrev innan behöver jag få släppa lite måsten några dagar nu men på fredag hoppas jag kunna ge er en fullständigt progrm för dagen ;o)

Dessa underbara ljuslyktorna som jag redan visat nån gång innan köpte jag hos fina Violans när jag var där i april på hennes underbara bloggträff och smygpremiär av den underbara gårsbutiken.

Nu ska jag och sonen åka iväg med sopor både hemifrån och från stugan och sen trycker jag på pausknappen några dagar.

Ha en riktigt fin vecka!

Kramis/LenaS

28 maj 2010

Underbara sol!

Åh vad mycket lättare det är att vakna när solen skiner, man får en massa inspiration, så härligt.
Liten loppisfynd från i onsdags en underbar gammal lövkorg och ett skinn (har länge letat och för ett tag sen missade jag ett men nu var det min tur och nu är det en kamp om det här på kvällarna ;o) för alla älskar att sitta på det)


Igår var jag inne på PK Design och kom på att jag kunde ju köpa en Notredam- handduk och hänga över ryggstödet på schäslongen (Ektorp) då det så snabbt blir skitigt då alla ligger där ;o)
Sen har vi sysslat med tokigheter a la köande här, media Markt öppnade här igår, samtidigt hade Elgiganten nypremiär så redan i onsdags hade Elgiganten en sista utförsäljning där vi stod i kö i fyra timmar och gick lottlösa hem och sonen som skulle ha en minilaptop vart ganska less. Men MM skulle öppna 06.00 igår morse och jag lovade att vi kunde gå upp tidigt och åka dit då de hade himla bra priser också men när vi vaknade 04,30 och jag loggade in på datorn stod det att det var trafikkaos så vi gav upp. Sen på fm så kom jag och R på att vi åker för då var det tydligen inga bilköer i alla fall och denna gång var det inte ens kö in i varuhuset. Så nu har vi uppgraderat oss och köpt en ny TV, vi har haft en tjockis-TV fram till nu, det har absolut inte varit nåt fel på den mer än att jag kännt att TV-skåpet är stort att det skulle bara trevligare med ett smalare eller lägre skåp och nu var dessa urbilliga så då kunde vi inte stå emot. Vi fick också med en laptop, en DVD, nytt strykjärn, ny vattenkokare (helt onödigt, hade en svart som funkar men hm ville ju hellre ha en vit), tjejerna fick en efterlängtad plattång och ett stativ till kamerorna, tjohoo nu ska vi få till bättre bilder när solen inte vill ge bra ljus;o). Jag handlade med en skrivare och en mobiltelefon till mamma också och allt gick inte ens på 4500 kr vilket inte ens räckt till TVn i vanliga fall. Så nu ska jag försöka få fatt i ett bra skåp annars har jag mitt höga vackra skåp som kanske får bli TV-skåp istället ;o)
Något annat som hängt över mig under lång tid är en viktökning pga att jag ätit helt fel, slarvat med träning osv och igår skrev jag in mig hos VV har testat en massa annat men GI är inte min grej, soppor/shaker av olika slag ger en viktminskning men när jag sen börjar äta är det kört. När lilla M var liten körde jag VV och nådde till målvikten men tyvärr trodde jag att jag skulle fixa att hålla den själv men det gör jag inte så nu ska jag ner totalt 14 kilo och sen kommer jag stanna på VV för att få pepp och nån som håller koll. VV är det som passar mig bäst så det får det bli ;o)
I morgon har jag öppet hus och ni är fortfarande välkomna även om ni inte hunnit anmält er, bara maila.
På söndag står jag på loppisen med mina saker i Tornfalkgatans centrum mellan 10-13, välkomna då också!
Ha den finaste helgen!
Kramis/LenaS

26 maj 2010

Spraymålat

I helgen sprayade jag min korgstol och sablar vad färg det gick åt, men ljusgrå blev den men hade nog behövt en burk färg till för att den skulle bli vit, kanske den får bli vitare när jag varit till Biltema nästa gång och kan köpa med mer färg ;o)

Köpte en så fin "bubbla" hos fina Kicki på Min Skattkammare i lördags, den hänger på balkongen och åh vad jag tycker fattigmanssilverlyktor blir så levande när man har ett ljus i dem :o)
Idag ska jag och finaste Mia gå på Marieberg och käka lunch ihop, en härlig tjejdag väntar med andra ord ;o)
På lördag är det öppet hus som jag tjatat om massor om och mer info finna att läsa här och på söndag ska jag stå på ytterligare en loppis här i området, denna gång blir det vid garagen i centrum här på Tornfalkgatan i Örebro mellan 10-13, välkomna oavsett ni vill komma på öppet hus eller loppisen.
Ha en finfin dag!
Kramis/LenaS
P.S Har nu uppdaterat pysselbloggen med bla tygvimplar, hjärtan och ljuspåsar/krukgömmor

24 maj 2010

Härliga pingst

Åh vilken härlig pingst trots lite regn, i lördags styrde jag bilen mot Smultrongården och efter det Min skattkammare, första besöket hos både men inte de sista ;o), ska visa vad jag hittade hos dem senare. Vi kommer besöka dem den 3/7 på bloggträffen, vi kommer också åka till Nice där jag hittade denna så underbara ängeln, visst är hon underbar?! Det blir ytterliagre ett par butiksbesök på blogg-träffen men det kommer mer info.

Igår var vi till Karlsund och trädgårdsdagen de arrangerade så mysigt, lilla M fick plantera några potatisar i köksträdgården som vi kommer att kunna följa då alla barn fick sätta en skylt med sitt namn vid det som de planterat. Jag köpte lite plantor som styvis planterade vid stugan eller ja jag rådgjorde såklart med henne innan jag köpte dem ;o) På eftermiddan var vi ute i stugan och grejjade, så himla härligt!
På lördag har jag öppet hus;
Öppet hus lördagen den 29/5-10!
Nu kör vi en repris av förra månadens öppet hus, lördag den 29/5-10 mellan kl 11-15 är ni välkomna hit, hem till oss för att titta, fika (fixar lite hembakat) och kanske handla (absolut inget köptvång). Jag kommer att ha fyllt på med både nya kuddar, vimplar, ljuspåsar och så klart de gjutna figurerna.Vi bor i ett av ytterområdena i Örebro och på andra våningen, det finns ingen hiss. Maila mig för mer info och adress lena.segel@telia.comAlla är välkomna oavsett ni varit här tidigare eller inte ;o) och kan ni inte just denna lördan så hör bara av er så kan ni komma en dag när det funkar bättre för er.

Önskar er en underbar måndag!
Kramis/LenaS

21 maj 2010

Fredag igen.....

Så var det fredag igen, veckans mysdag, det ska tydligen komma än mer regn och åska idag, vi satt ute på den inglasade balkongen och mös i ovädret igår kväll, en mysig torsdag kväll med andra ord ;o) Innan dess var vi och spelade minigolf med en av Moas kompisarns familj, så trevligt, ska se om vi kan få till en kanotkväll tillsammans också, härligt.
Igår var jag på Nice och hämtade sista numret av Jeanne d arc living och åh nu är helgen räddad ;o), köpte även Vakre Hjem i onsdags och åh så mycket härlig inspiration i bägge dem ;o). Har också köpt Anna Örnbergs sista bok, såg att någon inte var så nöjd så jag vågade inte klicka hem den utan att ha kikat i den först och jag tyckte den såg kul ut så nu är den på väg också.
Lite fynd på loppisen i onsdags, det blev två små pallar, dels denna underbara röda lilla barnpallen/stolen och sen en fotpall men jag blir nerröstad av övriga familjen som säger att den är för liten men jag tror i alla fall nån liten dam haft den som fotpall när hon kankse broderat ;o) Den ska bli vit och sen tror jag att jag kanske virkar mormorsrutor och använder som tyg på den....

Den trådlösa uppkopplingen är guld, nu kan jag sitta på balkongen och svara på kommentarer och igår satt vi ute en stund på em och även ute på gården funkade det ;o)

Jag önskar er alla en fin pingsthelg, det ska tydligen vara ett hemskt väder så nåt Dalarna blir det inte just nu ev om två veckor.....
Kramis/LenaS

P.S. Nästa lördag är det dags för öppet hus se mer info här och alla ni som handlar innan den 20/6 deltar i en utlottning oavsett ni kommer hit eller beställer via nätet :o)

19 maj 2010

Onsdag, öppet hus och bloggträff


Så var det onsdag igen, barndomens favvodag och hm det har blivit en dag jag gillar just nu också för det är favvo-loppisdags om en stund ;o) Förmiddan idag har jag och finaste Ronja tillbringat ute på Mariebergs galleria, först frukost och sen lite shopping, bla hittade jag dessa underbara små flaskorna från Miljögården hos finaste Nina med butiken Nice.
Efter det så tog jag äntligen tag i detta med att uppgradera Internetleveransen, har ett 8 år gammalt bredbandsavtal med Telia och gissa om grabbarna mobbade mig där inne när de såg hastigheten ;o), nu vart det dels trådlöst internet, det är ju inte längre bara en dator hemma som för åtta år sedan, sen behövdes ju lite mer fart på fibrerna och vi valde också att se till att få mer kanaler på TVn och det bästa av allt det vart en del billigare än innan, sånt gillar jag ;o)
Nästa lördag har jag öppet hus här hemma och det ska bli så kul att få träffa er men vet ni om att ni vill handla nåt speciellt får ni gärna redan nu maila om det, jag har som regel inte så mycket av varje sak och det finns en risk att det kan ta slut. Under nästa vecka kommer pysselbloggen uppdateras med kuddar, vimplar (både tyg och pappers), hjärtan, ljuspåsar/krukgömmor mm. Söndag den 30/5 kommer det ev vara en loppis här i området igen men jag skriver mer om det i bloggen nästa vecka i så fall.
Och så till bloggträffen, vi kör på det datumet och vad kul att så många hört av sig och är intresserade så lördag den 3/7 blir det en bloggträff här i Örebro med shopping, fika, mat och umgänge med likasinnade ;o) Jag kör ut mer info efter att jag haft öppet hus sen (märker att det är lätt att blanda ihop), bla har jag några butiker som vill vara med och ge oss lite rabbater den dagen, bra va?
Ha den finaste dagen idag!
Kramis/LenaS

17 maj 2010

Vilken underbar lördag!

Vilken underbar lördag vi fick, på fm var jag på loppis och fann bla en korgstol, nu mörkt brun men snart vit så ni får vänta med att se den ;o) På en annan loppis fann jag äntligen fler av dessa rockoko ljusstakarna för ynka 40 kr, nu har jag tre så nu blir det inte fler vill inte vara nån samlare av dessa ;o)
Lördag eftermiddag tillbringade vi stugan (vilken härlig sommarvärme) och jag slås alltid av den glädje och tur vi har som har varandra, dessa grillkvällar i stugan är en otrolig energikick, vi är inte blodssyskon men det är inget som nån tänker på varken min pappa eller min styvis gör nån skillnad på dina och mina barn/barnbarn utan alla är lika, så glädje får denna helgen stå för. Glädje är också att två fina goa läsare av bloggen varit här och handlat, tack finaste ni för era besök Åsa och Annika!
Igår var det ju tyvärr inte lika fint väder men jag fick lite annat gjort och det är så skönt, minns ni att jag i början av året började virka, första planen var att göra en pläd att lägga på kökssoffan, så den täckte dynan men när det var klart kom jag på att näe jag vill ha en filt att dra omkring mig när jag sitter ute på balkongen så det vart ju att ställa om målet och göra den dubbelt så stor. När den är klar kommer det vara 240 rutor totalt så runt 200 rutor har jag nu gjort och sytt ihop efter hand, efter att den är klar ska jag virka en matta av lakantyg till lilla toan tror jag sen blir det nog något mer projekt med mormorsrutor för det är rätt lagom för hjärnan att virka dem, de kräver inte så mycket ;o)
Nog svamlat, en ny vecka är här och jag önskar er den mest underbara vecka!
Kramis/LenaS

14 maj 2010

Ytterligare en skatt från stugan.....

Mellan köket och vardagsrummet i den nya stugan har denna fina dörren suttit, dock är det nog bara en skafferidörr och alldeles för smal, pappa ska öppna upp mellan rummen istället för att få in mer ljus så igår efter att vi kört flyttsaker från den gamla stugan i ösregnet så fick jag med denna hem, jag som letat efter en dörr så länge, gissa hur glad jag är över min dörr. Ena sidan hade de en gång satt en masonitskiva över, hittade skivan ute i uthuset när vi städade där, med vet inte om förra ägarna tyckte den var trist och tog bort dem men under den sidan var dörren i mer dåligt skick men det gör inget jag älskar min dörr ;o)

På loppisen i onsdags fann jag denna stora spånkorgen för 25 kr, den ska bli vit och vart perfekt till alla lilla Ms dockkläder.

Lördagen den 29/5-10 mellan 11-15 (måste hinna till favvoloppisen en snabbis innan ;o) ) kör jag öppet hus igen, mer info hittar ni här.

Lördagen den 3/7 jobbar jag på att få till en bloggträff så jag skulle vilja veta hur många av er som vill och kan då? Tänkte att vi kanske kan träffas här hemma och äta lite frukost och sen åker vi runt till några butiker i och utanför Örebro för att avsluta dagen med middag någonstans, kanske vid stadsträdgården eller om ni har nåt bra förslag så får ni gärna komma med det, är så dålig på resturanger/matställen här i stan för det är sällan jag går ut och äter (barnen vill helst bara gå på Pacos eller Kinamuren när vi går ut) och man behöver absolut inte ha en blogg för att följa med bara intresset ;o)
Ha en fin helg min vän!
Kramis/LenaS

12 maj 2010

Plåtburk

Här kommer den fina plåtburken jag räddade från soporna när styvis rensade skåpen i den nya stugan, åh som jag älskar den nya stugan, lugnet men inte ödsligheten som fanns vid förra stugan, är helt övertygad om att detta blir himla bra, pappa är lite som en pojke på julafton när han springer med tumstocken, mäter lite, funderar lite på hur han ska kunna förbättra och bygga om, så härligt att höra hans planer och känna deras positivitet, ska visa bilder från stugan senare.En porslinsskärbräda lyckades jag vinna till ett himla bra pris på tradera, tycker annars att det är svårt att fynda där nu för tiden....
Fick frågan för nåt inlägg sen om vart favvo-loppisen liggeroch det är Bra & Begagnat här i Örebro, det som ligger ute på Nasta, vid brandstationen, för att göra de bästa fynden bör man vara där när de öppnar, 14 på onsdagar och 10 på lördagar.
Jag funderar på att åka uppåt Dalarna under Pingst, finns det över huvudtaget några loppis öppna då? Spelar ingen roll om det är lördan eller söndan, ni får gärna tipsa.....
Vad härligt med en kortvecka, nu blir det några dagar ute vid stugan och jag vet att det inte ska bli nåt bra väder men jag hoppas de har fel ;o)
Ha en finfin dag min vän!
Kramis/LenaS

10 maj 2010

Kotten....


Några av er var snabba och såg att jag uppdaterade pysselbloggen med kotten redan i lördags, tycker den är så otroligt fin och maffig, så svårt att göra den rättvis på bild men åh vad jag gillar den ;o), den finns nu att beställa i pysselbloggen. Har också startat en liten utlottning bland er som handlar av mig fram till 20/6, ni hittar mer om det inne i pysselbloggen.

Inget större fynd på loppisen i lördags men denna underbara spånkorgen fann jag, blev så glad för den!
Har ju hjälpt mina fina föräldrar att flytta i helgen och när styvis plockade ur det som lämnats av de förra ägarna i den nya stugan fann hon bla denna plåtburk som hon skulle kasta, gissa vem som var snabb att ta den och lite andra skatter, visar dem senare i veckan ;o) Finaste styvis fyllde år igår och hon och jag var på loppis för ett tag sen och fann en ful grön trälåda med handtag, den målade jag vit och planterade perlagonier och lobelia i och toppade med en liten madonna så fick hon den i födelsedagspressent och så glad hon blev, kändes himla kul ;o)
Önskar er alla en riktigt fin vecka!
Kramis/LenaS

7 maj 2010

Loppisfynd

Nu under två veckor firar favvoloppisen 15 år med lite extra kuligheter i stora tält på utsidan och där kan man göra en massa underbara fynd, dock tog det mesta slut direkt i onsdags, jag hann i alla fall få med ett skrivbord med stor potential till lilla M för en tjuga, just nuär det ju allt annat än fint men som sagt med vit färg och vita porslinsknoppar så blir det nog himla fint ;o)
Fann också denna söta tavlan med ett barns bön om att sin mamma, pappa mfl får må bra..... När vi skulle lasta skrivbordet och vände på det såg jag att den som gjort det en gång i tiden har återanvänt sockerlådor när han/hon gjorde detta skrivbordet, så dett. Det ska såklart bli vitt, min lilla skrutta har länge sagt att hon vill ha ett mer shabby rum och det ska hon såklart få ;o)

Ytterligare en tavla jag funnit på loppisen för nästan inga pengar alls, tycker det är en del av charmen när ramarna är lite stötta....
I morgon ska vi hjälpa finaste pappa och styvis och flytta saker från den gamla till den nya stugan, det är så rofullt vid den nya stugan, skulle kunna sitta där hela dagarna och bara vara ;o)
Här provgjuts nu den fina kotten, den är inte helt lätt att få till och jag vill inte visa den förrän jag är nöjd, väntar också fortfarande på en madonnaform till, jag hoppas hon är fin, inte helt lätt att se på bilderna innan ;o)
I morgon ska jag såklart hänga på låset hos favvoloppisen igen innan jag hjälper pappa och A-M att köra grejjer och hoppas hitta nåt roligt, de har fyllt på sen i onsdags när nästan allt tog slut så nåt fynd borde jag göra....

Ha den finaste helgen min vän!
Kramis/LenaS

5 maj 2010

Musöron och en härlig grönska


Tänk så härligt det är att se dessa små musöron till blad på björkarna, överallt grönskar det nu, faccineras över skådespelet utanför köksfönstret. Blandskogen som står där blir allt grönare och grönare, man ser det så tydligt från dag till dag, så härligt! Det finns en lite mindre rolig sak och det är att allergierna nu slagit klorna i mig rejält, det är både nässpray, ögondroppar och tabletter som gäller men men jag är så glad för våren och den energi den drar med sig....
I morgon fyller lilla mams år, grattis i förskott och mellantjejen ska till Skansen, hon är en sk friends-medlem, framröstad av sina klasskompisar i höstas att funka som kompisstödjare och nu ska alla friends i Sverige träffas på Skansen, så kul för dem.
Jag har också uppdaterat pysselbloggen lite, de sista madonnorna ligger nu där, väntar på en madonnaform till och sen kommer kotten upp i slutet av veckan.
Ha en underbar dag min vän!
Kramis/LenaS

3 maj 2010

Nya madonnor.....

Åh nu har tre av de nya madonnorna landat de är så fina, två minisar och en som är ca 23-24 cm (vart en favorit som gick åt på loppisen igår), de kommer att komma upp i pyssligheter under veckan ska göra om lite där inne men såklart säger jag till när ;o)
Idag har jag och finaste R haft en mamma-dotterdag med lite frukost på Ikea, sen har vi köpt doppressent och hunnit med att prata lite med Nina på Nice en härlig dag med andra ord.
Nåt mer har kommit idag den underbara kotteformen, hur underbar som helst så nu ska här provgjutas och försöka få till den för dessa stora gummiformarna är inte helt lätta att hantera alltid ;o)
Ha en riktigt härlig dag mina vänner!
Kramis/LenaS