29 juni 2015

Trädgårdsdrömmar



Drömmar har vi alla och jag älskar att skissa på vissa av dem som drömträdgården, visst har vi väl alla en drömträdgård? Vissa av oss har uppfyllt drömmen om den redan, och vissa av oss drömmer och planerar, jag är rätt tråkig för jag drömmer om en trädgård fylld med olika vita blommor och buskar men också med en vacker köksträdgård, en stort fint växthus av gamla fönster eller då kanske det heter orangeri? Ett växthus eller orangeri där man kan sitta ljumna sommarkvällar eller varför inte en riktigt regning kväll?



Även där skulle det finnas en massa växter, gärna sådana som man kan äta ifrån ;o) Men mitt i alla drömmar kan man också behöva få lite hjälp, man vet precis hur man vill ha det men kommer inte ända fram i sitt planerande, då kan det vara skönt att få lite hjälp av proffsen, de som kan komma med tips och råd, så jag vet att jag får rätt växter ihop med varann, så det blir blommor som blommar om varandra så att vissa rabatter inte står och ser tråkiga ut i perioder. Det är precis som när man planerar det nya köket, det är skönt att få bolla lite ideer med någon och här hittar ni några som kan sin sak.

Ha en fin vecka min vän!
Kram/Lena

27 juni 2015

Lite semester


Sen några dagar befinner vi oss i Härnösand hos min mamma, en del av familjen, en den är kvar hemma ;o) igår em/kväll var vi hem till min syster och hennes sambo som precis köpt hus utansför Sundsvall och grillade. Såklart ville vi ha med en liten inflyttningspresent och tidigare på dagen när vi var förbi med lite saker tänkte jag att de behöver lite uteblommor så det fick bli vår inflyttningspresent ;o)
Ha en fin lördag min vän!
Kram/Lena

20 juni 2015

Natt-projekt

Prästkragar o blåklint

Jag jobbar ju nästan enbart natt just nu, det är det som funkar bäst för familjen eller näe det är för de två små fyrbenta, det underlättar för vi slipper jaga hundvakt alt ha den på hunddagis att jag jobbar natt och jag trivs rätt bra med det. Det som kan vara jobbigt är att jag är helt ensam på natten, att få tiden att gå, jag stickar en del men så broderar jag en massa också. En hel del monogram har ni ju redan sett men också vanliga broderier blir det mellan varven.
Blinka blinka stjärnan Stämplad korsstygn Quilt

En del broderar jag till mig själv, mest dukar men även en del att ge bort, alltid kul när någon får barn eller gifter sig att få ge något lite mer personligt, något jag gjort själv, älskar själv att få något som någon annan gjort, det ligger så mycket jobb men också tankar bakom, när jag gör något åt någon annan är det ju den personen jag tänker på. Jag är ju en web-shoppare och har hittat en underbar butik här som säljer en massa fina broderier, har hittat några fina materialsatser som jag kommer sätta nålen i, jag kommer ju jobba hela sommaren och som sagt det blir en del tid som behöver fyllas, jag behöver något i händerna för att må bra ;o)

Ha en fin midsommardag min vän (själv jobbar jag hela helgen ;o) )!
Kram/Lena

19 juni 2015

Glad Midsommar!


Önskar er mina fina vänner en riktigt fin midsommar trots regnet!
Kram/Lena

15 juni 2015

En ny liten värld öpnnade sig



I fredags hade vi ju en student här men vi hade också en liten fyrbenting, vår papillon Oddie som fyllde fyra år, denna lilla kloka pojke som kom in i våra liv i oktober för fyra åre sedan, och ett och ett halvt år senare kom den lilla själaskadade cavalierpojken Molle in i vårt liv också. Dessa två små pojkar som gett oss så ofantligt mycket kärlek och glädje, men med dem kom en ny värld att öppna sig, det är ju inte bara mat, halsband och koppel som krävs utan lite annat smått och gott, det blir lite som när man har småbarn, det blir så kul att shoppa saker till dem.
Hurttas hundflytväst

Vår Molle är en rätt tunnpälsad liten pojke och vill mer än gärna ha nåt extra på sig när det är kallt ute, sitter vi ute på vår inglasade balkong på kvällarna vill ha gärna ligga under sin hundfilt nära mig. Här har jag hittat en massa roliga saker till pojkarna både nödvändiga och kanske lite mindre nödvändiga men roliga grejer. Vår Oddie är en väldans aktiv hund som älskar klurigheter och behöver aktiveras medan Molle mest är en mysare som inte är lika aktiv utan trivs med att lunka runt i sin egen takt, hur som helst älskar bägge godis och tuggben, det hittade jag en massa här ;o)

Ha en fin vecka min vän!
Kram/Lena

14 juni 2015

Student


I fredags kom så dagen som älskade dottern väntat på, studenten, min fina vackra lilla flicka kom i mål, på bilden som är tagen på studentbalen har hon en sjal som min mamma stickat. Grattis älskade barnet mitt!

10 juni 2015

Sockor mitt i sommaren


När Lilla M var liten för sidådär 12-13 år sedan stickade jag lite, det blev barnlusetröjor men sen slutade jag med det, vid jul förra året kom mellandottern hem och sa att hon börjat sticka hemma hos pojkvännen, hans mamma hade lärt henne och då kom ett sug efter att få sticka eller virka över mig, började virka några små hundar men det var inte min grej.....



Jag kom på att jag skulle lära mig att sticka sockor och så blev det och ett helt gäng har det blivit sen dess, några har hittat nya ägare och resten är till salu, jag jobbar ju natt, ensam och vaken och detta är ett skönt tidsfördriv mellan varven ;o)



Har semester denna vecka för på fredag tar just mellandottern studenten, min mamma är här och lite stickande blir det ;o)
Ha en underbar lillördag min vän!
Kram/Lena

8 juni 2015

Fönster

utbytesbage

Miljö och energi går hand i hand, när jag hörde ordet pvc i samband med fönsterbyten var första tanken att det kan inte vara miljövänligt men där hade jag väldans fel, det finns ett företag som sysslar med hela renoveringssysyem för lite sämre fönster som jag har. Här behövs fönstren bytas ut, de flagar och träet är dåligt, sånt som kan ta galet med tid, då känns det rätt skönt att läsa om ett företag som fixar allt, med miljövänliga fönster, som inte läcker ut värmen men som inte heller viner som om det vore snöstorm ute var gång det är oväder, de har egna montörer som fixar fönsterbytena snabbt.
totalbage
För mig som blir galen av att ha oordning och rörigt låter det himla bra, jag kan få smått panik av att måla om en möbel här hemma, bara tanken på att lägga ut täckpapp, se färgburkar osv gör att jag drar mig för att måla fast när jag väl är igång älskar jag att se förändringarna ;o). När ett företag erbjuder allt från start till mål när något jag gillar, när montörerna som kommer kan sin sak och löser sina uppgifter snabbt, att sen ha fönster med lååååååång livstid och som inte behöver en massa underhåll är inte heller fel ;o)
Ha en fin dag min vän!
Kram/Lena

3 juni 2015

Moder jord glömde nog bort.....


....sommaren och gav oss höst med en gång ;o) jag bor precis vid en skog som blivit naturreservat för några år sedan och här har flera träd rasat sista dagarna, vilka enorma kraften naturen besitter....men ganska mysigt att sitta på balkongen, med te, lite levande ljus och min stickning och se skogen dansa utanför ;o)
Ha en riktigt fin onsdag min vän!
Kram/Lena

2 juni 2015

Körkort

CONTINENTAL PREMIUM CONT 2 #

Nu har halva barnaskaran fått sina körkort, sonen blev klar för en dryg månad sen och som kille längtar han mer efter en egen bil än äldsta dottern gjorde när hon var klar. Han vill ha en Volvo, då han kört det både på körskolan och hemma (har kört andra bilar också men det är Volvo han fastnat för), men som ung kille vill han "hotta" till bilen lite, en Volvo kan se ganska tråkig ut och just snygga fälgar gör ganska mycket på en bil oavsett märke, vet ni att i min ungdom var Volvo, lastbilar, utställningar osv en ganska stor del av mitt liv, bodde i ett litet brukssamhälle där det var det stora liksom ;o) så jag hajar fortfarande till när jag ser en Volvo och ofta är det fälgar/däck som gör så mycket.
 DEZENT TD DARK
 Just nu har det lagts en del tid på att kolla upp detta och vi har hittat en del snyggt här
Sen efter att jag tog mitt CE-kort (lastbil+släp)  har det i alla fall för mig, gjort att jag att upp ögonen mer för vikten av bra däck på bilen, jag har inte kört på blankslitna däck eller så innan heller men utbildningen gav mig lite nya infallsvinklar om mycket när det gäller bilen, säkerhet och miljö, så oavsett årstid, tänk på hur däcken ser ut på era fordon, här kan man hitta bra däck till bra priser.

Ha en fin dag min vän!
Kram/Lena