22 februari 2016

Vårkänslor



Nu är våren snart här, mars är första vårmånaden enligt bondepraktikan och då är det så ;o)  jag är nästan ledig två veckor nu och tänkt få upp vårgardiner (mina vita gardiner, har linnefärgade under höst/vinter), byta ut prydnadskuddar och tvätta allt som kan tvättas osv sen kan våren komma när den vill men i min värld börjar den första mars ;o) Med våren kommer även den där drömmen om den vackra trädgården, med en massa vackra växter som blommar om varandra hela sommaren och ett växthus, ett orangeri, känner ni igen det? 




Hur många av oss drömmer inte om det där engelska orangeriet/växthuset i gammaldags romantisk stil, där man kan tillbringa de vackra eller regniga sommarkvällarna i skydd mot myggorna och knotten. En plats för avkoppling där man kan odla de där lite mer exotiska växterna, vill ha ett vackert orangeri men lagom mycket växter men också plats för ungänge, en plats där man kan sitta i lugn och ro och läsa eller varför inte ha en mysig kväll med lite gott i glas och på faten? Utanför drömmer jag om några drivbänkar med köksväxter, finns det något så underbart som doften av färska Örebro i kombination med solvarma tomater, det är sommar, här hittar ni de mest underbara orangerierna/växthusen

Ha en fin dag min vän!
Kram/Lena

13 februari 2016

Lego



Finns det något roligare än Lego och Duplo, jag lekte massor med det som barn och mitt bästa Lego jag hade var ett litet sjukhus jag vann i en leksaksaffär, gissa om jag vart lycklig när jag plötsligt en dag såg mitt namn i skyltfönstret. Vi hade rätt mycket Lego hemma, ju mer Lego desto roligare är det, ju mer kreativ kan man vara, jag älskade att bygga hus och sen möblera det. Älskade att få skapa små möbler, bestämma vart innerväggar och dörrar skulle vara, redan där och då föddes nog mitt inredningsintresse (kan också tillägga att mitt dockskåp var mycket populärt). Sen fick jag mina egna barn och först blev det massor av Duplo, vet när jag blev själv med mina barn, var gång barnbidraget kom köpte vi hem något och ofta blev det av nån anledning Duplo, idag finns det två säckar med Duplo här hemma som nu sparas till nästa generation.



Sen blev det "smålego" och så mycket kul det kom, mina tjejer älskade tjejlegot som kom, Harry Potter, Star Wars mfl blev sonens favorit och åh så många timmar vill tillbringat på golvet ihop runt den stora hög av klossar där vi byggde upp städer osv. Nu är mina barn stora men det finns andras barn i vår omgivning och Lego är så tacksamt att ge bort, man kan aldrig få för mycket av det. Numera finns det butiker som enbart har Lego och fortfarande älskar jag att gå runt och kika där, det finns också roliga byggsatser till oss vuxna, här är en favoritbutik.

Ha en fin dag min vän!
Kram/Lena

6 februari 2016

Drömboende



Ibland dyker de upp de där på Hemnet och Blocket. De där underbara husen som man bara faller pladask för, ofta är det dessa små torpen som ligger lite avsides jag får ståpäls av. Detta hus ser nog de flesta som något avskräckande som borde rivas, jag väljer att se själen och möjligheterna i det, detta skulle bli så perfekt, att få skapa ett boende utifrån vad huset säger och få återskapa en vacker liten trädgård skulle få detta att blomma upp, lite kär blev jag, önskar att möjligheten fanns att kunna bo där......drömmer mig vidare.....
Ha en fin lördag min vän!
Kram/Lena