7 december 2009

Tack snälla ni för era snälla ord om mina madonnor och tack ni som beställt!
Jag hann få min vackra ljusstake i fredags, hade nästan gett upp hoppet då det efterlängtade mailet kom vid 16-tiden att den kommit, tjohoo!!! Återigen supertack Maud och Hjortgården!


Jag avskyr att fota mot fönster det blir inget bra hur jag än gör men här ser ni bild på den första fina ljusstaken som jag köpte innan jag vann den andra och visst ser den ensam ut?

Och här är en bild tagen på kvällen med bägge de vackra ljusstakarna men jag får knäppen på dessa bilderna, dels så är vår dator dum och visar alla bilder väldigt mörka så det är svårt att veta hur dem ska se ut för att blir bra, måtte tomten höra vår önskningar om en ny dator.....sen är jag ingen kompis av den externa blixten till kameran, inte heller Ronja och jag som önskat att hon skulle vilja lära sig den och lära mig ;o) så den undviker jag att använda och egentligen borde jag lära mig använda den..... bilderna är hemska och det är dåligt att se myskänslan i dem som vi har här hemma, allt blir bara att se så rörigt ut ;o)

Helgen har varit härligt slappig, bio i lördags ( lilla M och jag såg "UPP" och den var lite läskig), vi har lagat till julgodis, vi har ätit smörstekta kantareller (som mams kom med i torsdags, tack lilla mamma!), varit på stan och träffat tomten, besökt julmarknad osv. Inget har känts stressande utan detta är saker som vi känt att vi velat göra för stunden. Detta var enda helgen som vi är hellediga innan jul, på lördag är det julmarknad och söndan veckan därpå är det julmarknad men det är bara mysigt det också ;o)


Dessa tomtar köpte jag för kanske 20 år sedan, då bodde jag i Storfors i Värmland och det var en kvinna där som gjorde dem, tyvärr kommer jag inte ihåg hennes namn. Under några år har jag av nån anledning inte haft dem framme men nu har de hittat fram igen och de är så fina och välgjorda.

Ha en fin dag min vän!
Kramis/LenaS

18 kommentarer:

Millygarden sa...

Vilket underbart fönster! Så juligt och fint!
Ha en bra dag!
Kram Marina

Vita små hjärtan sa...

Hej Vännen!
Så stämningsfullt du har det i fönstret! Ljusstakarna är ljuvliga!!!!
Å så vackra Madonnor du gör!
Kramar Agnetha

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Det blev jättefint med två, helt perfekt i era fönster. Och vilken lycka att du fått njuta av dom hela helgen. Jag märker att jag tittar ofta på mina, kan inte se mig mätt på dom. Sött tomtepar också, dom är nog glada för och få stå framme nu.
Må så gott vännen
Goa kramen
AnnaMaria

Jenny sa...

Hej Vännen!
Vad fint det blev med två av de vackra ljusstakarna där i fönstret!!

Låter som ni haft en riktigt mysig helg:)

Vilka söta tomtar o vad kul att du bott i Storfors! Där jag har varit några gånger med sambon o hälsat på hans gamla mormor Selma som bott där i många många år:)

Ha en härlig vecka!

Kraam Jenny

Livet på Berget sa...

Så vackert det blev med ljusstakarna! Håller med om att det är svårt att fota, suck. Du fick ialla fall till myset i bilderna!
Kram
/Sara

Anneli Wahlstedt sa...

Hej min vän !

Blev ju jättefint i Ditt fönster ! Svårt att fota.. ja, så är det ju. Det blir oftast inte som man vill... men huvudsaken att man kan visa något :-) Ha det bra och mys mer i advent !

Kramis, Anneli

PS. Nu kör jag annan webbläsare :-)

Inspiration i vitt sa...

Hej Lena, så fint med två lika fina ljusstakar i fönstret, tänk vad glad man blir när man köpt något man är riktigt nöjd med. ja visst är det svårt att fota mot fönster, det är en konst som jag inte heller lärt mig. Kram på dig/Ingela.

minvitamin sa...

Fantastiskt stämningsfull bild på fönstret med dina två ljusstakar.Man riktigt vill sitta där i ditt rum och mysa med, tja,kanske glögg..
Ha det så gott/S.

Anki sa...

Gumman, såå fint det är i ditt fönster...varmt och ombonat! Jag tycker dina bilder är bra, det är ju på tok omöjligt att få till! Det kvittar ju hur man gör, och jag har inte heller grepp på kameror och datorer, haha!
Äh det blir som det blir!
Ursött tomtepar, dom förtjänar verkligen att stå framme!

Ha en fin vecka vännen!
Kramis!

ELIN´S SHABBY ROMANTIC sa...

Hej Lena,
vad fint det blev och det är så maffigt vackert med två av dessa vackra kandelabrar! Förstår vad du menar när datorn krånglar och det blir för mörka bilder..men jag kan se ändå hur fint det är och vilket intryck det ger! Så fint! Men så gulliga tomtar, tänk 20år och dem ser så nya ut! Vad roligt att dem fick komma upp och vara med i år! Mysigt med en massa julmarknader, själv har jag inte hunnit med det än, för det har varit en massa loppis att kika in hos men snart ska jag väl till Drottningholms julmarknad å shoppa lite.

Må så gott min vän och ha en underbar fortsättning på veckan! Kramar Elin.

Lotta "EnVilsenLoppa" sa...

Åh var det du din lyllos som vann den fina ljusstaken , stort Grattis och va fina de är .
Ja visst är det svårt att få till bra bilder nu , men men alla vet hur det är .
Va ledsen jag blev för din skull när jag läste om din mormor , all min sympati !
Varma kramar/Lotta

Huset vid ån sa...

Vad mysigt du har det....Och vilket härligt tomtepar också! Önskar dig en bra dag! Kramis Therese

Syrran sa...

Vad juligt och fint :)
Nja, dom ser ganska fina ut på håll men man får inte syna dom i kanterna, hehe ;)
Men ni var inte hemma den 20:e va? Kanske ni är hemma på annandagen?
Ha en bra dag!
Kramar :)

Cc sa...

JAg tycker bilderna var jätte mysiga, jag vill med ha de ljusstakarna men det får vänta. Kram

Lauras gård sa...

Hej vännen!
Vad fint det blev i fönstret med dina ljusstakar! Jag såg en sådan i en butik här i Uppsala och då tänkte jag på dig. Vad fint ni ser ut att bo med skog bakom huset. Skönt med natur nära. Ha en fortsatt fin vecka! Kram Stina

Millas hem sa...

En riktigt mysig bild med alla ljusen!

Kram Camilla

Stina sa...

Kram till dig gumman.:-)

Hemma hos Linda sa...

Hej Lena!

Jag älskar din blogg och din otroliga fantasi för pyssel och inredning och vill ge dig en award som du kan hämta på min blogg!

En stor julkram Linda