17 mars 2010

Tack allra finaste ni för era goa kommentarer, de värmer ska ni veta, marsvinen var alla unga djur så det känns fortfarande tungt att inte veta varför och de har inte suttit i drag, vet hur känsliga de är för drag. Vi har tidigare haft marsvinsuppfödning som också fick ett helgalet slut efter att det visat sig vara gift i mattan på burskåpets baksida, det är nästan 10 år sedan det hände och hela tiden sen dess har vi haft några små grisar då de är himlans trevliga. Men nu blir det inga fler, inte på ett tag i alla fall.....
Även jag följde trenden som var för ett tag sen, med en hylla för att stoppa spetsar i, min hamnade i vardagsrumsfönstret så bilden är inte den bästa ;o)

Och mitt fina skåp är färdigmålat och har fått hönsnät i dörrarna, dock ser jag nu att jag inte satt tillbaka den vackra spetsarna, de ligger ostrukna här så det måste jag snart fixa. Här pysslas det en del med ägg och lite annat som ska med på loppisen den 27/3, det står också madonnor och jesusar högt och lågt här dels dem som ska till Violan på lördag och sen har jag några som ska till andra delar av Sverige och en ska till Finland ;o)

Sen har jag en liten sak som jag hoppas att ni andra har en tanke om, lilla M har fått en massa bett på kroppen under nätterna, de ser ut som myggbett, jag läste på nätet om vägg/sänglöss och trodde det var det med nej säger Anticimex och ingen vet vad detta är. Nån av er andra som varit med om nåt liknande? Har hört att en del myggsorter redan börjat vakna, kan det vara så illa? Eller hellre det än löss/loppor, är helt hysterisk nojjig för sådana äckelkryp och idag har här städats hysteriskt för jag är livrädd att det i alla fall är nåt sånt äckelpäckel, trodde de var utdöda men de har återintagit våra hem igen, tyvärr sen spelar det ingen roll hur städat man har sa de,urk....

Ha en finfin dag min vän!
Kramis/LenaS

P.S. Än finns det chans att vara med i utlottningen av madonnor/jesus, på fredag är sista dan och på måndag pressenteras vinnarna ;o)

17 kommentarer:

Outi sa...

Så fint du har det i ditt hem! Fina bilder.

Apropå de mystiska betten så gick min tanke omgående till jordloppor. Vi har katter, och jordlopporna följer med katterna in. Sen ligger katterna i vår säng, och jag brukar oftast bli biten om nätterna. Man kan också drabbas av jordloppsbett när man är utomhus. Oftast har jag blivit biten när jag klippt gräs, men tyvärr är de där eländena i farten trots att snön ligger kvar. Det kliar fruktansvärt och jag kan få frossa om jag fått många bett. Ja, det var min teori. Tyvärr känner inte alla läkare till det här, men jag har haft turen att träffa en som gjorde det.

Skulle det vara jordloppor, så kan du trösta dig med att du inte behöver sanera huset. De trivs bäst utomhus. Inte heller katterna tar någon skada av dem.

Hoppas gåtan får sin lösning!
Kram Outi

Ewa sa...

Godmorgon,
oh va fint skåpet blev!! Läckert med hönsnätet blev det.
Här ska vi njuta av en solig dag, kanske en loppisrunda...
Kram
Ewa

Tigris Predikantan sa...

Vackert blev det! Och ... ja, läste idag om skabb som många ungdomar har numera ... allt kommer igen!
:)

Photo by Maria sa...

En kompis son hade med fått ngt bett, hela hans fot svullnade upp så det fick bli antibiotika.. Men det var ingen som kunde svara på vad det var för bett.. Hoppas att det försvinner och inte kommer igen..

Ha en bra dag..

Kram Mia

Elzie sa...

Åh vilket fint skåp. Det hade jag gärna haft här hemma också, med hönsnät och allt, hihi.

Har ingen aning om vad det kan vara som bits. Satt just och lyssnade på nyheterna på radion och där pratade dom om skabb!! Det växer tydligen till sig mer och mer här i landet. Fy attan för sånt säger jag.

Hoppas du har en bra dag.
Kram Elzie

Helen sa...

Hej!
Vilken fin spetshylla du har och jag tycker det var en kul ide att ställa den i fönstret. Ditt vackra skåp blev väldigt fint med hönsnät.
Kram/Helen

Livet på Berget sa...

Ingen aning om vad det kan vara för bett, förstår att du är hysterisk. Jätte äckligt och särskillt om man inte vet vad det är. Jätte fin hylla!
Ha de gott!
Kram
/Sara

Vita Falkens Lantliv sa...

Vad fint skåpet blev:)
Ingen aning vad det kan vara för utslag, inte värme? Nytt täcke?
Ha en skön kväll Kram Susanne

Marie Louise sa...

Min tanke ang. betten går automatiskt till katten om du har någon. De får ofta fågelloppor på sig,syns tydligt i kattens päls isåfall. De kryper av katten när den ligger still någonstans och sen kryper de på människan. De är svarta och syns rätt så bra!
Det går att kamma ur kattens päls så ser du!
Annars vet jag inte vad det kan vara!
Kram Marie

Anneli Wahlstedt sa...

Hej vännen !

Vad fint skåpet blev och vad läckert att lägga spetsar i en hylla, men jag skulle inte kunna det för då skulle kissen ha en del att leka med :-)

Men vad tråkigt med betten. Vet inte vad det kan vara, men visst finns det myggor tidigt också. Oftast följer de med ved och liknande in. Ni får avvakta eller kontakta vårdcentralen kanske ifall det är nåt hon inte tål ??


Allt gott till Er och ha det fint !


Kramis, Anneli

Anki sa...

Uhh, håller med dig...guuud så äckligt med kryp, jag är livrädd för allt smått som kryper omkring!
Hoppas ni får fix på vad det är! Iaf, skåpet blev såå snyggt, härligt med hönsnätet!
Japp nu håller jag tummarna för en "Jesus", jag har ju en Madonna och jag är såå nöjd...superfin är hon!

Ha det gott!
Kram kram!

Tvärslå sa...

Marsvinen hade ingen klåda ?
Tänker om något kan ha följt med om ni köpt hö ?
Funderar om hon kan ha lekt där någon igelkott legat och fått deras loppor på sej ?
Det finns så många olika småloppor ute som jag kan tänka mej kan klara det mesta i väder alltså även vintertid om de ligger skyddade men vaknar till om solen värmer som den gjort senaste tiden.
Eftersom jag har katt som fått med sej igelkottsloppor(inte i år eftersom katten fortf är inne) så vet jag hur jobbigt det kan vara.
Rekomenderar nedfrysning av sängkläder och gosedjur osv och sedan skaka dom, du behöver inte tvätta för att bli av med dom.Tänk också på madrassen.
Hur som helst de lopporna kan inte föröka sej eller överleva men klarar sej ca 3 dygn enl vet.och bits som tusan.

Tradgardsliv & Design Camilla sa...

Hej där! Kul med loppis och vilket fint skåp du har!

Med all säkerhet så är det jordloppor som ger utslagen. Det är inte farligt utan alla människor drabbas av dessa på våren. De finns i smältsnö, på barmarken och drabbar en viss del av befolkningen med form av alergiska utslag. Min son får de varje år men inte dottern. Du kan smörja hydrokortison salva på utslagen för att dämpa klådan. Sen är det bara att vänta till det börja grönska ute och tills det regnat ett par gånger så de sköljs ner i marken. Lycka till!

Mvh Camilla Örebro

Huset vid ån sa...

Hej svejs!Så fint skåpet blev i vitt och med hönsnät i dörrarna. Ang. Betten så var vi drabbade i höstas Wilma o jag. Det ser ut som myggbett o det kliar jättemycket och sprider sig på kroppen. Och kommer oftast på natten när man sover. Vi sökte mycket läkarvård och dom misstänkte först nån form av "loppor,ohyra,kvalsterbett m.m" men eftersom inte Fredric fick nånting på sig så kunde dom inte förklara vad det var. Dom uppmanar att man ska vara noga med dammsugning, och byta sängkläder ofta. Till slut så fick vi en hydrkortisonsalva som vi smörjde med så då blev det bättre! Det kan komma från pälsdjuren också sa dom, eftersom vi har hund. Lycka till o Hoppas att ni får hjälp! Kramis Therese

Tina sa...

Hej söta du!!!
Jag håller mina tummar sååååå för att det ska bli jag som kamma hem din fina vinst!!!!
Min man kan få sånna bett ibland.. men vi tror det är katterna som drar in nått... men jag drabbas aldrig..vet inte vad det kan vara. Men smörj med Aloevera gel på betten!!
Hoppas ni får bukt på vad det är.
Vill ge dig en varm kram som ett tack för att du kom in i mitt liv & för att jag får följa dig & din blogg.
KRAM Tina

Jenny sa...

Hej Vännen!
Men usch, vad kan det vara för bett din lilla M fått?? Hoppas ni kommer på vad det kan vara.

Ditt skåp är verkligen superfint! nått sånt skulle jag oxå vilja ha:)

Ha en trevlig eftermiddag!

kram Jenny

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Vilken fin spetshylla, och mycket spets hade du också. Skåpet blev också så jättebra, superfint med hönsnätet. Jobbigt med det där som bits, vore bra och försöka fånga en och se vad det är. Hoppas ni reder ut det, tycker du har så det räcker nu med allt. Hoppas nu ni får en jätterolig blogg-träff, ser fram emot en liten rapport sen.
Goa kramen till dig vännen
AnnaMaria