24 augusti 2012

Hösten kom snabbt

 
Hösten kom snabbt, skrev om det på facebook häromdagen att helt plötsligt så kommer det hundratals flyttfåglar varje dag och skördetröskorna jobbar för fullt det är höst. Känner alltid ett visst vemod när jag ser/hör dessa, tankarna går tillbaka till jag var barn och trots att jag hade en bra uppväxt så, så ger det ett visst vemod, jag älskar egentligen hösten men i år känns det inte lika kul. Vet att det har en orsak, dels så går jag utbildningen 40 timmar/v och sen jobbar jag 20-30 timmar på helgen, sommaren har liksom bara försvunnit, jobbar denna helg också men sen har jag en ledig helg, har då inte varit ledig en helg sen i slutet av juli så jag längtar till nästa helg. Jag kan säga nej till jobb men samtidigt vet jag att man som vikarie aldrig vet hur och när man får jobba och jag behöver jobba för att dra oss runt ekonomiskt, jaja nog om det det är inget synd om mig ;o) Har fått frågan hur det går på utbildningen, sex veckor är nu avverkade och jag har fixat adr (farligt gods grund+explosivt), truckkortet, C-teorin är klar på YA, ska skriva upp i slutet av september på TS, nu är det ykb som gäller, det är ett yrkesförarbevis som alla som kör ett fordon tyngre än 3,5 ton i yrkesmässig trafik måste ha, jag som tar mitt körkort efter 2009 måste ha 140 ykb timmar (är man under 21 år måste man ha 280 timmar och har man tagit sitt körkort innan 2009 måste man ha 35 tim.
 

 
Lite förändringar har det blivit här hemma, börjar hösta till det, de höstigare skolplanchern har fått komma upp, några småbord har fått bya plats, ja ni vet man börjar boa in sig, mörkret faller allt tidigare på kvällarna och man tänder lampor, ljus och ljusslingor igen....ja ni vet ;o)
Jag hoppas du min vän får en riktigt fin helg, som sagt jag jobbar två nätter nu och i morgon har vi tänkt åka på Nora-marknad när jag vaknar ;o)
Kram/Lena

17 kommentarer:

Solstrimmor sa...

Du har mycket runt dej nu men det kommer att bli så bra i slutändan när du är klar. Så bit ihop och försök att njuta och ha roligt när du är ledig så orkar du!
Ser din lilla vita trådsoffa... ljuvlig...

Ha det så roligt på Noramarken:)
Kram Eva-Mari

Tinis vita hem sa...

Det ser riktigt mysigt ut :)
Ha en fin helg!
kram Tini

Nellie sa...

Har samma känslor som du just nu! Känner igen mig i dina ord. Jobbade nästan hela sommaren. Hade sem i aug. 3 v som bara svischade förbi, och nu är sommaren slut! Var tg den vägen? Jag försöker hänga upp mig på det "vardagskuliga" nu. Ser fram emot det lilla extra som min födelsedag 4/9 tex. Brukar inte fira om det inte är jämt. Men i år blir det mustig höstgryta, lätt o enkelt med släkten. Samlar nära o kära för att mysa till det lite. Sedan tända ljus och fram m alla kuddarna igen. Ska försöka ta vara på höstens alla fördelar istället. Inte hänga kvar på jobbet m pappershögarna utan åka hem till svampskogen istället! Åkte igenom Örebro igår em, och hamnade bakom en lastbil som övningskörde (vid Erikshjälpen!) Tänkte direkt på dig och hur det gick m körkortet! Kämpa-på-kramar till dig!

Unknown sa...

Hejsan vännen!

Ojoj vad du är duktig och kämpar på med utbildning och jobbb sen även orkar med att fixa hemma.

Mysigt har du det och jag gillar verkligen de där mörka text tavlorna.

Hoppas du får en bra helg och kanske hittar något fint på Noramarken imorgon. Själv hoppar jag den och tar istället en loppisrunda på käglan.

Många kramar Ing-Britt

Hanna sa...

fina bilder.
Här var det sommar på måndag och höst på tisdag.
kram
Hanna

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Det är nog bara och inse att sommaren är slut, jag såg första stråket med flyttfåglar nu under veckan.
Trevlig helg och kramar
AnnaMaria

Vitt hus med svarta knutar sa...

Vad mycket fina saker och möbler du har och du har arrangerat allt så smakfullt. Var rädd om dig, det är många timmar som du är upptagen med kurs och jobb, men jag kan tänka mig att kursen är väldigt rolig eftersom du längtat efter att få gå den=)

Önskar dig en fin helg!
Kram,
Regina

annika sa...

Så mysigt du har fixat till. Visst är det i fd pysselhörnan som den fina trådsoffan står? Idén med väskor är kul.
Ja det har varit en slitig sommar för dig så det gäller att du tar det lite lugnt mellan jobb och utbildning. Hoppas att ni får en mysig dag i Nora.

Kram

Titti sa...

Vad fint du har det hemma hos dig :-) Ha en fortsatt fin helg.

Jenny sa...

Fint! Tycker du är jätteduktig som pluggar, heja på!

Kram,
Jenny

Hemmavid sa...

Hejsan!

Jag känner igen mig i det du skriver om vemodskänslan när hösten kommer.. Sommaren skänker så mycket energi och glädje - nu har ju jag även födelen med att vara ledig hela somrarna eftersom att jag jobbar som lärare..

Så spännande att byta karriär. Min man jobbade länge som trafiklärare och jobbade bland annat på YA här i Söderhamn. Nu jobbar han mest med "vägverkskurser" ute på företag - men bland annat med ADR och Säkerhet på Väg etc.

Hoppas du får en fin söndag.
Kramen Jenny

Hemmavid sa...

Hejsan!

Jag känner igen mig i det du skriver om vemodskänslan när hösten kommer.. Sommaren skänker så mycket energi och glädje - nu har ju jag även födelen med att vara ledig hela somrarna eftersom att jag jobbar som lärare..

Så spännande att byta karriär. Min man jobbade länge som trafiklärare och jobbade bland annat på YA här i Söderhamn. Nu jobbar han mest med "vägverkskurser" ute på företag - men bland annat med ADR och Säkerhet på Väg etc.

Hoppas du får en fin söndag.
Kramen Jenny

Anki sa...

Jäklar vad du håller igång *ler*
Jo nu är det höst, kallt och blåsigt...fast det har sin tjusning det med!

Ha en fin dag & kramen!

Nyanser av vitt sa...

Du är så duktig Lena som både pluggar och jobbar samt sköter om dina söta barn.
KRAM Agneta

EnSpruckenRosaTekopp sa...

Hej, Tack för besöket hos mig :) Jätte fin blogg du har. Här kikar jag gärna in igen :) Kram & ha en fin vecka

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Det låter som du har mycket att stå i. Ta det lugnt bara när du är ledig sen, för du behöver säkert vila upp dig!
Kram
Marie

nina/nice sa...

Vad mysigt det ser ut överallt, verkligen
fina bilder!
Ha en underbar dag i Nora, och var rädd
om dig.
Lägger undan till dig:)
Kram Nina