8 januari 2010

Fredag och askallt igen, det skulle ju vända sa de, -23,9 visar termometern nu, hade tänkt fara på loppis i morgon fm men det blir nog inget med det, orkar inte bråka med min kalla bil och behöva frysa i onödan.....var i alla fall på stan idag och köpte garn och en grövre virknål, har sett flera bloggare som virkar mormorsrutor och tänkte att det kanske jag fixar (stickade barnlusetröjjor för några år sedan men tyvärr klarar inte längre nacken och axlar av det, när jag kommit halvvägs så kommer smärtan, tyvärr så jag tänkte att små mormorsrutor kanske jag kan klara av), bla har jag inspirerats av Linda http://lindasvitalantliv.blogspot.com/

Hur lycklig var jag inte igår när jag hittade denna hos en av favvobutikerna, så mycket inspiration den ger! Och en av favvobloggarna Annas http://mylovelythings.blogspot.com/ underbara hem var med, så kul att få läsa mer och se den fina artikel som hon och Carina gjort.
Jag hoppas ni får en underbar helg mina vänner!
Kramis/LenaS

15 kommentarer:

Livet på Berget sa...

Ja visst är det kallt, mitt bilbatteri frös sönder för någon natt sedan då vi nästan hade -30. Har köpt ett nytt och väntar på att de ska bli varmare så jag kan montera in det. Vägrar stå ute i -25 och fixa med bilen, då förfryser jag nog fingrarna. Kul med mormorsrutor, det gjorde alltid min farmor. I stugan har vi massor med filtar hon virkat. Jätte fint blir det. Jotex hade också sådana fina i nya katalogen.
Kram
/Sara

Anneli Wahlstedt sa...

Kallt ute, men med värme inombords så kommer man framåt ändå :-D
Tack vännen för de fina tagsen, hjärtat och struten !! De kommer att bli pricken över i:et här hemma !

Jag måste oxå köpa tidningen, kanske får jag ta en busstur mot stan imorgon bitti :-) Får se om man vill ut i kylan.. brr...

Ha en skön helg !


Kramis, Anneli

Helena sa...

Hu så kallt! Här hemma har värmesystemet lagt av. Bara 13-14 grader INNE...
Du missar väl inte tävlingen på min blogg!

Kram Helena /Franska liljan

Huset vid ån sa...

Visst är det kyligt...jag var ute med Vovven ikväll och termometern visade -26c så det var riktigt kallt! Han sprang in för en gång skull..Fniss! Härlig inspiration du fått tag på!! Önskar dig en Trevlig helg! Kram Therese

Millygarden sa...

Låter spännade, hade gärna sett det men min prenumeration är slut och jag tror att Lantliv och Vakre hjem får bli dom tidningar som jag fortsätter med även om jag gärna skulle vilja ha alla tre.

Ha en fin dag!
kram Marina

Camilla sa...

Ja burr så kallt det är här visar termometern på -24,3 nu...önskar jag kunde virka/sticka vore en perfekt dag för det att sitta vid brasan trockla lite med garn...

Önskar dig en skön Lördag!

KRAM Camilla

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Jag har också haft planer på att sticka rutor. Kom inte längre än till och skriva ut mönstret. Den tidningen ska jag köpa så fort jag kommer till stan.
Ha det gott
Kramar
AnnaMaria

Anna-Lena sa...

Huga, vad kallt det är men jag tycker ändå att det är lite mysigt med riktig vinter. Vilket fint stilleben du visar. Gissar att du njuter i fulla drag av lite inspirerande läsning nu.

Önskar dig en mysig helg!

Kramar Anna-Lena♥

Anki sa...

Hej min vän!
Så du är oxå i handarbetartagen, mormorsrutor är ju så roligt...eländet börjar ju först när ALLA trådar ska fästas! Jag har oxå stickat lusekoftor förr, men som för dig pallar inte nacken och axlarna med längre...man får hålla sig till mindre projekt!
Jättefin bild, så fin kanna!

Ha det gott gumman!
Kram kram!

Helena /Franska Liljan sa...

EFTERLYSNING:; Jag är på jakt efter Röda duken Nilla, 350 cm lång, från Nyblom & Kollén! Slut överallt och MIN DRÖMDUK!!! Så råkar du hitta den så KÖP!!! Jag betalar dig såklart :-)

Kram Helena /franska Liljan

Vita rosor och förgätmigej sa...

Åh, vilken fin kanna! Precis lagom sliten. Jag har aldrig tittat in på din blogg förr men, oj vilka fina bilder du har tagit. Inspirerande!
Kram /Anna

Ida sa...

=) Jag tycker också om att virka, har virkat två mormorsplädar, är inne på min tredje och just nu virkar jag på min 6:e prinsesstårta. Är så härligt att kunna fixa med ngt framför TV-n.
Tack för tipset om magasinet, ska försöka komma iväg och köpa ett eget.

Ha det så gott.
Kram Ida

Jenny sa...

Hej Vännen!
Hoppas du haft en trevlig helg!
Vad fina saker där på första bilden:)

Ha en jättebra kommande vecka!(som jag hoppas inte ska bli så kall..längtar efter plusgrader:))

Kraam Jenny

Huset vid ån sa...

Kikar in o önskar dig en bra start på nya veckan! Kram Therese

hemma hos lilla mej sa...

Visst är det kallt .Börjar bli jobbigt med denna kyla.I morron börjar mina änglar skolan.Hoppas att du får en bra start på veckan vånnen.Jag skickar dej ett mail.Varm kram Rita ♥