7 maj 2010

Loppisfynd

Nu under två veckor firar favvoloppisen 15 år med lite extra kuligheter i stora tält på utsidan och där kan man göra en massa underbara fynd, dock tog det mesta slut direkt i onsdags, jag hann i alla fall få med ett skrivbord med stor potential till lilla M för en tjuga, just nuär det ju allt annat än fint men som sagt med vit färg och vita porslinsknoppar så blir det nog himla fint ;o)
Fann också denna söta tavlan med ett barns bön om att sin mamma, pappa mfl får må bra..... När vi skulle lasta skrivbordet och vände på det såg jag att den som gjort det en gång i tiden har återanvänt sockerlådor när han/hon gjorde detta skrivbordet, så dett. Det ska såklart bli vitt, min lilla skrutta har länge sagt att hon vill ha ett mer shabby rum och det ska hon såklart få ;o)

Ytterligare en tavla jag funnit på loppisen för nästan inga pengar alls, tycker det är en del av charmen när ramarna är lite stötta....
I morgon ska vi hjälpa finaste pappa och styvis och flytta saker från den gamla till den nya stugan, det är så rofullt vid den nya stugan, skulle kunna sitta där hela dagarna och bara vara ;o)
Här provgjuts nu den fina kotten, den är inte helt lätt att få till och jag vill inte visa den förrän jag är nöjd, väntar också fortfarande på en madonnaform till, jag hoppas hon är fin, inte helt lätt att se på bilderna innan ;o)
I morgon ska jag såklart hänga på låset hos favvoloppisen igen innan jag hjälper pappa och A-M att köra grejjer och hoppas hitta nåt roligt, de har fyllt på sen i onsdags när nästan allt tog slut så nåt fynd borde jag göra....

Ha den finaste helgen min vän!
Kramis/LenaS

23 kommentarer:

Sanna F sa...

Härligt att fynda!!!

Hannis sa...

Du kommer att göra det skrivbordet till en pärla!
Det är jag övertygad om!

Nu blev jag ju nyfiken igen när jag läste om en ny madonnaform=))

Kram Hannis

hemma hos lilla mej sa...

Vad mysigt att fynda.Skrivbordet kommer bli kanon när du får fram pensel och färg.Önskar dej en mysig fredag vännen .Kramar Rita ♥

Lotta "EnVilsenLoppa" sa...

Oj vilket fynd , det kommer du få till jättesnyggt det där skrivbordet sen !
Ha en fin helg !
Kraam/Lotta

Anette sa...

Såå fina grejor! Skrivbordet kommer att bli jättefint när du målar det...har ett liknande själv...fortfarande furufärgat!!(men snart vitt=))

Kram/Nettan

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Jag tycker du är en hejare på och fynda, det skrivbordet kommer vi inte och känna igen när du målat. Fint med gamla tavlor också. Hoppas du hittar något imorgon, alltid ett litet spännande pirr när man går in.
Ha en mysig helg
Stor kram
AnnaMaria

Elzie sa...

Behåll skrivbordet som det är vetja! Riktigt läckert med den rosa stolen, haha. Nja, hoppas du förstår att jag skojar med dig. Men själva bordet var verkligen snyggt. Du har tur som hittar saker hela tiden.

Önskar dig en skön helg. Här ska det ju bli busväder så vi blir nog hemmavid efter en liten tripp till husvagnen ikväll.
Kram Elzie

Boutique Nytt & Nött♥ sa...

Sååå roligt & fynda...
Ska själv fara runder på olika loppisar i helgen. Något mer roligt får säkert följa med i bilen hem till Skåne. fyndade några lodor & en handdukshylla idag.
Passar på & önskar en riktigt hälig helg
Kramisar
Sus♥

Pia sa...

Gaap och skriiik vilket bord och till vilket pris!!! Jag kan bara inte fatta de svenska priserna. Fast, jag vet, ett p.g.a kriget, har vi inte lika mycket kvar av allt gammalt som ni, där och därför är priserna en annnan. En annan sak är EURON!!!GRRR!!!

Oj, så jag väntar, att få se dina gjuterier!!!!

Ha en toppen helg, Lena!!!
KRAAM/Pia

Malin sa...

vad du har fyndat fina saker :) mycket potential i dem och speciellt skrivbordet, det kan nog bli jätte fint med lite vit färg och porslinsknoppar som du säger :) Lycka till !

ha en underbar helg

Kram malleballe

Unknown sa...

Vilka fina fynd du har gjort!! Skrivbordet har verkligen stor potential!! Trevlig helg!! Kram Lenita

Änglarnas hus sa...

Hallojsan!

Jo visst kommer skrivbordet att bli fint i vitt!..Jag har ett precis likadant som jag målat och sågat av benen på..till soffbord!

Hoppas du får god "jaktlycka" på loppisarna!

Kramis Sanne.

Lauras gård sa...

Du kan konsten att fynda! Tyvärr brukar vi inte vara i örebro vid den tiden då det är öppet, men mamma brukar ju shoppa där så mig:) I helgen har jag haft besök av en Lena från Örebro. Så kul med besök av en gammal kompis. Synd bara att tiden går så fort då man ses... Kram Stina

Livet på Berget sa...

Vilka härliga fynd! Skrivbordet kommer bli jätte fint när du fixat det!
Ha de gott!
Kram
/Sara

Lantligt i stan sa...

Vilka fynd du gjort! Skrivbordet kommer att bli jättefint när du målar det! Tavlorna var helt underbara! Spännande att få se kotten. Ha en fortsatt trevlig kväll! Kan förresten avslöja att det är en liten vovve vi ska titta på i Dalarna i morgon.
Kram Anki

Jenny sa...

Hej Lena!
Vilka fina saker du hittade på loppisen! Det där söta skrivbordet var ju ett riktigt fynd för bara en tjuga!! Kommer bli jättebra i vitt, kul att din dotter oxå gillar den shabby stilen:)

Ha en fortsatt trevlig helg!

Kraam Jenny

Det vita dårhuset sa...

Mmmmm Bordet kommer bli super!
Och allt annat var fin fint det med :)
Kotte?! En sån ska jag ha ;)
Kramen

Huset vid ån sa...

Åh, Så fint skrivbordet kommer att bli...Du är en "hejare" på att hitta fina loppisprylar! Tavlan var så fin o söt på flickan....Ha en sköön söndag vännen! Kram Therese

Baba Yaga sa...

20 kronor för det där skrivbordet var ju definitivt ett kap, oavsett det nuvarande utseendet. Det kommer garanterat bli superfint.

Inka sa...

Hej, Lena!

Tack för tipset om kompositplast. Jag har kollat upp lite så nu vet jag att det finns i alla fall. Tror du att det kan gå att gipsa också. Då menar jag hela statyn. Om man tar gasbindor och penslar på gips i tunna lager på hela. Som när man gipsar en bruten arm? Och efter det kanske jag kan pensla på med cement över hela? Då får man ju dessutom en tyngre och mer hållbar staty. Vad tror du om det?

Men herregud Lena, menar du att skrivbordet kostade 20 kr? Hahahaha, det var det billigaste jag hört. Och det är ju så fint. Tänk när du målat det och satt nya knoppar vad fint det blir. Älskar den nätta modellen också.
Hm, var ligger den där loppisen...om man får fråga?

Ha en urtrevlig söndag gumman


Kram Inka

Anne sa...

Hej!
Åh det där skrivbordet kommer bli hur fint som helst när du är färdig med det!

Vad kul med loppis som firar lite jubileum och har massa extra saker då :)

Kram Anne

Anneli sa...

härliga fynd...kommer att bli ett superskrivbord...
kram
annelie

Anonym sa...

Hejsan!
Vilken fyndare du är, otroligt!
Det kommer att bli jättefint när du fått det som du vill ha det!
Ha en underbar ny vecka.
Kram Bodil.