7 augusti 2009

Kistbordet.....


Idag får ni se det där kistbordet som jag köpte i torsdags förra veckan på Tysslingemöbler, det har numera blivit vitt, konstigt va? ;o)

I insidan av locket skrev jag dessa små fina ord som denna gång fick vara på latin (tro, hopp, kärlek-störst av dem är kärleken)
Gör ett litet extra inlägg här eftersom jag fått frågan om texten så vill jag berätta hur jag gjort ;o) Jag letade på ett typsnitt jag gillade på datorn och skrev ut det på vanligt skrivarpapper och tänkte att jag kunde lägga ett karbonpapper emellan och föra över det. Men nu hade jag inga karbonpapper så jag lånade Iccas skisspennor (blyerts) och valde den mjukaste och färgla hela baksidan av pappret innan jag satte fast det på locket och sen fyllde i alla bokstäver. Efter det tog jag en tuschpenna med fin spets så fyllde jag i alla text, lät det torka några timmar innan jag suddade bort allt överflödigt blyerts. Nu var inte min penna permanent utan det blev en grå färg på bokstäverna när jag suddade vilket i sig blev himla bra men ska köpa en penmanent svart penna också för framtida behov.....och karbonpapper ;o).
På söndag blir det en ny loppisrunda med delar av familjen, hoppas på lite fler fynd, har ju en del kvar att visa er fortfarande sen förra veckan men idag fick det bli detta kistbordet ;o)
Ha en fin helg min vän!
Kramis/LenaS

13 kommentarer:

Leamarlené sa...

Åhh gud såå snyggt det blev...vill bara ha det. Måste nog ut och leta efter ett jag med. Heter dom kistbord eller är det ett annan namn för den? Du gjorde verkligen ett kap.
Jätte snyggt dekorerat i den. Lycka till nu på nästa loppis sväng.

Kram Marlene

Evelina sa...

Vad fint! Har du textat för hand? Riktigt vackert!

/Evelina

Vita små hjärtan sa...

Hej!
Åh så jättefint det blev, å så fint du skrivit!
Ha de gott vännen!
Kram Agnetha

johanna sa...

Hej å såå fin! Har du skrivit det för hand? Riktigt fint...
kraaaam

Anneli Wahlstedt sa...

Hej vännen !

Den blev sååå vacker och så fint det blev med alla sakerna till ! Vilket jobb med texten, men det gav ju verkligen resultat :-)

Ha en bra dag ! Kram, Anneli

Hemma hos Linda sa...

Hej Lena!

Det vart kanon, jätte snyggt med texten! =)

Har en liten fråga till dig.... Du målar ju mycket möbler, min fråga till dig är - vad är det för vit färg du använder? Vill komma åt en bra vit färg, där jag slipper lacka efteråt och färgen ändå tål lite form av väta!

Önskar dig å de dina en jätte skön helg! KRAM Linda

Hannis sa...

OJ!Så snyggt det blev!
Vackert med texten också.

Kram Hannis

Lotta sa...

Ojoj,såå snyggt det blev.Texten blev jättefin.Här har du gjort ett kanonjobb!!Ha en trevlig helg och hoppas ni har lika fint väder som vi.Kramisar Lotta

LillaFlisan sa...

Så fint!

Du är verkligen duktig på att texta!

Kram

Flisan

Huset vid ån sa...

Vad duktig du är...Den blev ju jättefin! ha en bra o solig Söndag! Kram Therese

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Så fint bordet blev när du målat det vitt. Det var snabbt jobbat. Ett riktigt fynd.
Kram AnnaMaria

Hagbacken sa...

Hej Lena! Å vad fint ditt bord blev, kanon! Och vilka vackra kuddar du har sytt!

Kram Linda

Lilla huset på prärien sa...

Hej Lena,

vad fint det blev med texten och allt. Hoppas att du har hittat några roliga fynd idag på din loppisrunda! Själv hoppade jag helt sonika över allt vad loppis heter idag för jag kände bara för att vara med familjen. Mannen börjar jobba efter sin semester imorgon så det gäller att ta till vara på tiden!

Kram Jenny