31 maj 2015

Höstiga vårvindar och regn


Höstiga vårvindar och regn, denna min lediga helg har haft detta väder och ärligt talat tycker det är rätt mysigt (även om mina två små fyrbenta inte delar vad jag tycker, de vi,l helst inte gå utanför dörren), att höra vinden utanför, att höra regnet slå mot fönstren, få tända lite smålampor och ljus och bara vara. I morgon går vi in i juni och jag är ledig större delen av denna månad, har tagit fyra semesterdagar men det ger mig drygt 3 veckor ledigt, inte i ett svep men skönt ändå ;o) sen jobbar jag hela sommaren (fast mitt schema ger mig en veckas ledigt var fjärde vecka), ska ha fem veckors semester i september/oktober, vet ni jag har passerat 40-strecket och för första gången i mitt liv har jag betald semester ( men då har jag haft ett antal år när jag varit borta från arbetslivet), men jag tycker dett är en enorm lyx, att få vara hemma och få betalt. Jag är ingen sommarmänniska, därför har jag valt att ha semester i höst, jag har ingen att anpassa mig efter så då kan man välja fritt ;o)
Ha en fin morsdag min vän!
Kram/Lena

28 maj 2015

Studentfixande

Champagne glas - 12186

Som ni vet, har ju skrivit om det tidigare så har vi snart en student här i familjen, mitt tredje barn tar studenten, bara ett kvar sen men det blir ett hopp nu. Detta blir tredje studenten inom en fyra årsperiod så det känns som om man börjar få lite rutin på detta nu. Men det är inte kul vare sig för barn eller familj/vänner som kommer och ska fira om alla dessa tre studentfester sett likadana ut, så det är en utmaning att varje gång ändra en del. Jag tycker det är kul med alla dessa allt finare engångsartiklar som dyker upp, de som är helt perfekta till fester som studenten där det kommer mycket folk och på lite olika tider beroende på om de har fler studenter.

Damastduk Svensk dekor - 49500

Jag är ju en typisk webshoppare som tycker om att sitta vid datorn och planera och bara klicka hem, blir så stressad när jag ska handla sådana saker i butiker, och här hittade jag en trevlig butik. Vi firar ju våra studenter ute vid vår sommarstuga som är rätt pitoresk men här fanns det en massa kul som nu ska höja partystämningen lite i alla fall, dottern vill inte ha allt så traditionellt utan vill ha sin prägel på sin student vilket jag tycker är så härligt.

Ha en härlig dag min vän!
Kram/Lena

25 maj 2015

Dags för blommor på balkongen


Dags att plantera blommor på balkongen, funderar på om jag trots noga planerande inte behöver lite fler ;o)
Det mesta går i vitt, dock hittade jag ingen Mårbacka i vitt, det fick bli en ljusrosa, brukar övervintra mina perlagonier men tyvärr hann jag inte i höstas eller det fanns ingen ork att ta tag i det då.....



Så em kommer tillbringas på balkongen, sen är det bara att vänta till alla blommor kommer igång och komma ihåg att vattna ;o)
Ha en finfin måndag!
Kram/Lena

24 maj 2015

Drömmar om ett husbygge




Vet ju att de allra flesta som kikar in här på min blogg är inredningsintresserade, att det finns ett intresse för både hus och trädgårdar, och visst tycker vi alla att det är kul att titta på hus och planlösningar, jag vet inte hur många timmar jag tillbringat framför datorn tittandes hos de olika mäklarfirmorna och husbyggarföretagen, känner ni igen er? Jag letar ofta efter de lite annorlunda husen och planlösningarna, de som inte "alla" har. Här i vår stads ena utkant har det ploppat upp ett helt nytt bostadsområde och där står det en massa identiska hus, alltså det är olika privatpersoner som byggt så det är inte ett företag som slagit upp en massa på rad och sen sålt utan personerna har köpt sin tomt och sen valt hus, tycker det är tråkigt, såklart finns det en del fina mer unika hus där också ;o) Ska man ändå sats en massa pengar på att bygga, göra en av livets stora saker vill jag få ha något mer "eget".



I mitt surfande på inspiration hittade jag hit och åh så många fina olika hus, fritidshus kallar de dem för men jag tycker de öppna planlösningarna och storlekarna för att det kan man bortse ifrån för i flera av dessa hus skulle jag kunna flytta in nu med en gång ;o) kolla in deras huskatalog i jakten på inspiration ;o)

Ha en fin vecka min vän!
Kram/Lena

22 maj 2015

Lite mer kök


Köket, det rum jag tillbringar mest tid, tidigare hade jag nog sagt sovrummet men eftersom jag nu jobbar natt så totalt sett tillbringar jag nog mest tid här och efter omtapetseringen älskar jag verkligen att vara här, laga mat är inte min starka sida, tycker inte alls det är kul men köket blir också en umgängseplats, jag och mellandottern sitter gärna här, småpratar och nu lite tantvarning stickar (ska visa lite av vad jag gjort i ett senare inlägg)



Och en bur, undrar hur många burar jag har, tänk så olika man kan se på dem, någon sa att dessa burar ger en romantisk känsla medan nån annan tyckte de ger en känsla av instängdhet/fängelse....jag kan nog se bägge delarna tror jag ;o)



Och mina muggar från Chilli, känner mig rätt lurad där, förra våren sprang jag på detta så vackra porslin, ville ha en komplett servis med 12 av varje, fick inte ihop det och varuhuset sa att det skulle komma in mer vilket det inte gjorde så nu står jag med ojämt antal och utan vissa delar, lite surt men jag älskar de jag har....
Ha en fin helg min vän!
Kram/Lena

20 maj 2015

Agility

3018-009 Kombikon paket nr. 1

Våra två små fyrbenta behöver stimulation, i alla fall vår papillon Oddie, han blir lätt uttråkad. Lite kul var att jag surfade runt lite, funderar på en basketkorg, att det kan vara ett bra komplement till min övriga träning, jag har ju konstant värk i kroppen men idag jobbar jag heltid, har lärt mig att hitta min sätt att orka med den. Träning har varit en viktig del, jag vill ha varierad träning, tror att det är det som ger mest, kan inte tänka mig att bara träna på ett och samma sätt är bra, hela kroppen måste få jobba. Så nu har jag funderat på att köpa tennisraketar och jaga med familjen till tennisplanen och en basketkorg, det är rörelser som jag aldrig får tränade på gymmet.

31010 Baskettavla Bronx Streetball set

 Hittade hit när jag letade och när jag satt och kikade runt på denna sidan hittade jag ett träningsset som jag genast tänkte skulle kunna passa till vår Oddie, detta setet ger ju hur många möjligheter som helst till träning för honom och även för vår andra klumpiga lilla Molle. De hade en massa kul detta företag, både för privatpersoner och föreningar/företag, får nog bli både träningskit till hundarna och en basketkorg när vi kommit överens om vart vi ska sätta det ;o)

Ha en fin dag min vän!
Kram/Lena

19 maj 2015

Lavendel




Det är något specillt med lavendel, jag har en stor kärlek till denna underbara lila blomma som doftar så gott, så gott. Om jag hade en trädgård skulle jag ha massor av lavendel i rabatterna ;o)



Denna så goa lavendeltvål, det är något speciellt med den hederliga modellen av tvål, när man får dessa löddrande goa tvålar, de är underbara som prydnad också men här hemma används de ;o)

Ha en fin dag min vän!
Kram/Lena



16 maj 2015

Ljud och ljus....



Snart är det dags för studenten här, mitt tredje barn tar studenten, varannat år har vi haft en student nu, detta är tredje och nu blir det ett hopp innan det är dags igen och då väntar tre studenter ( kusin, dotter, kusin) varje år under en treårsperiod. När det är dags för studenten är det också festligheter på gång, att ha bra ljud och ljus på festen är väl nåt som hör till eller? Jag har alltid tänkt att detta är krångligt att få till som lilla jag på en privat fest men fann till min glädje nu att det inte behöver bli så komplicerat, att jag som privatperson kan hyra utrustning.



Till midsommar när vi är ganska många, typ den helgen när alla syskon, syskonbarn och såklart våra föräldrar träffas, tänk att detta blivit en sån tradition för vår familj, midsommar, då är det bara så att vi träffas alla ute vid sommarstugan, alla är glada och trivs ihop, vi dansar och har trevligt hela natten, att ha bra ljud med bra musik är a och o. Hittade en massa olika alternativ för både den som vill köpa sin utrustning eller hyra den här, vet att det är flera som planerar bröllop, kräftskivor, midsommarfester mm just nu ;o)
Ha en riktigt härlig dag!
Kram/Lena

12 maj 2015

Balkongen


En bild från förra sommarens balkong, lite förändringar blir det från år till år, just nu ser den ganska trist ut innan man hunnit köpa nya blommor ;o)



Lavendel är något jag är svag för och förra veckan kom äldsta dottern hem med denna......



....och yngsta dottern kom en annan dag med denna, hon köper nästan alltid vota blommor, varför det? ;o)



Tror familjen vet att jag väljer vitt i första hand, denna fina vita bur fick jag av min lilla syster när jag fyllde år och den ska få nån liten blomster i sig nu också ;o)
Ha en fin dag min vän!
Kram/Lena

9 maj 2015

Fascinerad av belysning

Nyheter

Är det något jag ser på ett hus eller i en trädgård så är det belysning, så mycket det gör med en snygg och fungerande belysning. Under den mörkare årstiden älskar jag att ta promenader och just vid hus där de satsat på belysning stannar jag upp, där de belyst fasaden snyggt eller träden och buskar i trädgården, på många av de nybyggda husen här omkring finns det mycket olika belysningslösningar just för fasaderna, brukar tänka att dels är det snyggt men också ur säkerhetssynpunkt, kan tänka mig att en inbrottstjuv hellre väljer ett oupplyst hus med en dåligt upplyst trädgård än tvärtom? Jag är ju dessutom rätt så mörkrädd, hur det nu går ihop att jobba ensam natt, de mina brukar skoja med mig om det ;o) Men jag kan säga att jag uppskattar bra belysning både hemma, på jobbet och överallt, kommunerna borde satsa mer på snygg och funktionell belysning ;o)



Idag finns det ju så mycket energisnåla belysningar  så det borde inte vara några problem, jag fortsätter titta runt och drömma om den ideala belysningen, en inbjudande belysning för gäster och en icke inbjudande belysning för som inte är välkomna ;o)
Här hittade jag en massa olika belysningar och lösningar för alla möjliga och omöjliga miljöer

Ha en fin dag min vän!
Kram/Lena

7 maj 2015

Kontorsskrubben


När äldsta dottern flyttade hemifrån lämnade mellandottern den "skrubb"  hon bott i, i större delen av sitt liv och flyttade in i storasysters gamla rum. "Skrubben" fick bli en plats för avkoppling och pluggande, ett litet bord med dator står också där inne. Nu sist blev det tapet på en vägg, passade på när Rusta slog igen en av sina butiker här pga flytt och hade halva priset på allt (det var då jag köpte tapeter till köket också), hade spanat in denna innan och tänkt att den skulle passa där inne och nu sitter den där ;o)
Ha en fin dag min vän!
Kramen/Lena

4 maj 2015

Luftkonditionering

Daikin Caldo X

Våren är här, helt underbart men efter våren kommer sommaren och jag är verkligen ingen sommarälskare, jag får smått panik när det blir varmt, så där hemskt varmt det blev förra sommaren, minns ni? De där veckorna när det knappt gick att röra sig? Jag minns, jag jobbade då, natt, på jobbet låg det på 35-38 grader inomhus på natten och för att inte tala om hur det var att försöka sova på dagarna....egentligen är jag rätt frusen av mig men när det blir så varmt då är det bara obehagligt. Jag har valt att jobba hela denna sommar, ska ha semester i höst, men i och med att jag jobbar natt blir det en del ledighet ändå och jag känner att jag inte vill uppleva det jag gjorde förra sommaren så nu vill jag vara ute i god tid och skaffa luftkonditionering, hittade ett företag, här som levererar luftvärmepumpar/luftkonditionering.

Daikin Origo

Tänk att kunna sova gott när man kommer hem efter att ha jobbat natt? Att orka uthärda värmen på nätterna på jobbet bättre när man är utsövd? Att kanske orka njuta lite mer av solen de dagar man är ledig? Men även när man behöver mer värme så finns den möjligheten, kan det bli så mycket bättre!
Ha en fin dag!
Kram/Lena