28 oktober 2015

Vintertid


Jag är väl typ den sista att komma på hur super det är med timers till smålamporna, barnen har gnällt de kvällar när jag jobbar natt att jag har för många smålampor så kom jag på att med shit timers vore nog en idé att köpa och jag måste också säga att attans så bra.



De finns lite överallt som Rusta, Jula, ÖoB, Gekås osv för sisådär 20-30 kr så det är ju inga dyra investeringar , även om man köper några, superbra ;o)
Vi har haft det lite jobbigt här hemma då vår lilla Molle inte mår helt bra, tre akutbesök på djursjukhuset på lika många veckor och där emellan besök på rehab och vanliga veterinärbesök, det är hans rygg som gör ont, inget diskbråck eller dyl utan handhar hemskt ont i ryggen, så frustrerande och så mycket oro, nu kan vi bara hålla tummar och tår att han snart ska få må så bra han kan.....
Ha en finfin dag min vän!
Kram/Lena

22 oktober 2015

Utbildningar



Med tre unga vuxna och en tonåring i huset är det mycket funderingar och tankar runt utbildningar, mina stora barn har haft turen att få jobb direkt efter gymnasiet men såklart går ju tankarna till utbildningar, att komma vidare i livet. Två av dem har planer på att plugga nu på nästa nivå och det bollas tankar och idéer, är så glad att de ligger ganska lika åldersmässigt att de står i liknande faser i livet, att de stötta och peppar varann.
Utbildningar är aldrig i vägen, jag tycker det är urkul när vi får gå utbildningar/kurser via jobbet, alltid lika kul med nya infallsvinklar, tänk och kunskap, funderar lite själv på om jag kanske ska plugga lite på distans, jag jobbar ju nästan enbart natt nu, vaken natt och det blir lite dötid mellan varven och önskar att jag kunde plugga då men tyvärr funkar det inte har provat, men livet ser lite annorlunda ut nu mot då så det skulle funka att plugga på distans och jag har nu större möjlighet att sitta på mina lediga dagar, fördelen när man vill plugga på distans är att man kan styra lite själv. Men det funkar inte för alla, här finns det en massa kul utbildningar både, irl och på distans.
Ha en fin dag min vän!
Kram/Lena

20 oktober 2015

Oktober


Så plötsligt ändrade hösten karaktär, det kom några kalla nätter och plötligt snöar det löv och blad från träden, denna vackra höst men också så jobbig, vår lilla Molle mår inget bra, ingen vet än utgången men vi kämpar på med denna lilla tuffa kille som älskar livet <3 p="">



Förra veckan tog vi en promenad från stan, ner mot småbåtshamnen och runt Naturens hus, har aldrig gått där innan, det är fel ände av stan, så vackert......
Ha en fin dag min vän!
Kram/Lena

13 oktober 2015

Friggebod? Bod?


Atterfall_24_Loft
Friggebod? Tänk när det var 9 kvm totalyta för att bygga en friggebod utan bygglov? Nu är det 25 kvm, vilken skillnad, så mycket mer möjligheter det ger, nu kan man få in "kök" toa/dusch, sovloft, vardagsrum osv, en villa i minatyr typ. Jag älskar ju att hitta lösningar att få in så mycket som möjligt på ett smart sett, man ska ju kunna få ro. Bygger man en friggebod är det ju som regel för att kunna använda den som tex sommarstuga eller gästboende, en plats att finna ro i. Genom åren har jag ofta hört folk som släpar ut det som är över eller det man byter ut hemma i stan ut till stugan, varför?

Funkisbastu-5.2
 För mig är det lika viktigt att omge mig med saker som ger ett lugn även i sommarhuset, risken är när man börjar släpa ut överblivna saker är att det blir rörigt, jag vill att man hittar en röd tråd även i stugan, att man skapar ett lugn. Jag hittade en massa olika underbara lösningar på friggebodar här, som jag i tankarna inreder, ljusa och luftiga, mindre stugor och bodar här för att inte tala om att få en egen bastustuga, att få sitta i en bastu en kall och kylig kväll ihop med vänner, härligt eller hur?

Ha en fin kväll min vän!
Kram/Lena

4 oktober 2015

Semestertid


Njuter av min semester, tänk vilken vacker höst vi har, tillbringar tid med de som ger mig energi, i fredags var jag, Molle och mellandottern till Nora, vackra underbara Nora, älskar att sitta på bryggan, äta min lunch och bara vara. Ser ni så stor Molle numera är, kommer ni ihåg när han kom till oss, han är min hjälte, mitt allt denna lilla sköra, modiga pojken <3 p="">


Vackra Nora-sjön, hittade några små ting som fick följa med hem, ska visa senare, såg något i Noras Diversehandels bodar i somras när vi var där, orkade inte gå in och fråga om priset och har sen dess grämt mig över det och kan ni ana hur lycklig jag blev när det fanns kvar nu och inte kostade många kronor, ska visa i ett senare inlägg ;o)



Och här sitter han prinsen min, promenadkompis och terapeut, så galen och så mycket upptåg han har för sig man har aldrig tråkigt ihop med honom, de är med och förgyller livet och min semester <3 p="">Ha en fin vecka min vän!
Kram/Lena

1 oktober 2015

Höst, lampor, mys

Romantika Vit/Guld 7-Armad

Åh jag har semester, lata härliga dagar med inga stora planer, bara få vara, göra det där roliga, få pyssla och fixa hemma, en massa mysig belysning tänds, åh vad jag älskart. Planerna inför julen är i full gång, skulle behöva ny belysning till balkongen och en ny belysning till ett fönster, vet inte om jag ska köpa något hängade eller en stake ;o) om allt går i lås ska jag vara ledig 2 1/2 vecka innan jul, vår jul börjar ju veckan innan första advent, då åker allt fram och tills dess vill jag ha allt klart så jag bara får piffa.

Industri Koppar Läslampa

I jakten på belysning hittade jag hit och trots att jag egentligen inte behöver byta ut några lampor fanns det många fina lampor, får nog sälja nån av de jag har nu och beställa någon ny, jag tröttnar ofta och åh vad kul det är att få köpa nåt nytt mellan varven eller bara byta ut, ha en lampa ett tag för att sedan byta ut den ett tag, jag tycker det är en skön känsla att få byta ut och rummet får en ny känsla. Har fått önskelista från ett par av barnen och de är i den ålder då de flyttat eller planerar att flytta och såg att det finns lampor på listorna, älskar när jag kan beställa hem det jag vill ha, jag är ingen irl-shoppare jag trivs bäst när jag får sitta hemma och klicka hem det jag vill ha, så smidigt ;o)

Ha en bra dag min vän!
Kram/Lena