5 juli 2009

Lite svalare.....

Trodde att vi redan i fredags skulle få svalare väder och drog igång några små projekt här hemma men icke, först igår em kom åskan och befriade oss från detta kladdiga som varit nu några dagar. Vi fick en mysig em igår tillsammans allihop med monopol och grönsaksdipp *mys*. Jag har plockat bort en kökslucka till och satte upp ett gammalt paradhanddukshänge som jag för länge sen fick av min pappas faster. Ett projekt som jag länge tänkt genomföra men jag har glömt att köpa gardinsprial men jag och Icca var på Rusta i fredags och äntligen kom jag ihåg att köpa det ;o)


Fyndade ju lite ramar på loppisen i Nora i torsdags några av dem kanstötta men de blir fina vita sen....I den nedre ramen valde jag att sätta in en bild, ett förstorat foto sen 1937 på Segelbergska palatset här i Örebro "tändstickskungens palats" som stod ungefär där Myrorna idag ligger, i kvarteret där. För mig har bilden en historia då det är våra släktingar som byggde det, bodde där, drev tändsticksfabriken (och tyvärr barnarbete men det var ju tillåtet då) osv men jag tycker huset är vackert och är en del av min historia. Denna ramen kommer att få vara, trots skadan i ena hörnet så tror jag bilden blir bäst i denna ramen och inte en vit....
Först hade jag inte tänkt kommentera den anonyma kommentaren i det förra inlägget, tycker det är löjligt att gå in och kommentera nån annans hem utan att ens sett helheten i ett hem. Jag har haft ett avskalat sterilt hem under en period och det är snyggt och praktiskt men jag har kommit till den punkten att allt behöver inte vara praktiskt utan för mig är det viktigaste att ha ett hem där jag och min familj kan känna ro, hela familjen uppskattar denna förändring, det är ett mer harmoniskt och mer rogivande hem än innan. Om du anonyma läsare kanske kan söka dig till bloggar som passar ditt tycke och smak kanske du skulle må bättre än att sitta och störa dig på hem som inte alls passar dig.....för det finns bloggar som passar alla, vet inte om denna person är samma person som skrivit i någon annans blogg som jag kommenterat, ett likande inlägg som sårat bloggaren och jag skrev att jag tycker sådana inlägg är låga....jaja nu lämnar vi detta...
Här har vi sol men betydligt svalare och skönare, de stora barnen ska åka och fira farfar på em så jag tar lilla M och hittar på nåt kanske Wadköping, eller stadsparken, eller stora holmen eller lek & buslandet kanske vi får se vad vi känner för efter maten ;o) Hoppas ni andra får en fin dag!
Kramis/LenaS

12 kommentarer:

Hannis sa...

Vad snyggt det blev med paradhandduken!
Spännande med historia,framför allt när det har anknytning till en själv.

Ang kommentaren, det dyker upp såna i bland.
Trist när människor har något slags behov av att försöka trycka till sina medmänniskor.
Som du skriver:Lågt!

Tycker i alla fall att du har ett vackert hem!

Kram Hannis

Lotta sa...

Jättefint med paradhandduken,tänk vad lite tyg kan lätta upp.Ramarna är kanonfina,dom blir bara såå med vit färg sedan.men tavlan med din historia(det vackra huset)är nog finast som den är.Som sagt i min förra komentar.ditt hem är jättemysigt,viktigast är att dom som bor där trivs.Kramisar Lotta

Anki sa...

Hej svejs!
Vilka fina ramar...det gör faktiskt inget att det är lite skadat, vackert ändå!
Det blev jättefint med förhänget! Har faktiskt tänkt göra likadant med underskåpen...& plocka bort överskåpen o sätta hyllor! Men men, här händer det inte mycket...det stannar vid tankar än så länge!
Bry dig inte om dumma kommentarer, det bottnar oftast i avundsjuka! & som du säger...det finns bloggar som passar alla smaker så man behöver ju inte titta!

Kramiz Anki

färg o form sa...

Tjohej!! Alltid finns det människor som måste vara lite elaka, MEN dem struntar vi i. Du har ju fyndat massor av vackra alster. Må gott Hannah

LillaFlisan sa...

Tänk att folk bemödar sig med att slösa bort tid på att skriva elaka och illvilliga kommentarer. Anonymt. Naturligtvis. Och på bloggar som dessutom uppenbarligen inte faller skribenten i smaken heller.......

Ja, ja,..... Du får se det positivt......Ditt (våra) "röriga" hem berör i alla fall folk!


Själv tycker jag att ditt hem är SÅ vackert, inspirerande och personligt!

Kram

Flisan
P.s.

Vilken härlig historia ditt fotografi bär på också. Håller helt med dig, ramen är perfekt som den är!

Kram

Flisan

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Hallå! Var tvungen och kolla kommentaren, kan du fatta varför någon läser våra bloggar som inte gillar stilen?? Precis som du säger finns det ju andra inriktningar på bloggeri. Bry dig inte, alla vi andra tycker du har det FINT. Som nu paradhandduken, jättesmart och hänga den så. Och vilket häftigt hus, det kan du vara stolt över. Stor bamsekram till dig vännen
AnnaMaria

ELIN´S SHABBY ROMANTIC sa...

Vilka fiiiina ramar du har fyndat!! Ååhh jag har letat efter ramar men inte har hittat några än..dem kommer att bli superfina i vitt!! Håller med om att den med bilden passar som den är, jättefin!

Tråkigt att det ska finnas folk som ska onödigt kommentera, istället för att hålla sig borta med sina åsikter!! Inget att bry sig!! Jag var likadan som du mer, sterilt och enkelt..dels är det mycket lättare att städa och dels för att det är oxå fint på sitt sätt, men jag har alltid varit otroligt förtjust i kuddar och filtar, men mer och mer i tiden så har jag byggt och bygger fortfarande upp mitt hem till mer harmoniskt hemtrevligt intryck, vilket mina vänner och familj tycker om och för att se allt jag har skapat. Så fortsätt i samma anda och strunta i det bara!!

Många kramisar
Elin

Lilla hjärtat sa...

Vad fina saker du har fyndat. Hade velat åkt till Nora. Jag ska dit med maken och bo på Nora stadshotell på ons. Synd att det inte är loppis då.
Angående taskiga kommentarer så är det ju bättre att den personen kollar inredningsbloggar som passar henne/honom. Det finns alltid korkade personer som måste av nån anledning hävda sig själva.
Kram A-K

My Lovely Things sa...

Hej!!
Bry dig inte om den så skrivit en trist kommentar..Jag raderar såna och släpper det..Visst känns det som intrång..Men det är ju de som har problem..Därför tar jag bort såna kommentarer..som inte är possetiva..

Va kul med bild på en del av din historia..
ha det så bra..
kram anna

Vita små hjärtan sa...

Å så fina, det är ju så härligt med gamla ramar med eller utan bild!!! Har också några som ska målas.. Ha de gott!
Kram Agnetha

Jenny sa...

Hej Lena!
Vad fint det blev med handduken där i köket!
Jättefina ramar oxå och intressant att få höra om er släkthistoria med tändsticksfabriken.

Angående den där kommentaren. Visst, var o en får tycka vad de vill men då kan man oxå stå för det o skriva ut sitt namn. Fast det brukar väl "avundsjuka fegisar" inte göra;)

Du har ett jättemysigt hem!

Kraamis Jenny

Sussi sa...

Tack för en titt i din trevliga blogg!
Här fanns mycket kul... Härligt gamla snygga ramar du fått tag på.
Tingeling Sussi