3 januari 2010


Nu har julen börjat flytta ut, känns ganska skönt och jag har en himla massa inspiration och tankar om hur jag vill ha det här hemma, kanske inga jättestora förändringar men det behöver inte alltid vara det. Januari och februari brukar vara de månader på året när jag mår dåligt i själen men jag jobbar på att sätta upp små positiva saker för att fokusera på istället. Jag behöver vara kreativ för att må bra, så nu lägger jag fokus på det. I mars firar bloggen 1 år, tänk så mycket inspiration jag fått av er andra "vita" bloggare, tänk så mycket snälla ord jag fått läsa bland kommentarerna, jag tror på "snällhet", jag vill tro att det är det vinnande konceptet här i livet. Ord kan göra en så illa, några få ord kan få en att rasa totalt, samtidigt som några få ord kan få en att nästan nå himlen av lycka. Jag har hållt på med scrapbooking i några år och under de åren har jag ofta tänkt på detta för i den världen är det som här i den "vita" övervägande kvinnor men där såg jag för första gången att det kunde funka med många kvinnor på en plats, visst har det varit negativa saker där också men för det mesta är man snäll mot varann. Tror det är viktigt att respektera varann, man behöver inte tycka samma saker men man behöver heller inte visa alla taggar utåt när man inte tycker samma sak. Jag har tyvärr väldigt dåliga erfarenheter från arbetsplatser där det varit övervägande med kvinnor och det skrämmer fortfarande. Jag kan också vara så sabla avundsjuk på nån, som kanske bor i det vackra drömhuset, har en underbar man eller kanske det vackra slagbordet nån lyckats få fatt i eller se nåns underbara loppisfynd osv och det får man vara men man får inte vara missunsam, tänker istället på hur glad den personen måste vara för det skulle jag varit. Så tack alla ni snälla tjejer, kvinnor, tanter (jag älskar ordet tant, är själv en tant trots att jag inte är 40 än) som besöker min blogg och jag försöker verkligen besöka er också, ibland kan jag missa nån men det är inte min mening, men ni alla betyder jättemycket för mig!
Nu vart jag himla personlig, försöker annars att hålla mig till det jag startade bloggen för men ibland får ni stå ut ;o)
Lite glad är jag har lyckats göra några i mina ögon härliga fynd på tradera sista veckan, kanske det är julen och nyår som gjort att mina fynd blivit riktiga fynd, bla "vann" jag 21 gamla vackra studiofoton för inte ens en hundring, två nummerplåtar med bokstaven T i början vilket ju är Närkes bokstav för 30 kr, en sån gammal kaffekvarn för en femtiolapp så nu ser jag fram mot post här ;o)
Ha en riktigt fin söndag min vän!
Kramis/LenaS

25 kommentarer:

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Där håller jag med dig till hundra, om jag fick bestämma kunde vi hoppa från mitten av januari till mitten av mars. Nu får ju inte jag bestämma om det, men att jag ska vara snäll det går fint och bestämma. I febtuari firar jag 1 år, fattar inte att det gått så fort.
Ha en mysig söndag
Goa kramen
AnnaMaria

Anne sa...

Hej!
Min blogg fyller ett år i februari - säger som du, tiden går så fort!

Jag tror som du på snällhet, ett vänligt ord eller en vänlig gest betyder så mycket och dessutom mår man bättre själv av att vara vänlig och snäll, så det är en win-win situation kan man säga :)

Kram Anne

Ida sa...

Hejsan vännen!
Jag håller med om att man mår bättre av snällhet och jag är så tacksam att de flesta man möter i denna bloggvärld är så snälla=)


Vad mkt fint du fyndat på Tradera. Ska bli jättekul att se dem när du ställt dem på plats.

Ha det så gott
Kram Ida

Huset vid ån sa...

Hej Lena! Visst kan Januari,Februari kännas "tröga"...Men det är ju bra att ha inspiration och ideer så man kan greja lite som du skriver.Och förhoppningsvis blir man nöjd och det gör ju att man får positiv energi. Det ser redan vårfint ut hos dig.....Ha en trevlig söndag! Kramis Therese

Anneli Wahlstedt sa...

Hej vännen !

Ja, nog är det lite segt i början på året men man får hitta saker som piggar upp lite :-) Att vara snäll lönar sig alltid i längden ! Så nu önskar jag full fart mot våren och lite hjälp på traven som t ex tulpaner kan pigga upp kanske ? Ha det gott och njut av Din kreativa och underbara förmåga att fixa och dona hemma !

Kram på Dig, från Anneli

Loppis Lycka sa...

God fortsättnig! Håller med dig. Snällhet varar alltid i längden. Vad kul med alla Tradera fynd. Själv väntar jag på att Loppisarna skall öppna igen efter alla ledigheter. KRam Josefine

Anonym sa...

Hejsan!
Så sant jag önsakr också vi kunde hoppa in i mars månad. Här har vi verkligen storm just nu och snön kommer sideways!
Vilken fin bild du visar.
Vad kul med dina fynd på tradera.
Jag har tyvärr ingen inspiration jag tror det var för att vi gjorde så mycket med huset hela förra året att jag brände ut mig. Vi får se om den kommer tillbaka.
ha det gott!
Kram Bodil.

Bestemor Drillo sa...

Dine betraktninger er interessante og jeg er enig i mye av det du sier ! Forøvrig ønsker jeg deg en god fortsetning på det nye året;)
Klem fra bestemor Drillo;;))

Stina sa...

Snäll ska man vara. De dumma kan hålla sig i ett inhägnat område.;-) Kram Stina

Cathrin sa...

Jag och min man skålade faktiskt in 2010 som ett "snällare år". Inte för att vi är särskilt stygga mot just varandra utan som du skriver; det behövs mer snällhet i världen. Kanske måste jag påminna mig själv lite då och då under året men det kan det väl vara värt?

Önskar dig ett riktigt fint 2010!
Kram
Cathrin

Anneli sa...

Hejsan.

Vad fint du skriver!
Självklart är det snällhet som gäller.
Många sårar nog omedvetet andra, många är så tanklösa!

Förstår vad du menar, denna tiden på året är lite seg, och Våren sååå långt borta!

Må så gott och kram på dig!
Anneli.

katarina sa...

Hallå där!

Mitt förta besök hos dig...blev så glad över en Örebroare till som bloggar...;)

Det är riktigt tänkvärda ord....jag kan tänka mig att det kan vara hemskt att jobba tillsammans med bara kvinnor....många kan vara hemskt elaka. Jag har just lagt ner min butik (lilla Ugglebo) och jag kommer sakna många av mina kunder men en del.....är riktigt missunsamma och rent elaka....dessa männsikor är det förstås eg. synd om men det ska bli såååå skönt att slippa dem.
Önskar dig ett underbart 2010!
kram Katarina

Viveka i Bläckhornet sa...

Så tänkvärda ord du skriver!
Håller absolut med dig om att vi ska var mer snälla mot varandra. Och i vår bloggvärld har jag mött massvis men underbara människor.

Och för mig fick det gärna hoppa fram till mars nu. Hua så mycket snö och kyla vi har framför oss...

Kram Viveka

Vita små hjärtan sa...

Hej min bloggvän!
Jag fyller också snart ett år...
Ja tänk vad inspirationen börjar flöda då julen är över....
Vad roligt med såna fynd...
Kram till dig från mig....

hemma hos lilla mej sa...

Ja tiden går fort när man har roligt.Min blogg fyller ett år denna månad.Tycker det känns som igår.Kunde aldrig drömma om att det skulle ge så mycket.Vilka mysiga fynd.skoj med fynd.ha en skön kväll Jättekram Rita.

Livet på Berget sa...

Har liknande erfarenheter om ang. arbetsplats med många kvinnor. Tack och lov så gäller detta inte den arbetsplats jag har nu. Men här på bloggen är det precis som du säger en samling helt fantastiska människor med olika stil och smak och det är så otroligt spännande att se vad alla hittar på. Jag tycker alla sprider sån glädje och positiv energi och en stor portion vardagshumor. Jag behöver er alla för att orka slita vidare ensam med allt i min vardag. Inte alltid är det lätt men jag ger mig inte, det ska gå och bloggen ger mig energi att fortsätta. Gillar det du säger om avundsjuka, det är en mycket stor skillnad på att vara avundsjuk och att vara missunsam.
Ha de så gott!
Kram
/Sara

Hannis sa...

Vad du är härlig!
Väldigt fint skrivet tycker jag.
Speciellt det där om ord...
Det borde människor tänka på!

Stor kram Hannis

Anna sa...

Hej,

har en fråga till dig då jag idag fyndat ett likadant matbord som du har (Leksvik) på Blocket.

Ska oxå måla mitt.
Vad har du använt för färg? Vatten eller oljebaserat?

Funderar på vita ben o svart bordsskiva...eller kanske helvitt..... Svårt!!

Ett Vitare Hem sa...

Hej Anna!
Jag har kört med vattenbasserad färg, tror jag körde med Beckers Elegant till bordet, ev kan det vara Rustas lackfärg men vattenbasserad färg har jag kört med,
/LenaS

Inka sa...

Hej, Lena!

Trevlig fortsättning!
Ja, det finns en del människor som är elaka men vi får försöka tänka att de mår dåligt i själen. Ofta är det ju bara en projektion av att man själv mår dåligt. De som har det bra i själen och som är stark är snäll. Jag är säker på att du är snäll och man får försöka lägga undan de dumma, för det finns en del av dem.
Vilken tur att vi är kreativa och älskar att pyssla. Skulle inte jag hålla på med det hade jag nog blivit deprimerad. Det är ju som terapi många gånger.

Ha det bra och här får du en...
...Var kram av mig


Inka

Jenny sa...

Hej Vännen!
Vilket fint och tänkvärt inlägg som jag känner igen mig en hel del i..har oxå jobbat med bara tjejer..vilket tjafs och revirpinkande det var. Näe, då trivs jag mycket bättre nu när det är jag och 11 "gubbar" ;)

Vad kul att ha Traderavinster att vänta i brevlådan!

Ha en toppendag sötaste Lena!

Kram Jenny

Huset vid ån sa...

Hej Lena! Tackar för titten o önskar dig en bra dag! Äntligen har det blivit lite mildare så man kan ta sig en promenad! Må så gott! Kram Therese

Lauras gård sa...

Min blogg fyller också ett år i mars! Oj, vad tiden har gått fort. Kul att du har fyndat så mycket. Då har du många roliga paket att se fram emot. Jag har aldrig handlat på tredera utan bara blocket. En T-nummerskylt skulle varit kul att ha, kanske ska leta en. Jag kommer ju väl i håg då det var länsbokstäverna på bilar. E hos mormor och morfar och T hemma. Kram Stina

Anonym sa...

Hejsan!
Jo, det var himla kul att baka fast man blev himla trött.
Vi hade i alla fall kakor att bjuda på i jul och har fortfaarande kvar och det roliga är att jag är faktiskt inte så förtjust i kakor. Jag gillar bara att baka dem, haha.
Ha det gott!
Kram Bodil.

johanna sa...

Hej
håller absolut med dig att vi behöver snällhet...det är ju det som är så härligt med alla mysiga bloggare ,alla är ju så goa!
Stor kram tilll dig