5 mars 2010



Hade tänkt skriva ett glatt, jippi det är fredag idag inlägg och jippi det är fredag men jag är allt annat än positiv. Igår morse när jag slog upp morgontidningen ser jag till min förfäran att dagen innan hade ett beslut klubbats om att sälja ut en del av det kommunala bolagets hyresfastigheter och en av gårdarna är just våran. Ingen förvarning alls har vi fått och igår var det sorgstämning här vill jag säga, alla grannarna var ledsna och en massa politiker (de som motsatte sig beslutet) och hyresgästföreningen sprang runt här, senare igår och i natt har sorgen gått över i ilska och frustration så kl 03 började jag min lilla kamp genom att maila och skriva insändare till lokaltidningen. Jag och många med mig har valt att bo kommunalt för tryghheten och att det varit superbra och vi vill fortsätta med det. Helt plötsligt ska ett par gårdar i området säljas och vi utestängs från en del gemensamma saker och parkeringsplatser kommer att höjas osv för att vi kommer att få en privat hyresvärd. Visst det kanske kan bli bra, men vi har sett för många likande saker där det inte gått så bra här. Det mest ledsamma är att vi har inte fått chansen att yppa oss, inte heller haft en rimlig chans att hinna hitta andra bostäder inom det kommunala bostadsbolaget, nu har vi bara några ynka månader på oss att hitta lämpliga bostäder om vi vill stanna hos vår hyresvärd och hur lätt är det när man som i mitt fall behöver minst en fyra, så just idag är jag på krigsstigen tillsammans med många grannar i detta området men även i de andra två områdena som blivit drabbade ;o)
Jag har ungefär ett år sneglat på era nätklockor i bloggarna men det har inte blivit att jag köpt nät men i början av veckan kom snälla S med en hel rulle för jag ska ha till skåpdörrarna sen så nu har även jag gjort några nätklockor ;o)
I morgon är det loppisdags och som jag skrivit innan så får ni bloggläsare 10 % rabatt där vilket ni andra också får om ni handlar via min pysselblogg fram till på söndag 7/3. Vart undrar kanske nån och det är i Längbros kyrkas församlingshem här i Örebro mellan kl 10-14
Hoppas ni alla får en underbar helg!
Kramis/LenaS

30 kommentarer:

Helen sa...

Hej!
Så otroligt dåligt skött, jag förstår att ni är chockade och arga. hoppas att allt går bra för er. Stå på dig och kämpa på. Tänker på er.
Kram/Helen

Livet på Berget sa...

Men så tråkigt att höra man blir ju förbaskad när man blir överkörd så där. Inte kul att känna sig maktlös. Hoppas det ordnar sig!
Ha en trevlig helg trots allt!
Kram
/Sara

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Usch en så lessam fredag, men bra att du ilsknat till nu. Blir ju rena chocken när man får veta sånt via tidningen, riktigt dåligt av hyresvärden. Hoppas allt ordnar sig till det bästa nu. Nätklockan blev jättebra, tror jag har en bit i garaget. Kanske skulle härma dig.
He det gott
En stor kram till dig vännen
AnnaMaria

Stina sa...

Men vad synd att de ska göra på det där viset. Bara köra över folk. Hoppas verkligen att det löser sig bra ändå. Kram Stina

Anneli Wahlstedt sa...

Hej vännen !

Så fin nätklockan blev ! Romantisk och ljuvlig.

Jag förstår att man får en chock när man inte får nån info innan om att man kanske måste försöka flytta inom några månader. Det är inte helt lätt ! Hoppas det löser sig till det bästa i alla fall !


Jag önskar en fin helg och stora kramen till Dig och familjen ! Kraaaaam, Anneli

Jenny sa...

Hej Vännen!
Vilken dålig stil att bara köra över er sådär utan att ens säga nått innan det är klart!! Stå på er du o grannarna!!

Vilken fin nätklocka du pysslat!

Önskar dig en trevlig helg,

Kraam Jenny

SNOWWHITE-SUSSIE sa...

Hallå Lena,,
Fy va är det ja läser förstår hur du känner.. va duktig du är som tar tag i det på en gång o mailar mm.. håller tummarna för er att de blir ett bra slut.. söt nätklocka du gjort ja önskar dig en underbar helg... massa tröstekramar sussie

Elzie sa...

Känner verkligen med dig. Det kändes ungefär likadant när dom bestämde att sälja mitt förra jobb, över de boendes huvud och vårt. Inte klokt att politiker kan sitta och ta såna beslut. Vet dom hur det funkar för de gamle sen? Nejdå, bara de slipper ansvaret. Usch! Jag hoppas det ordnar sig för er med lägenheten.
Vilket fint hantverk du gjort. Har funderat på en sån jag också, men som sagt, mer än till funderingar har det inte kommit, haha.
Ha en go helg. Här ska det jobbas hela helgen så i morron är jag borta i 15 timmar. Kul, kul!
Kram Elzie

Tina sa...

Hej!!
Men fy vad tråkigt!! Förstår att ni känner er sorgsna & arga!! Hoppas att det finner en lösning på detta!! Kan inte fatta att de bara får göra så här!! Vart har männskligheten tagit vägen??? Har de inget samvete alls?? Känner hur arg jag blir nu! Jag har ju nyligen börjat följa din blogg, men jag känner verkligen med er!!!!!
Jag önskar er en fin helg oxå.. hoppas ni kan finna lite glädje & lugn trots detta tråkiga!!!
Varm kram fylld av glädje, tröst & styrka
Tina

annika sa...

Men sån politik är det ju i vår stad nuförtiden! Sälj allt så det kan privatiseras, fråga inte gräsrötterna eller medborgarna.
Stackars er som drabbas.
Kram annika

Photo by Maria sa...

Ja det är som vanligt, de det berör får veta det sist :-( Tråkigt.. Hoppas ditt kämpande ger resultat, om inget annat är det bra att visa sitt missnöje..

Kram Mia

Ewa sa...

Fy vad tråkigt! Men Du är bra som tar tag i "det jobbiga", kämpa på..ta hjälp av tidning eller lokalTV...det brukar kunna väcka lite!!
Försök njuta lite av helgen o ladda dina batterier!!
Kram
Ewa

Vita små hjärtan sa...

Men vad trist! Förstår din frustration.
Hoppas det löser sig på bästa sätt.
Fin nät klocka du har gjort!
Ha en fin dag!
Kram Agnetha

Sussi sa...

Åhh vad synd att du ska drabbas av oro, ilska och massa jobbiga tankar. Min snabba tanke är att se till att du får allt underhåll av lägenheten du bara kan nu när det är kommunalt, "renovering" som målning, golv, vitvaror etc om du har något att hämta ut du inte gjort vill säga. Plus allt som kanske är småfel hemma som en vaktmästare kan åtgärda, gör det nu så länge det är kommunalt. Och om det som du säger är annat som ni nu erbjuds som en privat hyresvärd inte erbjuder sen, utnyttja det nu!Hoppas detta ändå leder till något bra för er, hur det än går! Ha en skön helg, här nere är det VÅR och sol och underbart med en släng av vinter kvar samtidigt. Kram Sussi

Monika sa...

Hej!

Tack, snälla Du, för din kommentar inne hos mej.

Så trist att ni blir behandlade på det där sättet. Dålig stil! Och så strongt av dej att skriva och protestera. Go girl!

Tittade också in i din pysselblogg. WOW, så mycket fint du skapat! Du är jätteduktig!

Må så gott och trevlig helg!

Kram

Monika

Ofelias Hus sa...

Så fin din nätklocka blev!

Tråkiga nyheter om försäljningen...hoppas det löser sig till det bästa!

Ha en skön lördag!

Kram,
Anette

Lauras gård sa...

Fy vad trist med ditt boende. Jag förstår frustrationen med att känna sig maktlös och de går bakom ryggen på er. Hoppas att det löser sig bra till slut i alla fall.

Mamma ringde och sa att hon hade träffat en bloggerska på loppisen och då förstod jag att det var du. Hon sa att din dotter var med också. Hon tycker väl att det är kul att sälja. Mina barn skulle älska det. Kram Stina

Lantliga drömmar sa...

Vilken härlig blogg jag hittat ! Nilla

Huset vid ån sa...

Vad tråkigt det låter, hoppas att det ordnar sig till slut....Här laddar vi inför melodifestivalen! Ha en fortsatt trevlig lördagkväll! Kramis Therese

Bestemor Drillo sa...

Skjønner godt at du er på krigsstien!
Ikke noe greit det der, men kanskje det blir bedre enn du tenker !! Klem og opp med humøret!!
Ha en strålende helg og klem fra meg;

Inspiration i vitt sa...

Hej Lena, usch vad arg jag skulle bli, jag skulle oxå ta strid så mycket jag bara orkade. Jag hoppas det ordnar sig och att du blir glad igen fort.
Kramar i massor/Ingela.

Inspiration i vitt sa...

glömde säga att din nät kupa var så fin och grattis på ett års dagen oxå. Kram igen

Lilla huset på prärien sa...

men usch din stackare - inte kul att få sådana besked som man är oförberedd på. hoppas det blir bra trots allt!? jättefin nätklocka du har gjort!

kram jenny

Huset vid ån sa...

Skickar in o önskar dig en sköön söndag, tråkigt att du också fått "sjukstuga"....Kramis Therese

A home far away sa...

Hoppas att det ordnar upp sig!

Kram Gunilla i Singapore

LillaFlisan sa...

Näe!!!

jag blir fly förbannad när jag läser ditt inlägg! Vilket J*vla sätt! Bra att du tagit fram stridsyxan!

Håller tummarna att allt ordnar sig!

Kram

Flisan

Anna-Lena sa...

Hej Lena!

VAd tråkigt att höra. Vi får hoppas att palitikerna tar förnuftet till fånga och återkallar beslutet. Håller mina tummar för att det ordnar sig på något vis!

Goa söndagskramar till dig!

Anna-Lena♥

ELIN´S SHABBY ROMANTIC sa...

Hej Lena,
vad fint du har gjort det med nätet och vilket fynd du gjorde, skänken är jättefin! Tråkigt att höra att du och dina grannar fick sådana tråkiga chock besked men jag hoppas att ni kan få rättighet med att ni inte blev behandlad rätt! Har ni någon förening som kan hjälpa er att strida era rättigheter, för jag tror att enligt lag ska man varsla om sådana saker i förväg och att det är icke humant! Håller tummarna för er!

Kram Elin.

Marie Louise sa...

Hejsan!
du har en award att hämta hos mig om du vill!
Kram Marie..

Emma - white avenue sa...

Usch, vad tråkigt att höra. Trist att ni inte har fått någon information över huvud taget. Det tycker man ju att de kunde ha skött bättre. Hoppas att det löser sig och blir bra!

Kramar Emma