24 oktober 2010

Lite loppat ;o)


Ja julmarknaderna närmar sig med älgakliv och jag gör inget annat än jobbar och jobbar inför både dem och även till lite andra projekt, känner att bloggen blir lidande, ber så jättemycket om ursäkt för att jag inte hinner kommentera så mycket som jag skulle vilja! Igår for vi till favvoloppisen och jag brukar gå ett snabbvarv runt på utsidan och kika in om jag ser nåt intressant och denna gång hade jag lyckan att se detta spegelfönster och lilla M som är som en snabb liten vessla smet snabbt genom de köande människorna och hann fram och ta det, 100 kr var det väl värt, det är ca 160 cm högt och de vackra hakarna sitter kvar? sådana fynd gillas massor ;o)

Idag snöar det, jag får smått panik för snö det finns inte på min världskarta just nu, får panik över tanken att få en sån hemsk vinter som förra året, tycker precis vi kommit ur den, våren blev megakort och kall, sommaren ja vart tog den vägen? Så kom den vackraste höst under några veckor så plötsligt kommer det snö igen känns det som.....urk.....jag älskar julen det är årets höjdpunkt, och många skakar på huvudet åt min jul-kärlek, en längtan som finns hela hösten men det är nog en överlevnadstaktik, inför vintern och det som komma skall, januari och februari är pestmånaderna på året, brukar få riktiga vinter-depp då, nu håller jag siktet mot resan i mars, ha den att se fram mot när vintern kommer kännas för tråkig.....

Ha en fin vecka som kommer min vän!

Kramis/Lena

31 kommentarer:

Lantligt i smultronbacken sa...

Längtar till julmarknader jag med. I år ska jag vara med i en själv och sälja mina tavlor och pippikoftor. Ska bli kul.

Jag har också deppmånader men de infaller i september/oktober för mig. När jag kommer efter nyår så tycker jag att vi är på väg mot sommaren. Nu har jag börjat julmysa och försöker hitta på pyssel.

Kram

Else´s Bod sa...

satan i gatan nu blir jag lite avis! Hade suttit som ett smeck i butiken!!
Kram Lisa

Unknown sa...

Vilket fynd du har gjort. Sådana fönster är svåra att hitta och när man väl springer på nåt brukar dom kosta massor.

Jag gillar verkligen vintern och tyckte förra vintern var så härlig (kanske lite väl kall). Därimot avskyr jag den mörka tiden mellan löven har fallit tills snön lägger sig och allt är skitigt, mörkt och blött.

Kram Ing-Britt

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Det var ett jättefint spegelfönster, bra och ha med en snabb assistent. Usch, snöar det idag! Det är inget bra med snö i oktober, max till första advent. Och jag håller med, halva januari och hela februari kan vi hoppa över. Vi gör sommarmånader av dom istället!
Ha en mysig söndag
Kramar
AnnaMaria

vitating sa...

Hej!
Jag håller med om ditt vinter-resonemang! Gillar inte heller massor av snö! Den första som kommer kan vara lite mysig (om den dröjer lite) Att det snöar vid jul är också härligt men sedan....Usch!! Gillar inte heller januari och februari!! Här har vi gudskelov ingen snö ännu!

Tack för kommentaren! Fint fönster du också fått tag på!

Kram Maria

annika sa...

Men vilken tur ni hade med speglfönstret...vilket fynd. Kul att se er. Det var första gången som jag var inne på Loppiset ...har varit utanför en gång för några år sen. Jag var med min sonhustru och vi hittade lite ramar och silverbrickor.
Du ska ju vara med på massor av marknader såg jag på din pysselblogg...kul men jobbigt.
Visst är det kul att ha Danmarksresan att se fram emot!
Kram
annika

Stina sa...

Vilken fin sak du fått tag på.:-) Kram Stina

hemma hos lilla mej sa...

Vilken tur ni hade att du fick tag i det fina spegelfönstret.Alltid skoj när man hittar fina saker.Ha en skön söndag rara du Kramar Rita ♥

Norregård sa...

Hej!!
Jag längtar oxå efter Julen!! Det håller mig uppe under november;o) Då det snart nalkas advent!!

Kram Malin

Vita små hjärtan sa...

Hej Vännen.
Så klart vi ska åka dit och dra i lådorna....
Det var ett fint fynd du hittade!
Kram Agnetha

LOPPISLIV sa...

Vilket underbart spegelfönster du fyndade, 100:- var ju ett riktigt klipp, såna är så fina och man kan placera dem lite överallt. Superfint!! Vi hade snö här i veckan också men nu är det borta, lite för tidigt tycker jag, det kan gott vänta tills december innan det vita kommer, man får julkänslor direkt och det är liiite för tidigt ännu tycker jag :-)) vi vill ju hinna njuta av hösten först eller hur?? Kram på dig / Paula

Photo by Maria sa...

Wow vilket fönster du fyndade.. 100:- var ju ett kanonpris..

Ja snön gillar ju iínte jag heller.. Kan få finnas i december och möjligen i januari men sen vill jag inte ha mer.. Snön som kom här häromdagen är nu borta och jag är glad för det..

Kram Mia

Unknown sa...

Vilket fint fynd! Jag kan också tycka att det ännu är för tidigt med snö. Den första snön kan vara mysig tycker jag (men inte för tidigt tack) o allt det där kring julen med vit snö är också mysigt, men sen kan det vara slut på snön ☺ Lite för lång vinter. Men du, då har du ju två saker att se fram emot: jul o resan! Härlligt! Ha det gott. Kram Lenita

Vita Falkens Lantliv sa...

Vilket fynd! Så stor och fint gammalt:)
Nä det var värst vad sommaren gick fort:(

Kram Susanne

Hulda sa...

Et utrolig bra funn! Så vakkert speil! Det var du heldig med. Passer jo perfekt hos deg. :)

Joyforhome sa...

ibland måste man ha något att se fram emot , speciellt i dessa lite dystra och kalla månaderna. Håller helt med att det är en överlevnadstaktik . Vilket fint fönster du har skaffat dig för värsta fyndpriset :) Har ni snö redan hos er?? då dröjer det väl inte länge innan den kommer hit till skåne :)

kramar Malin

Lilla huset på prärien sa...

Ja vintern var MYCKET förra året - men visst hade vi väl en ljuvlig sommar!? Det var våren som blev lite kort tyckte jag... jag som älskar våren över allt annat :) Själv bor jag ju i Skåne då och njuter för fulla muggar av den härliga hösten!

Kram Jenny

Anonym sa...

men så fiiiint!! där hade jag tävlat med dig för att komma snabbast fram, hihi..
Kram Linda

Drömmen om Villa Grönskog sa...

Halloj Lena.
Fint fönster du har hittat,och vad bra att ha med en liten snabb vessla på loppis.
Kan inte heller påstå att jag blev överförtjust över snön som kom(men det var det andra i familjen som blev),men nu har den i alla fall smält.
Ha en finfin vecka.
Kram Anette

Lilla Lycksta sa...

Vilket fint fynd du gjorde. Gillar inte att snön kommit så tidigt i år. Ha en jättefin ny vecka.

Kram Camilla

Jenny sa...

Hej Lena!
Åh vilket fint fönster! Vilken tur att din M var snabb o fick tag i det:)

Usch, snö vill jag inte ha förrän strax innan jul!

Kraam Jenny

mamma lycklig sa...

Du är ett riktigt loppisproffs, men skamm den som ger sig när man väl hittar något. Jag har inte alls samma tur. Jo föresten, hamnade på en loppis på våran väg hit ut. Den hade bara öppet vid solsken, och denna dag var det just solsken. Där fyndade jag en hel del. Han hade inte förstånd att ta betalt för grejerna. Fick ett helt lass med hem. Men så har jag en kompis som är en riktig ekorre som samlar på allt. I bland kommer hon med sådan som jag sagt någon gång att man skulle vilja ha tag på,
Det är tur man har riktigt goa vänner.
Ha en skön vecka och du är varmt välkommen tillbaka till butiken.
Kram kram Nettan

GroLinda sa...

Heisan ;o)
Så flott et speil! Det var nydelig. Da var du heldig ;o) Jeg ELSKER julen jeg også!! Folk sier at jeg er rar ;o) men det er den tiden på året jeg ser fram imot med lengsel. Begynner å ta frem julepynt og julegardiner 1 desember og tar det ned igjen etter nyttår ;o) Men jeg kooooser meg i hele desember! Ønsker deg en super uke.
Klem fra Gro :o)

Marita sa...

Å vilka fina fynd du har gjort!! Skulle verkligen behöva besöka din favvoloppis!
Visst har det gått fort...hösten blev alldeles för kort. Såg fram emot en tid med vackra höstfärger, hög och klar luft och underbar sol...tji, vad man bedrog sig! Bläääää!!! Nåväl, man får väl längta efter julen i stället då!
kram, Marita

Huset vid ån sa...

Vilket fint fynd du gjort, förstår att du är toppennöjd!

Lycka till med allt!
Kramis Therese

Sirpa sa...

Hej!
Du lyckas alltid fynda så fina saker!!! Avis...näää;)
Hoppas din vecka har böjat bra!
Önskar en skön kväll och en trevlig tisdag!
Kram Sirpa

Unknown sa...

Åh nej ska du redan vara med på en julmarknad! (jätte kul alltså men vet du vad jag hade verkligen verkligen hållt tummarna för att du skulle vilja varit med hemma hos med under helgen den andre advent!!, tji fick jag). KRRRRAAAM

Vitt hus med svarta knutar sa...

Vilket fint spegelfönster du har loppat=) Du är suverän på att hitta grejer. Ser att du har fullt upp. Jag hoppas verkligen du hinner andas emellanåt. Jag håller verkligen med dig i ditt sammandrag av året som gått sen förra vintern, kanske inte undra på att jag känner mig förvirrad, tappade bort mig någonstans i somras=)

Ha det så gott, vännen och var rädd om dig!
Kraaaaaaaaaaaam,
Regina

Hannis sa...

Hehe, jag ska också ta med mig en assistent på loppis=))
Kan behövas ibland när det är mycket folk.
Det där var en fynd!

Kram Hannis

Elzie sa...

Jag hoppas verkligen inte att vi får en sån snövinter i år också. Gillar inte alls snö när man ska köra till jobbet. Men julen gillar jag (även om jag ska jobba hela helgen i år, snyft!!).
Men förhoppningsvis får vi se lite grönt en bra stund än.
Hoppas du har en bra tisdag.
Kram Elzie

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Känner igen ditt "problem"... Jag hinner inte heller med mycket annat än pysslande just nu.
Men en liten loppis hann du ju med! Och fint var det... fönstret!
kram
Marie