30 oktober 2010

Loppat!

Idag vart det en liten värmlandstur, hade planerat att fara till Karlstad idag men det verkar gått troll i våra planer när det gäller Karlstad för nåt gör så att vi inte kommer dit när vi planerat för det. Denna gång skulle mellantjejen har spelat basket-cup där men i torsdags tog hon beslutet att lämna basket-laget, ett barn/tonåring ska inte behöva bära en massa dåligt samvete vilket hon gjorde, beslutet var inte lätt att ta men när det väl var taget kände hon en lättnad. En Värmlandstur blev det dock, till Storfors då R ska vara hos farfar och farmor under större delen av lovet, vi passade också på att fira O som fyller 17 år på torsdag. Men jag var ju tvungen att stanna på favvo-loppisen innan vi for och mötte goa Lisa där, det blev nästan inga fynd denna gång då jag var småstressad men ett par sådana småspeglar fann jag och en ful låda som jag ska göra nåt vitare med ;o) (visar den senare)
Efter det styrde vi mot Storfors och när jag nådde Karlskoga så såg jag skyltarna "storloppis" tjejerna tjoade om att skylten suttit där i hundra år och att det aldrig var öppet men lilla mamman vägrade lyssna på barnen och stannade och vilken rolig loppis. Strosade runt där när jag i ögonvrån ser nån bekant hm, ni vet när man ser nån men blir lite osäker på om det är rätt person men det var det, finaste madame Morelle som också ganska nyligen hittat denna loppis, tyckte de hade så mycket kul att jag stannade på hemvägen också men då hittade jag "bara" en duk som just nu ligger i ett "gör-mig-vit-igen-bad" men några fina burkar, ett litet borstset, ett foto och denna underbara lilla väskan med plats för ransoneringskort (en sån sak riktigt älskar jag, det låg lite andra lappar, kvitton mm från dem som hade ägt väskan, åh vad kul att läsa och fundera på vilka dem var) Loppisen verkade varken ha nån hemsida eller blogg men om man kommer från Örebro-hållet så håller dem till precis när man kommer in i Karlskoga i den långa nedförsbacken på höger sida det var väl skyltat och de har öppet fredagar 12-18 och lö-sö 10-16, inte så mycket möbler men en massa annat skojjigt jag kommer åka dit igen.
Min fd svärmor sa att det finns en stor loppis i Kristinehamn också, ni som bor där kan ni rekoemdera den? Den skulle ligga vid Mc Donalds? Vilka öppettider? Funderar nämligen på om jag ska åka dit på fredag om jag ska hämta hem R.
Innan vi kom hem hann jag stanna till en supersnabbis på Tysslingemöbler som var välfyllt så jag får åka tillbaka nån anna dag men en aladåbform hittade jag i alla fall och kunde inte lämna den kvar ;o)
Kul att ni var ett gäng som gillade den lilla monogram-instruktionen, visa gärna sen när ni är klara, har man väl börjat så är det superkul att brodera monogram ;o)
Ha en finfin kväll min fina vän!
Kramis/Lena

22 kommentarer:

Else´s Bod sa...

Men hjälp va mkt fint!!
spec handspegeln...eller vad kallar man dom!?? *hjärnsläpp*
kram kram
Lisa

Vita små hjärtan sa...

Ja du loppar på du gumman!!!!
Mysiga saker!!!!
Kram Agnetha

Roses & Angels sa...

Fina fynd du loppat. Härligt borst set och speglarna är fina. Ha en fin kväll kram

annika sa...

Du är för rolig som hoppar in två gånger på samma Loppis. Förstår att du blev lite snopen då du mötte ett bekant ansikte där i Kga. Jag tog en tur till Smultrongården och sen Min Skattkammare. Köpte en ljusstake hos Eva.
Ha en mysig lördagskväll.

Kram
annika

Pia sa...

Oj, de där underbara "kakformarna"! Otroliga ting du fyndat?!?!!

Det där du skrev om korstyngsbroderier, det var något helt nytt för mig!!! Det måste jag pröva på, låter lit"konstigt", men säkert ett lätt sätt, att få det snyggt!!!!

Ha en fin helg!

Viola sa...

DU loppade på bra tycker jag och ser fram emot att få se den fula lådan...:0) och så fann jag en härlig ny blog tack vare dig, har du lust att pröva lyckan, då är du välkommen till mig, ha det gott, kramen

mamma lycklig sa...

Nu är man broderisugen också, men mitt virkberg bara växer. Vore roligt att hinna sy något fint till jul. Ha en skön fortsatt helg du lilla loppisloppa.

Kram kram Nettan

Anonym sa...

Hej Lena.. Så mycket fint du har hittat! Bra
loppat, hihi:) spännande att se vad du ska göra med boxen:)
kram Linda

Sirpa sa...

Hej Lena!
Så mycket fint har du fyndat igen!
Jag hade en shoppingdag idag o tittade in till Nina, så mycket folk!
Önskar dig en skön söndag!
Kram Sirpa

Outi sa...

Man kan väl aldrig få nog av att söka igenom en loppis :)

Jättestort tack för dina instruktioner om monogrambroderi. Bilderna blir en stor hjälp. Jag har länge velat prova på, men det är så många andra projekt på gång. Ska vara med på en julmarknad och producerar kort och tags för fullt. Du vet ju hur det är, allt annat får vänta. Men sen...

Kram, Outi

Huset vid ån sa...

Vilka roliga o spännande Loppisäventyr du är ute på!

Ser jättefint ut....
Hoppas att du får en sköön söndag!

Kram Therese

Hanna sa...

Ha en bra söndag!
Kram
Hanna

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Det var fina fynd, aladåbformen var extra fin. Så roligt och hitta såna loppisar, och bloggbekanta träffade du också. Nästa gång du planerar in Karlstad, då blir det säkert av. Blir ju roligt när det kommer julsaker i butikerna.
Ha en fin solig söndag
Kramar
AnnaMaria

Fröken C sa...

Hej!

Fina loppisfynd:))
Jag brukar vara på den stora loppisen i Kristinehamn. Har gjort massor med fynd där, både möbler o annat smått o gott:))Sånt där som man absolut behöver:)))

Kram C

Madame Morell sa...

Gud va kul, jag ser att du köpt de saker som jag också tittade på. Hihi. Jag fick nöja mig med blås-instrumentet. Vad rar du är.
Kramar i blåsten.
Jessika

OlgaA sa...

Så fina fynd!!! Och att få träffa blogg bekantar är alltid roligt!!

Om du kommer att ha vägarna förbi Söderköping får du lov att komma och hälsa på mig!!! :)

Ha det så fint!!!

kramar från vilsen kund ;)

Vitt hus med svarta knutar sa...

Vad mycket smått och gott du har fyndat=) Spegeln med den etsade blommar är jättefin och aladobformen förstår jag att du inte kunde åka ifrån.

Vad fint och pedagogiskt du visar hur man broderar monogram. Om ljusår och med mycket mod i barmen kanske jag vågar mig på att brodera en bokstav på någon handduk=D Jag har ett dåligt samvete ligger i mina gömmor. Glad i hågen köpte jag en Tildanisse till förra julen. Allt material ligger kvar i sin förpackning. Du vet, jag och symaskiner är iiiinte kompisar.

Ha en fin kväll och en underbar ny vecka!
Kram,
Regina

Marie sa...

Så många fina loppisfynd du hittade och vad roligt att träffa på en bloggare!!!!

Ha en bra vecka!
Kram Marie

Skogslyckan sa...

Vilken fin samling gamla ting du köpt. Loppis är ju det roligaste som finns. Jag åker till Danmark på onsdag, och hoppas hitta lite kul saker att få med hem.
Kram Pia

Huset vid ån sa...

God Morron vännen!
Hoppas att det blev bra med gardinbytet igår!

Må så gott!
Kram Therese

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Tycker du hittade mycket fint på din loppisrunda! och visst är det kul att träffa andra bloggare..
kram
Marie

karolina sa...

fin fina saker.
kramar