1 oktober 2010

Oktober!


Oktober, min absoluta favoritmånad, vet inte varför men så har det varit länge och nu är vi där och vilken vacker höstvecka vi haft med sol och en krispighet i luften, igår var första frostnatten här. I onsdags eftermiddag/kvällning fick jag med de två äldsta ut på en promenad med avslutande fika med varm oboy och skorpor, de andra två var på sina aktiviteter. Så sällan man får med de stora ut på en sån grej numera och den stunden låser jag nu fast i själen och tar fram och njuter av genom livet. Det är de stunderna som stoltheten och glädjen forsar fram genom en mammas kropp när man ser att ens barn njuter, mår bra och har kul tillsammans. Måste också berätta hur det gått för O, berättade ju tidigare att han haft det tufft med mobbing genom sina år på låg- och mellanstadiet och att han sen på högstadiet fick en viss revanch efter att ha bytt skola. Nu har han börjat på gymnasiet och trivs, han älskar det, han gör sina läxor med glädje och är för första gången i livet en i gänget, innan har han ofta bara haft en kompis nu är han en av dem i gänget, har fått flera vänner och ja alla vi som känner O har sett en sån positiv förändring i O sista månaden och det gör mig så glad, så glad, han drömmer om att få hjälpa andra barn som gått genom samma sak som honom eller har haft det tufft på andra sätt, min son är just nu min hjälte.......
Bilbesiktningen undrade någon om hur det gick och ja jag var på en sån sk inför besiktning på Volvo-Renault för några veckor sen och de hittade en massa fel och jag höll på att dö över allt de läste upp men så pratade jag med en kompis man som jobbar på en annan verkstad och han sa till mig att besiktiga innan jag åtgärdar alla dessa fel, för det är ett sätt för bilverkstäderna att friskriva sig för de garanterar ju att bilen ska gå genom om dessa sakerna är åtgärdade. Men en sak sa killen på V-R att ljuddämparen läckte lite men det var bakom katalysatorn så den borde inte vara några problem, men hör och häpna, jag åkte på ombesiktning men inte pga alla andra fel som stod på listan utan på denna läckan ;o) så den ska åtgärdas nästa vecka så rullar min lilla fara ett år till ;o) så det var en lättnad att åka från besiktningen i onsdags ;o)
I morgon bär det äntligen av till Falun, ska bli så himlans kul att träffa andra bloggare och det är lite auktioner i bussen, bla kommer några av mina mjölsäckar finnas med där ;o)
Önskar dig min goa vän en riktigt fin helg!
Kramis/LenaS

24 kommentarer:

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Blir så glad när jag hör att det går bra för din pojk, och som mamma förstår jag att du är hjärteglad. Och besiktningen gick ju bra, jag ska in om en månad med min skruttbil. Auktion i bussen låter roligt, kommer och bli en toppenresa.
Ha så kul nu
Varm kram
AnnaMaria

Vita små hjärtan sa...

Hej vännen.
Tack för igår....
Ja det är så roligt att det går bra för O nu.
Vilken vacker höstbild....
Ses i morron..
Kram Agnetha

Min Skattkammare sa...

....och vilka fina dagar vi har också! Fler är visst på gång också. Jag håller med om att det är en härlig månad.....om solen skiner...;o)
Ha det så kul nu i Falun!
Stor kram
Kicki :o)

Unknown sa...

Visst är det en ljuvlig känsla att lämna bilbesiktningen.... och bilen godkänd?! ... som att gå från tandläkarbesöket utan hål.
Ha det så kul i Falun!
Kram
//Ingemar

Vita Falkens Lantliv sa...

Så underbart att det går bra för din pojk! Det gör så ONT i ens hjärta när det inte är bra med dom. Så skönt att det äntligen har vänt!!!!!

Kram Susanne

Stina sa...

Så härligt att få höra att det går bättre för gullungen din.
Kram Stina

Sirpa sa...

Vad skönt att det går bra nu!
Låter att vi kommer att ha en skoj bussresa!
Har en mysig kväll så ses vi imorn!
Kram Sirpa

Helena, The Swenglish Home sa...

Hej Lena,
Under många veckor har jag varit en frånvarande besökare på många håll i bloggvärlden, och ser hos dig att jag har missat många trevliga och fina inlägg. Du skriver ofta öppet om viktiga saker och som mamma till två små killar så berör förstås berättelsen om din son extra mycket. Att han nu uttrycker en önskan om att hjälpa andra som har det tufft på samma sätt är så rörande fint, och så härligt att det jobbiga kan vändas till en sådan styrka!

Så ledsamt att läsa att det finns någon som är missunsam nog att tala i annat än positiva ordalag om din trevliga blogg, i synnerhet till dina barn. Jag hoppas du finner glädjen i att blogga igen, och att den elaka tungan håller tyst eller börjar sprida lite glädje istället! Vi är många som uppskattar att du är här i bloggvärlden.

Varma hälsningar och en riktigt trevligt bussutflykt imorgon önskar
Helena, The Swenglish Home

PS. Dina mjölsäckar är helt underbara och jag skulle gärna smyga med på bussresan imorgon bara för att få chansen att vinna en säck! Men si' nu bor jag ju lite långt bort, så jag får fortsätta att drömma om dem ;-)

Jenny sa...

Hej Vännen!
Vad roligt att läsa att det går så bra för din O! Ja, han är en riktig hjälte:)

Ha det nu riktigt skoj imorgon!

Kraam o trevlig helg!
Jenny

Noll54/Eva-Karin sa...

HEJ!

Det finns något hos mej till dej!

E-K/noll54/DOMMO

♥ Franska Liljan ♥ sa...

Hej Lena, grattis till vinsten hos Noll54!

Din turgumma, passa på att prova lyckan hos mig, där kan du vinna GREENGATE-produkte :-)

Välkommen!

Hälsningar Helena /franska liljan

gamla skolan sa...

Så gott att läsa om din pojke , inga barn ska behöva vara med om mobbing ! Så skönt att allt ordnat upp sig ! Ha en skön helg och en kul bussresa ! Kramar Susanne ♥

Englagård sa...

Hej, blev så rörd när jag läste om din son. Det är så härligt att läsa om någon som äntligen fått börja trivas i skolan. Alla barn borde få vara en i gänget men så är det ju tyvärr inte. Om han har möjlighet att hjälpa bara en enda unge så blir han en verklig hjälte

kram Karina

Med en doft av lavendel sa...

jätte grattis till dej vilken tur du har som vann den fina spaljen, det är du värd. vad skönt att höra att det går bättre för din son, jag vet hur det känns i modershjärtat, min son har oxå det lite kämpigt nu i skolan(2 året på gym) vi flyttade ju till en helt ny stad för 2årsedan,men vi känner att det är på rätt väg för honom.
kram annika

Lantligt i smultronbacken sa...

Jättegrattis till vinsten. Riktigt avis är jag nu

Kram

Monica, Blogg Betongkrukan sa...

Hej!
Så spännande och så kul ni kommer att ha på er resa! Hade gärna varit med i den bussen.

Ditt hantverk är verkligen superläckert!
Ha det gott!
Hälsningar monica

Linnea sa...

jag är jätteglad för din pojkes skull att äntligen få vänner.

kram helena

ELIN´S SHABBY ROMANTIC sa...

Den årliga besiktningen gör en alltid nervös..va bra att det gick bra till slut. Att få umgås i natur och känna friska vindar slå sig mot sitt ansikte och dela med det käraste du har, är ovärderliga stunder som bevaras för alltid i ens hjärta. Då när ens barn blir ledsen och sårad, gör tusen gånger ont i ens egna att inte kunna skydda från dessa onödiga beteenden. Utan man vill ge massa glada och härliga upplevelser och grunda dem det bästa innan man släpper dem fria för att prova på egna vingar. Det glädjer mig verkligen att få höra att det går nu på rätt väg för din son och börjat repa sig och funnit riktiga vänner i sitt liv. Jag önskar han det bästa framgångar i livet! Detta är bara början. Att han har fått insikt på sin framtid, genom ur sin erfarenhet och vill använda det till att hjälpa andra, är en stor elogé. För att han omförvandlar det onda till det goda.

Vad roligt med resan, det ska bli kul och få höra om den! Ha det så gott min vän och ta hand om dig! Ha en go helg! Kram Elin.

Stina sa...

Ja du gumman, det var väldigt roligt att få träffa er där borta. Jag är så glad över att jag orkade det idag. Ångrar det inte, kan jag säga. Kram Stina

Vitt hus med svarta knutar sa...

Tack för en trevlig vistelse hos dig med massor av prat, skratt och te!! Tack för trevligt sällskap i dag på inredningsresan. Å tack snälla du för den fina födelsedagspresenten=D

Grattis än en gång till den fina vinsten! Önskar dig en fin fortsättning på helgen.
Krama om dina goa barn från mig!
Kram,
Regina

Sirpa sa...

Grattis till vinsten!
Och tack för idag! Det var så rolig resa och trevligt att träffas igen!
Har en skön söndag!
Kram Sirpa

Krillas Krusiduller sa...

Hej Lena! Vilka fina saker du pysslar med :) Superfina....Jag har länkat till dig, hoppas det är okej? Hoppas du är nöjd med resan till Falun. Vi tyckte det var jättetrevligt och får verkligen hålla tummarna att det blir nåt till Danmark också! Ha en härlig söndag! Kram Christel

Anneli Wahlstedt sa...

Hallå vännen ! Oj, vad många inlägg jag inte hade hunnit med att läsa.. Wow, vad kul för O att det gått så bra !! Hoppas Ni haft det fint i Falun, låter som en kul resa :-) Såg den underbara telådan, sån skulle jag också vilja ha !!

Önskar en fin söndag och en härlig vecka !


Kramis, Anneli

Viola sa...

Hoppas du haft en kanonhelg i Falun, ha en fin vecka, kramen