6 november 2010

Lite tungt, lite lessen


Jag har aldrig tyckt att november är en tråkig månad men just nu känner jag mig rätt off och jag vet att det hänger ihop med att det snart är ett år sedan mormor dog, på torsdag är det ett år sedan jag sista gången fick en kram av henne och en halvbusig pratstund som det så ofta vart. Hon finns fortfarande med oss men inte fysiskt, saknaden växer som en klump, dag för dag, det är mycket tårar som smyger sig fram nu, saknaden gör fortfarande så ont, så ont......
Ikväll blir det middag hos de finaste föräldrar som finns, pappa och styvmams, det har blivit lite av en tradition att åka till dem och äta och på väg hem stannar vi till vid kyrkogården.
Ha en fin dag min vän!
Kram/Lena

25 kommentarer:

annika sa...

Hej Lena!
Förstår att det är en tung tid nu med tårar emellanåt. Har samma känsla för just november då jag har två nära personer som dött då. Jag sörjer lite en stund och sen måste jag fortsätta. Men det är viktigt att tårarna får komma ibland.
Här får du en stooooor kram från mig.

Mollamaja sa...

Visst är det tungt emellanåt men man får försöka komma ihåg de fina stunderna och glädjas över dem man har kvar. Att värna om minnena men leva för stunden liksom. Ha en bra helg, styrkekramar till dig.

STENLYCKA sa...

Hej Vännen!
Förstår att du har det jobbig. Det är ett år sedan min mor gick bort och jag känner som du gör för din mormor, en oerhörd saknad, men jag tror det är viktigt att få sörja för att senare kunna gå vidare. Du vet Lena, att livet kan vara krokigt men aldrig utan mening.
Mitt hjärta är med dig, en stor kram till dig!
Raina

Lauras gård sa...

Jag förstår att det är en jobbig tid! Min mormor sörjde jag i ett år och grät nästan varje dag. Årsdagen är ju speciellt upprivande. jag minns från bloggen när din mormor gick bort och jag förstår att ni stod varandra väldigt nära. Då får försöka tänka tillbaka på alla fina minnen och att hon säkert är din familjs skyddsängel nu. Ha en fin helg vännen! Kram Stina

Unknown sa...

Saknaden kan kännas tung, det kan jag förstå. Jobbigt. Får försöka att minnas de goda stunderna. Så vacker symbol med ängeln där som passar in så fint i ditt inlägg. Vackert! Sköt om dig. Kram Lenita

Unknown sa...

Hej vännen!
Förstår att du känner dig lite ledsen. Saknaden efter de vi älskat brukar bli starkare vissa perioder även om den alltid finns där. Jag kan fortfarande känna lukten av min mormor och bli tårfylld vid vissa tillfällen där minnen väcks, fast hon gick vidare för flera år sedan.
Ha en fin dag och tänd ett extra ljus för din mamma. Kram Ing-Britt

Lantligt i smultronbacken sa...

Du får tända ett ljus för mormor ikväll och visa hur mycket du tänker på henne, det ska jag göra.

Ha en trevlig kväll

Kram

Med en doft av lavendel sa...

hej.
ja jag förstår dej i din tunga stund, för 6 årsedan förlorade jag min kära svärmor mycket plötsligt, hon fanns här en dagen för att nästa dag sen inte finnas mer, hon blev endast 67 år, men hon finns i våra hjärtan som alla andra. hoppas du får en trevlig dag hos dina föräldrar .
kram annika

Marita sa...

Det är verkligen tungt att bära saknaden efter någon man hållt kär. Jag miste min pappa när jag var blott 18 år....min underbara storebror miste jag för 15 år sedan...det gör fortfarande ont. Saknaden är stor... Då gäller det att komma ihåg att njuta av dem man har kvar...att inte "glömma bort" dem för alla måsten...
kramar i massor till dig vännen, Marita

Pia sa...

Gråten plåster för magen, sade alltid min gudmor och tyckte attnär man ger utlopp för sina känslor (t.ex gråt) motarbetar man magsår. Hon var min bästa vän, trots en ålderskillnad på jämt 40år! Men, nu är hon död...

Inte skall vi sjunka i djupet för den skull, utan tänka på dem, som vi förlorat och framförallt kan vi föra våra tysta samtal med dem! De finns ju runt om oss ändå...!

Kraaam/Pia

Vitt hus med svarta knutar sa...

Hej vännen!
Under speciella tidpunkter på året påminns vi om dem som vi saknar...när min pappa gick bort sa mamma att "-Sorgen får ta den tid det tar, när saknaden är för stor så gråter jag en skvätt och sen får det gå." Och så är det nog.

Sänder en styrkekram till dig,
Regina

Vita Falkens Lantliv sa...

Det är alltid jobbigt när det är dom där dagarna infinner sig.

Kramar om dig lite extra;) Susanne

Hannis sa...

Förstår dig.
Sorgen finns ju där även om den inte är lika stark alla dagar.
Hoppas att ni får en fin kväll tillsammans.

Kram Hannis

Jenny sa...

Hej Vännen!
Har det redan gått ett år sedan din kära mormor gick bort? Känns som det inte var så länge sen..Förstår att du är ledsen. I morse gick min sambos mormor Selma bort, hon blev 91 år. Även om det var väntat, hon hade varit väldigt trött och dålig länge, så kändes det ändå så sorgligt när vi fick beskedet.

Nu har vi precis kommit hem från kyrkogården där vi tänt ljus, åh vad stämningsfullt och vackert det var med alla lyktor som lyste upp i mörkret.

Stor kram!

Jenny

Synka mig sa...

Ja detta är verkigen en tid då man tänker lite extra på de som lämnat oss. Min pappa gick bort på dagen för fem år sedan och saknaden är stor.
Ha det så gott du kan!
Kram Malin

Vita små hjärtan sa...

Hej Vännen min!
Ibland är det lite extra tungt!
Skickar lite varma kramar....

Roses & Angels sa...

Å vännen! Känner så med dig! Du orkar ändå pyssla till julmarknaden. Kul att du fått förfrågningar av kunder som vill handla. Ha det så gott det går kram

Drömmen om Villa Grönskog sa...

Hej Lena.
Ja,det känns nog lite tungt idag,för många.Så även för oss.Livet är inte alltid bara snällt och enkelt.
Ha en fin fortsatt helg
kram Anette

Syrran sa...

Stor kram!

Lantliv i Norregård sa...

Styyyyyyyyrkekramar till Dig!!

Kram Malin

Livet på Berget sa...

Ja det är absolut eftertankens tid nu runt alla helgons helg. Du är duktig du som syr och står i. Hoppas marknaden blir trevlig!
Kram
/Sara

Sirpa sa...

Hej vännen!
Varma kramar till dig, MYCKET!
/Sirpa

Anna-Lena sa...

Förstår precis, var rädd om dig vännen!
Varma kramar Anna-Lena

Härligt hemma sa...

Skickar några värmande KRAMAR!!
Madeleine

Inspiration i vitt sa...

tänker på dig Lena vad jobbigt du har det. Din mormor var nog riktigt stolt över dig, det är jag alldeles säker på. Vi syns i December kramar i massor/Ingela.