16 januari 2011

Bara en dröm

Näe jag kommer aldrig kunna köpa ett ödehus har varken de ekonomiska möjligheterna eller kunskaperna men så kul att det är fler än jag som känner det samma när ni ser ett ödehus, är det kanske nån form av moderskänslor som trissar igång tankarna, för att man ser att huset ser ledsamt och övergivet ut? Männen ser som regel bara allt jobb och tycker att de ska jämnas med marken medans jag tror att vi kvinnor kanske känner av själen i det på ett annat sätt.
Har också fått flera frågor när jag börjar gjuta igen, den stora madonnan och kotten finns inte ens upplagda på pyssligheter och jag kommer börja gjuta igen under veckan som kommer och just dessa stora figurerna tar upp till 14 dagar innan de är helt torra, men jag säger till när de ligger uppe igen, en ny madonnaform har också hittat hit, bland minimadonnorna finns det en stående bedjande donna och den nya påminner om den fast hon är större, det kommer också komma lite änglar under våren, ev nån mer kotte.
Jag har också fått frågan om jag kommer att sälja saker på Danmarksbussen som jag sålde på bussresan till Falun och det kommer jag inte men jag tar gärna med om ni förbeställer och på så sätt slipper frakten, jag behöver då era beställningar senast i mitten av mars....

Önskar dig en fin dag!
Kram/Lena

23 kommentarer:

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Gomorron
Låter spännande med en ny madonna, ska bli roligt och se henne. Har allt haft funderingar på och åka med på bussresan, kommer och bli något alldeles extra helt klart.
Hoppas du mår bättre nu
Kramar
AnnaMaria

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Vad snäll du är, jag ska ta en riktig funderare på detta.
Kramar
AM

Det vita dårhuset sa...

God morgon goaste Lena :)
En stor kotte ska då definitivt komma hem till oss! Fy sjutton vad vacker :)

Trevlig dag!
Kramar Erika

Hannis sa...

Oooo, jag ser då fram emot att få se den nya madonnan!!
Tycker du är så duktig med ditt skapande.

Kram Hannis

sylvia sa...

hei.
så spennene med ny madonna, du lager jo så vakre madonna å annet,
en riktig kunstner er du.
sååå fint et hus du viser oss under her,
finnes endel av dem ja som kunne trenge en kjærlig kvinnehånd å en sterk manns hånd.
ønsker deg en riktig god søndag.
klem fra sylvia

Norrfrids Eija sa...

Kotten satte igång fantasierna här direkt! Den är så fin och skulle passa in i växthuset som att smäck!
Eija

lilla strandkulla sa...

Hej,,hej ödehus är väldigt vackra o jag tänker ofta på vilka skatter som kan gömmas där inne..kanske en vacker kakelugn..världens finste hatthylla...listan kan göras lång. Guud!! vad spännande med en inredningsresa ooo till Danmark oxå.. skulle gärna bli med..du har för övrigt en väldigt fin blogg o du är ju jätte pysslig..hur hinner du.?? jag ska ta mig en titt hos dig o se om jag vill köpa något..jag bor inte så långt ifrån dig!! kram åsa

Millygarden sa...

Hej Lena,
Den vackra kotten får mig att tänka vår och sommar och pyssel i trädgården.....Tänk så härligt det vore att kliva ut i gröngräset och njuta av varm luft och sol... Tänk vilken potential ödehuset har men vilket arbetet...hua! Jag vet för vi har haft riktiga hudnår med vårt som inte var ett ödéhus men rejält eftersatt!

Ha en skön Söndag!
kram Marina

Photo by Maria sa...

Den nya Madonnan måste jag ju kola in sedan.. Älskar Madonnor, har bara en men man måste ju börja sitt samlande någonstans;-)

Ha en fin dag..

Kram Mia

Pia sa...

Vilket gudomligt ödehus och gård i förra inlägget!
Trevligt, att du börjar gjuta igen - för oss iaf!

Kramar!!!

Marita sa...

Å vad spännande att få se dina nya madonnor och den nya kotten!!! Jag äääälskar alla dina figurer!! Men det vet du ju, en hel del av dem har ju hittat hem till mig!
kramar i massor, Marita

Lantliv i Norregård sa...

Vilken stor kotte, så fin;o)

Kram Malin

Unknown sa...

Vilken fin kotte, gillar den gråa färgen. Kul med en ny modell av madonnan.
Ha en fin söndag, kram Ing-Britt

hemma hos lilla mej sa...

Mmmmm en sån kotte gillar jag.Vad skoj med nya madonnor ska bli skoj att se.Ja du är så himla duktig med ditt skapande.Önskar dej en fin söndag vännen .Varm kram Rita ♥

Livet på Berget sa...

Förstår vad du menar med ödehus. Kan nästan få ångest när jag ser hur de förfaller och ingen bryr sig. De sitter så mycket historia i väggarna på gamla hus.
Ha de gott!
Kram
/Sara

Angelica Little Corner of Crafts sa...

Ah, Ja dessa ödehus! Det är något speceillt över dom. Dom nästan ropar på en! Kom och gör mig fin!
Samtidigt som dom är lite läskiga så är det en häftig känsla att se och gå in i såna hus! Vad har dom varit med om och varför har det ödet nåt just dom? Dröm på, det är bra med fina drömmar och nån dag så!!

Vitt hus med svarta knutar sa...

Jag bor i ett hus som är byggt på 70-talet och jag upplever inte att det finns någon riktig själ i det, som jag kan uppleva att det gör i riktigt gamla hus. Byggnadsmaterialet, planlösningen, samt de hiskeliga färgerna som vi nu försöker eliminera, ger inte direkt någon genuin känsla. Så drömmen om ett gammalt hus finns fortfarande kvar.

Vad roligt att du hittat en ny madonnamodell=) Jag är så glad åt mina madonnor, men det finns plats för fler.

Ha en finemang början på den nya veckan!
Kram,
Regina

NICOLINAS BONING sa...

Japp, håller med dig om ödeshus...spänningen att få gå in och kika och sen går hjärnan igång och tokmatar fram en massa idéer...suck...är nog tur att man inte har varit in i speciellt många utan står utanför och undrar vad som hände egentligen som gjorde det alldeles ensamt och förfallet.

Kram Birgitta

Hanna sa...

Ha en fin söndags kväll.
kram
Hanna

Joyforhome sa...

håller med om att moderskänslorna kommer över en när man ser sådanna där saker som behöver lite "extra vård" haha men näe blir nog lite mycket jobb med ett stort hus men visst ser man potential

Kramar Malin

Anonym sa...

Hej Lena.Hoppas allt är väl ser fram emot Danmarksresan och att våren ska komma. Idag fick jag en ny inredningsbok Lantlig Charm till min webshop..jättevacker../Kram

Inspiration i vitt sa...

hej goa goa Lena, hoppas att du har piggat på dig från baciller som tar ner en. Jaaa jag håller med om ödehus, så spännande och lockande, det du visar ser helt sagolikt ut, känns som att jag skulle kunna bo där faktiskt.
Så kul med nya formar och att gjutningen tar fart så småningom igen. Du gör såå fina saker Lena. Kramar i massor/Ingela.

Vita små hjärtan sa...

Ååååå Vännen nu blev jag sugen att komma och sitta vid ditt pysselbord. Sitta där och pilla på alla pysselsaker ....fniss...där trivs jag väldans bra!!!
Kram Agnetha