13 oktober 2012

Text på möbler

Är med i en grupp på FB som heter "Hemma hos mig, Inredning i shabby chic/ lantlig stil" där jag skulle lägga upp en beskrivning på hur man textar på möbler men jag får inte till det via FB så jag kör här inne, har tidigare fått tips från andra så detta är inget jag själv har kommit på ;o)
 

 
Börja med att leta på ett typsnitt i ditt skrivprogram på datorn och välj storlek på ord/orden du ska ha och skriv ut. Om du ska ha mycket text eller stora ord får du dela ordet/orden och sen tejpa ihop papprena.
 
Jag brukar skära/klippa bort en del av överflödespappret runt ordet. Skugga sen baksidan på pappret med en blyertspenna, gärna så mjuk som möjligt. Markera också ut mitten på ordet/meningen och sen mitten på möbeln där ordet/meningen ska vara.
 
 
 Sätt fast pappret med maskeringstape på möbeln och börja fyll i bokstäverna med en ganska hård och välvässad penna. 
 
 
Så här ser det ut när man fört över ordet på underlaget, jag retade mig på prickarna över ä inte satt som jag ville när man tittar på utskriften så de flyttade jag lite på vilket inte är nåt problem eftersom baksidan är täckt av blyerts. Sen kan man välja om man vill fylla i med målarfärg eller vattenfast penna, är det små ord väljer jag penna annars tar jag vanlig vattenbaserat färg och pensel, jag brukar markera med linjer (blyerts) innan jag för över texten för att det ska bli rakt och då tar jag vattenpass och mäter upp linjer så de blir bredare än pappret med texten på, för jag brukar dra ett streck över pappret i bokstävernas nederkant så jag vet att det hamnar rakt (knasigt att jag inte tänkte på att fota det), kan försöka komplettera med en sån bild i morgon. När färgen är ordentligt torr tar jag ett mjukt bra suddgummi och suddar bort blyerts som blivit kvar och vill jag shabba texten tar jag ett fint sandpapper ochdrar försiktigt över.Detta är inte det enklaste sättet, det finns gnuggispapper att använda om man vill men jag tycker det blir mer liv på detta sättet ;o)
 
 
Avslutar med att ytterligare en gång visa en bild på mitt lilla slagbord, här räknade jag ut ungefär vart jag ville ha meningarna och gjorde först det mittersta vågrätta sträcket och sen räknade jag ut vilket radavspånd jag ville ha och gjorde det övre och under strecket innan jag slutligen markerade mitten (lodrätt) och efter det räknade jag ut mitten på resp mening och ritade dit en mening i taget, började då uppifrån för att minska risken för att kladda ut blyertsen så mycket som möjligt.´
 
Lycka till och vill ni har bilder på fler moment så skriv bara i kommentaren så försöker jag lösa det ;o)
Kram/Lena

10 kommentarer:

Rosa i huset i vitt sa...

Tack för tipset

ha en bra helg
kram Rosa

Tinis vita hem sa...

Jättevackert har du textat! Jag har oxå prövat på metoden och använde målfärg och pensel. Det kräver mycket tålamod och en stadig hand, men fint blir det :)
Ha en god fortsättning på helgen!
kram Tini

Unknown sa...

Hejsan!
Finurligt sätt det där verkar, måste jag testa nånstans.
Ha de gott, kram Ing-Britt

Härliga Livet sa...

Tack för tipset. Det ska jag prova.
Ha en skön Söndag.
Kram Pernilla

sylvia sa...

Men å kjekt,
Takk for tips,
Klem fra sylvia

Rosenhäxan sa...

Hejsan
Tack för bra tips.Håller precis på att fixa text på en sekritär.Fin blogg har du oxå.Ha en fin söndag/gittan

Med en doft av lavendel sa...

Smart tips, vad för sorts penna brukar du måla med, är det tusch ??
kram Annika

Browneyedgirl sa...

Superfint blir det =) Tack för tipset. Härlig blogg du har!
Ha en skön måndag

Elzie sa...

Vad smidigt det gick att göra. Kanske skulle prova på det någonstans. Är ju lite feg av mig, haha.
Hoppas du har en fin kväll.
Kram Elzie

Jenny sa...

Jättefint! Jag har själv gjort samma sak på rullgardiner, så det står tex god natt och sov gott på den i sovrummet.

Kram,
Jenny