25 april 2015

Drömmen om en braskamin

Braskamin Morsö 1412 Med Ekorremotiv Strålningskamin

Alla har vi väl en dröm om en braskamin, kan känna den där känslan från att jag var barn när pappa tände braskaminen, knastret, lugnet och gemenskapen som uppstod. Att komma in efter en isande kall dag ute i snön, eller en blåsig höstdag eller kanske en regnig och åskig sommarkvällen, finns det något så mysigt att sätta sig framför brasan en kopp varm choklad med massor av vispgrädde och maschmallows i? Att sitta där och titta på elden, lyssna på det där knastret som påminner om barndomen och känna lugnet ta över? En dag ska jag ha en riktig braskamin, inte en fejkad som idag utan en riktig braskamin där jag kanske får läsa sagor för mina barnbarn, dricka choklad med vispgrädde och uppleva det där myset som min pappa gav oss barn...

Braskamin Romotop Avila Vridbar 02 Sten

Jag älskar att surfa runt och hitta nya sidor och företag där jag hittar inspiration och drömsaker, här inne på kamingruppen.se har jag hittat massor av braskaminer, den ena mer underbar än den andra, vissa mer estetiskt vackra, vissa mer praktiska, men de fyller alla sin funktion, att värma oss både inombords och utombords, det finns braskaminer för både ultramoderna hem eller det som jag trivs bäst i det lite gammeldags och lantliga.
Ha en fin dag min vän!
Kram/Lena

2 kommentarer:

Nellie sa...

Håller med om allt när det gäller eldandet! Oersättlig myskänsla! Det jag minns bäst från barndomens stuga i Norrland är doften av rök och ved, och knastrandet från öppna spisen. Härligt! Ses vi på lördag hos Marie?
Kram

Hanna sa...

Ha en fin kväll
Hanna