9 juli 2009

regnet faller tungt här också


Som på så många andra platser runt om i vårt land regnar det idag, ett tungt regn faller ner och vi stannar inne idag. Ringde och bjöd hit pappa (barnens morfar) på pannkakslunch och nu väntar vi på att bulldegen ska jäsa klart så ska vi frossa i nybakade bullar sen. Tjejerna spelar Monopol, hittade ett superbilligt för några veckor sen på Ica Maxi och det var väl investerade pengar för alla älskar detta spelet.

Sista dagarna har jag roat mig med att sy monogram på några fina vita kökshanddukar jag fann på loppis i torsdags, mönstret på monogrammen finns i Anna Örnbergs nya fina bok "Inred och dekorera ljust och lantligt" som är en så underbar bok, ni som inte har köpt den så köp den, den kostar 131 kr på adlibris.se . Jag hoppas snart få med mig några av familjen ner i källaren och städa/rensa där vet att jag har en gammal märkbok jag fått ärva av min ex-mans farmor där som är fylld av mönster på vackra monogram, sen vet jag att jag har gamla vackra trådrullar i trä där nere och lite annat. Men dels är jag ganska rädd för att vara nere i källaren själv och sen är det ju roligare att vara flera eller hur? ;o) Jag ser i alla fall fram emot att hitta en massa bortglömda skatter där nere....

Ha en fin eftermiddag min vän!
Kramis/LenaS

11 kommentarer:

mamma sa...

Oj vad du är duktig på att brodera, blir så fint./mamma

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Jeezez, vad vackert! Du är duktig på att brodera, jag såg allt monogramen i boken. Man kanske skulle försöka och göra ett som ditt. Blir det mycket regn nu är det ju en bra ide. Hoppas du får sällskap i källaren, kul om du hittar fina trådrullar.
Ha det gott vännen
AnnaMaria

hemma hos lilla mej sa...

Vad vackert det blir.Ska kolla i min bok för den kan man ju inte titta sig mätt på.Hoppas att du får med dej någon till källaren.Bäst att passa på nu när solen håller sig borta .Ha en mysig torsdag kramizar ~~~~~RITA~~~~.

Vita små hjärtan sa...

Städa källare är roligt, alltid hittar man nåt kul man glömt bort!!!
Så fint du broderat!
Kram Agnetha

Anonym sa...

Jag hittade din blogg av en slump för några dagar sedan. Fick massor av inspiration och började läsa bakåt i bloggen... då föll bitarna på plats. Det är ju DU! Min gamla scrap-kompis! Vad kul att se hur fint du har det. Jag har själv börjat snöa in på den vita shabbiga stilen. Hoppas att allt är bra med dig vännen. Det vore jättekul att ses - det var länge sedan.
Stor kram från
Maria Wanche
Hör gärna av dig!

lottens vita och gröna sa...

hallå lena, nu sitter jag och bara gapar, vaaaaaa har du gjort det där, woooooooooooow så vackert alltså, helt underbart!

varmkram lotten

Lilla huset på prärien sa...

Hej Lena!

Så VACKERT monogram du har broderat! Wow, vilket hantverk, vad duktig du är! :) Superfint blev det.

Kram Jenny

LillaFlisan sa...

nämen du är väl för duktig du!!

Så underbart fina monogram.....Jag blir alltid grön av avund på er som kan och har tålamod att brodera så fint!

Kram

Flisan

Lotta sa...

Hej hopp.du har en liten sak att hämta hos mej.Kramisar Lotta

Ida sa...

Hejsan Lena!
Jösses vad duktig du är, det där ser ju riktigt proffsigt ut, så fint. Har kikat igenom några tidigare inlägg och tycker att du har det jättefint. Du verkar vara en fena på att hitta vackra fynd på loppis. Ska bli spännande att se vad du hittar i källaren.
Kram kram

ELIN´S SHABBY ROMANTIC sa...

Bra tips! Måste beställa det hos Adlibris, perfekt att sitta i regnet..det blev himla fint!! Åhh, vad fin takkrona du har fyndat och bordet..ska verkligen bli spännande att se när dem blir vita..såklart :P

Kram
Elin