8 oktober 2009

Lite julfunderingar...

Idag får ni se en bild från mitt kök har visat delar av det tidigare, inte helt lätt att fota det då det är rätt trångt och byggt i form av ett L.
Sen, juloman som jag är så börjar jul-tänket komma smygandes, första advent börjar julen här så det är med andra ord bara drygt 1½ månad kvar tills dess. Jag har samlat på tomtar, har ett par hundra med alla möjliga och omöjliga utseende men redan förra året började jag känna att det är bara vissa av dessa tomtar som jag egentligen gillar och tog upp med barnen igår att vi kanske skulle kunna skippa de flesta av dessa tomtar och jisses det skulle jag inte gjort för det är ingen jul utan dessa ;o) så nu får vi kompromissa lite, kom på att en del kanske kan stå ute på balkongen ;o) den används ju inte så flitigt under vintermånaderna, sen får de ha tomtar på sitt rum och jag väljer ut de få jag vill ha i köket och vardagsrummet. Behöver också köpa nya köksgardiner tror jag eller jag köper nog linnegardiner som jag kan ha uppe ett tag och julpyntar dem lite under julen.
Sitter här och äter clementiner, som jag längtat efter deras återkomst, jag är allergisk mot äpplen, päron, nektariner, persikor, plommon, kiwi mfl så jag blir rätt begränsad i mitt fruktätande, jag älskar frukt egentligen så det är med en viss sorg jag fått gett upp dessa frukter under de sista åren när jag fått allergierna....
Hoppas ni har en lika fin, solig höstdag hos er som jag har härutanför mina fönster!
Kramis/LenaS

P.S Utlottningen pågår ett tag till ;o)

11 kommentarer:

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Jag gillar ditt kök, tycker du har jättefina gardiner. Men såklart du vill ändra till advent, det gör jag också. Köket är enda stället jag byter. Och tavlan med hästarna är superfin. Ska bli kul och se lite tomtar sen före jul.
Stor kram
AnnaMaria

En Doft Av Lavendel sa...

Guudars va tiden går fort, ja inte långt till 1:a advent. Jag försöker också byta gardiner å pyssla lite extra vid den tidpunkten, såå himla kul ju! Å mysigt med alla stakar & stjärnor =)

Ha en bra dag & Trevlig Helg!
Kraam från Benita

Lauras gård sa...

Roligt att få se en bild på hela köket! Det ser jätte fint ut! Jag förstår att du inte vill ha alla tomtar framme, lagom är bäst... Har du inget skåp med glasdörr som du kan tömma och ställa tomtar i under julen? Julen är så mysig tycker jag, synd bara att det är så många måsten och stress. Man bygger ju upp det själv... Vi kommer vara minst 15 pers hos oss på julafton så jag har också börjat planera... Stackare som inte tål så många frukter! Du får väl frossa i citrusfrukterna nu i vinter! Kram Stina

Livet på Berget sa...

Jätte fint kök du har!!
Haha, nu får du det kämpigt med tomtarna, känner igen det där med att ändra. Försökte ändra så att julgranen bara ska ha rött, vitt och silver förra julen men det gååååååår ju inte för vi ha ju alltid haft den här och den här och den här.... suck:).
Må gott!
Kram
/Sara

Jenny sa...

Hej Lena!
Mysigt o ombonat kök ni har!

Linnegardiner låter snyggt, fast de du har nu är fina oxå.

Vad gott med clementiner, de påminner om julen:)

Kram Jenny

STENLYCKA sa...

hej!
Vilket fint kök du har ser så hemtrevligt ut.
Jag väntar också på att advent skall närma sig, så man får göra julfint.
Kram

Marita sa...

Det ser jättemysigt ut hemma i ditt kök! Jag är också en tomtegalning!! Har flera lådor med julpynt i förrådet, då har ändå två av mina barn fått med sig en hel massa julpynt när de flyttade hemifrån!
kram, Marita

Anna-Lena sa...

Hej!

Jag tycker att du har det jättefint i ditt kök! Ska bli roligt att få se dina favorittomtar sedan. Det är ju inte alls lång tid kvar till första advent egentligen. Vad mysigt! Kanske dags att börja med julpysslet redan...

Hoppas att du får en skön helg!
Kramar Anna-Lena♥

Inspiration i vitt sa...

Hej Lena, ja tänk att jag har oxå samlat på tomtar mycket förr och hade då tomtar över allt.
Nu kommer inte en tomte upp här och har inte gjort på flera år. Mina barn protesterade oxå först men de har vant sig hihi.
Nu ligger de i lådor och jag undrar om de nånsin kommer upp nåt mer, ja man vet ju aldrig.
Linnegardiner är sååå fint till jul.
Kram på dig/Ingela.

Millygarden sa...

Hejsan, Tack för din omtanke. ditt kök ser så mysigt och hemtrevligt ut. Ja tomtar jisses 1,5månad kvar! hua! ja visst är julen en mysig tid men inte ännu!!! ska bli mysigt att följa dit pyntande..får låta mig inspireras av dig för att komma igång här hemma! har faktist plockat lite lummel nu på morgonen så helt oförberedd på komma skall är jag nog inte ändå!

Ha en fin helg!
Kram Marina

Vita små hjärtan sa...

Hej vännen!
Så fint du har det i köket!!!!
Önskar dig en trevlig helg! Kram på dig!