2 april 2010

Årets längsta fredag....

Långfredag, tror det var årets tråkigaste dag när jag var barn, allt var stängt, man fick inte vara med kompisar och dagen var så lång, så lång, idag är det annat, idag är många affärer öppna, man behöver inte sitta inne och uggla hela dagen. Själv kommer jag få träffa en av er bloggläsare idag, så kul när ni kommer hit för att titta på madonnorna och det andra jag har i hyllorna här, så kul att få träffa nån bakom nån av de andra bloggarna och få träffa nån annan med samma intresse.
Förra veckan hittade jag i alla fall bokstäver i en liten inredningsbutik i vårt områdescentrum så jag kunde få ihop ordet "LYCKA", butiken heter Elaine design och har egentligen inte min stil av saker men på slutet har jag hittat lite smått och gott där bla det fina våningsfatet jag köpte när jag fyllde år i februari.
När vi stod på loppisen i lördags fann jag en skatt, ni vet direkt jag såg denna asken tänkte jag åh vad är det i den och öpnnade den, då kom den lilla flickan i mig tillbaka......

....en massa fina bokmärken från 60-talet, det var kvinnan som stod där som haft dem, och de kostade inte många kronor. Mina flickor har en del likadana bokmärken men de är av en helt annan kvalitet, de trycker ju upp nya efter gamla motiv. Ser framför mig några flickor med sina cigarraskar fyllda med bokmärken, de byter och tittar på varandras, blir så härligt nostalgisk av denna ask med en liten flickas skatt i.

Jag har fått frågan om jag skickar mina madonnor utomlands vilket jag gör men fraktkostnaden blir ganska hög, maila mig gärna för att få reda på den exakta fraktkostnaden för en vara. Erbjudandet på de nya madonnorna gäller några dagar till och har ni vägarna förbi Örebro är ni välkomna förbi!

Ha en finfin dag min vän!

Kramis/LenaS

21 kommentarer:

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Den här fredagen kommer nog och gå fort, mycket som ska göras inför påskafton. Roligt med besök av en bloggerska, dina madonnor är populära. Förstår att du blev glad när du hittade asken med alla dom bokmärkena. Jag har min gamla ask sparad, min mamma hittade den i en garderob.
Önskar dig och din familj en fin och Glad Påsk.
Stora kramen till dig vännen.
AnnaMaria

mimmuli sa...

Bokmärken -va fina=) Glad Påsk! =)

Huset vid ån sa...

Vad bra du beskriver långfredagen när man var liten....Jag har precis samma minnen! Fniss! Önskar dig en riktigt Glad påsk! Kramis Therese

Home No.1 sa...

Hej vännen! Glad Påsk önskar jag dig=)))
Kram Annica.

Photo by Maria sa...

Bokmärken.. Ja det får en att bli liten igen.. Jag hademassor i olika bokmärksböcker.. Undra om de finns kvar hos mina föräldrar.. Får nog kolla det en dag..

Ha nu en bra resterande påsk..

Kram Mia

Anneli Wahlstedt sa...

Hej vännen !

Ja, vilken lång dag det var då när man var liten ! Bokmärkena var väldigt fina, såna ser man inte varje dag ! Ha en fin helg och Glad Påsk !


Kramis, Anneli

Tina sa...

Hej vännen.
Men å vilka vackra ting & va kul med de bokmärkerna!!
Va roligt att du säljer så bra av dina fina madonnor!!! de är verkligen vackra!
Önskar dig en underbar påsk. Kram Tina

Interiörboden sa...

Hej!!

Jag ville bara kika in och önska en GLAD PÅSK!!
Jag hoppas att du får en jätte fin helg med mycket god mat och mycket påskgodis :)

Kram Sandra/Interiörboden

Anki sa...

Hej vännen!
Kikar in en snabb för att önska dig en Glad Påsk, hoppas du får en mysig helg!
Fint loppfynd, får en onekligen att tänka tillbaka!

Goa kramisen!

Millygarden sa...

åk så fina bosktäver! Till min stora förvåning sprang jag på vita bostäver i trä på dollarstore för 20a st igår. Tyvärr var ju dom bostäver jag velat ha redan slut...Attans!!!

massor av påskkramar till dig!
Kram Marina

Rosor och Spetsar sa...

Så fina dina madonnor är. Vilket fynd du gjored på loppisen, snygg ask o sen innehållet......
Jag kommer också igåg långfredagarna från när jag var liten, hos mormor fick vi inte ens spela kort eller spel den dagen, så den blev låååång.
Ha en härlig påskhel
Kramar
Annelie

Viola sa...

Det känns faktiskt som den verkligen varit låååång, började tidigt med trädgårdsarbete och sedan öppet i butiken, så nu är jag rejäl trötter, hoppas dagen varit bra, kram

Helen sa...

Hej!
Vilket härligt fynd du har gjort, man blir nästan rörd när man ser det. Kommer ihåg hur det var.
Påskkramar/Helen

Unknown sa...

Så fina bokmärken! Glad påsk på dig! Kram Lenita

Kristall & Pynt sa...

Hej!
Vill önska dig en Glad Påsk.
Kram Sofia

MiaMaria sa...

Hejsan!

Långfredagen är över och så var det påskafton....önksar dig en glad Påsk!
MiaMaria

Tess på Tilda och Mamma sa...

Hej Vännen, visst var det en härlig beskrivning av långfredagen känner också igen mig från liten. Vilken lycka att finna asken med bokmärken har själv kvar alla mina snyggt insatta i pärmar ordningssam var jag också.Ha en fortsatt mysig påskhelg.
Kram Theres

Lauras gård sa...

Men vilka underbara bokmärken! Asken var ju också för fin! Du kan verkligen fynda på loppisar... Roligt att träffa lite bloggvänner. Hade jag mer tid på måndag skulle jag titta förbi, men det är alltid stress då vi bara åker ner över dagen. Nu har vi permiärgrillat. Jag tycker vi är ganska tidigare, men du började ju för länge sedan... Kan tänka mig att grannarna stod och sniffade ut genom sina balkongdörrar, för det luktar ju såå gott och det luktar sommar! Kram Stina

Outi sa...

Vilken nostalgi med cigarrask och bokmärken, en liten skatt från förr...

Kram Outi

Stina sa...

Vad mysiga saker du har hittat.:-) Kram Stina

Mitt smultronställe sa...

Hej!!
Fina saker... Bokmärkena är ju såå fina!!
Hoppas du har en bra påsk.
Kram Camilla.