31 mars 2009

....tänder ett ljus och sänder tankarna till Sabinas familj idag, vet att det är fler som följt Sabinas kamp mot cancern via hennes blogg http://mittlivsabina74.blogspot.com/ och tyvärr orkade hennes kropp inte mer och hon har somnat in.....tänder ett ljus för henne och tänker på hur tacksam jag är över mitt liv och mina barns liv....
Kram/LenaS

29 mars 2009

Gårdagens små loppisfynd, det vart inte fullt lika många fynd som förra lördan men det gjorde inget både jag och V var nöjda.

Dessa nysilverljusstakarna fick följa med hem,inte ens en hundring kostade de ihop och de två enkla ljustakarna upptäckte jag när jag kom hem att jag köpte en likadan fast högre förra helgen och det var ju lite kul.



Och denna underbara smörkärnare stod där och väntade på mig, bara visste att den skulle få följa med hem och priset vart en 50-lapp vilket kändes överkomligt ;o Ser ni i bakrunden av bilden två av min &-tecken står lutade mot skåpet, de är på G med andra ord ;o)

Kramis/LenaS

26 mars 2009


Tänk så tillfredsställd man kan bli av att måla om några hyllor, dessa hyllorna hade röda konsoller och betsade trähyllor.....*urk*....men vilken skillnad det vart att få dem vita och åh vad sugen jag är på att måla panel och väggarna i köket, jag som inte skulle ;o)

Mina &-tecken börjar ta form och ev kommer det bli några över som jag tänker sälja men ett av dem kommer jag lotta ut här inne på bloggen, kanske nästa vecka eller så låter jag det bli lagom till påskharen kommer på besök ;o)

Kramis/LenaS

24 mars 2009


Har ni sett denna fina webbutiken?! Som har massor av fint och en trevlig tävling!

Klicka på bilden kommer ni dit, där kommer en del av mina pengar att spenderas i alla fall ;o)
Kramis/LenaS

22 mars 2009


Min vackra madonna, här kommer bilden på den fina madonnan som jag var förbi och hämtade i torsdags, visst är den underbar? De finns att köpa hos http://www.mangarum.se/ och finns att få både i vitt, betong eller denna patinerade som jag valde.....

kramis/LenaS

21 mars 2009

Fler loppisfynd idag, kom inte ens till min vanliga loppis ;o) Kyrkan anordnade loppis idag och eftersom R jobbar med konfirmanderna så skulle de stå och sälja bröd och lite saker men när äckelsjukan kom igår så vart R rädd att bli sjuk så hon ringde och sa att hon inte ville komma idag eftersom hon tidigare igår drack ur samma mugg som lilla M men jag kände att jag behövde lämna det hon bakat och några ljusstakar de kunde sälja. Och där var det en sån loppis som man verkligen vill komma på, hur mycket roligt som helst, till inga pengar alls. Här var det ganska många äldre och de tycker väl att sakerna de har i sina skåp bara är skräp och är glada att bli av med det och jag klagade inte ;o)


Dessa fyra kostade en hundring, jag vart så glad över kannan, den är ca 25 cm hög...

Alla dessa för en femtiolapp, jag älskar ju kannor och skålar av olika slag.....


Och så dessa som jag sneglade länge på och jag fick dem för 40 kr vilket jag vart så glad över de är ca 18-20 cm höga och jag tycker dem är underbara.......

Det är en till ännu större kyrkloppis nästa lördag och gissa vem som kommer åka dit? ;o)

Har också lagt upp ett par Tilda-änglar på tradera om nån är nyfiken hittar ni dem här http://www.tradera.com/category/category.aspx?ftgnr=239933

Det bästaste idag var nog leamarlenes kommentar att jag vunnit 2a pris i hennes utlottning, helt underbara änglavingar och jag vart så himla glad.TACK!

Ha en underbar kväll!

Kramis/LenaS


Detta var gårdagens loppisfynd, dels var jag på Myrorna och hittade den lilla pigtittaren för 30 kr och på em åkte vi ut till Tysslingemöbler och hittade det andra på bilden, allt inkl pigtittaren kostade en hundring. På Tysslingemöbler köpte jag också en sån där man hade förr och lindande upp garn på, ska ställa en blomma på min tänkte jag ;o) På TM fanns också en större jättefin pigtittare som jag tänkte köpa men ville gå runt på de andra våningsplanen först och tror ni inte att det andra paret som osså var där samtidigt som oss tog den innan vi hann tillbaka ner, de ratade den först men ångrade sig väl sen, de köpte en hel skåpbil full med möbler där som de skulle sälja i sin butik i Finland.....jaja det var inte meningen att vi skulle ha den och till nästa gång lär jag mig att ta sakerna med en gång och inte tro att de ska finnas kvar sen...tanken var ju att vi skulle ha en loppisdag idag, jag och lilla M men hon fick vinteräckelsjukan igår kväll så idag får hon vara med storasyster R medans jag smiter iväg till den vanliga loppisen. Egentligen var planen att ta TM idag också men jag insåg igår att eftersom lilla M skulle på kalas på em så hade vi fått stressat så därför for vi igår...och det känns idag som ett bra val...

Ha en bra dag mina vänner, och till mams, bror och hans familj hoppas jag ni får en bra vecka med mycket sol!!

Kramis/LenaS

19 mars 2009

Jeanne d´ Are Living

Åh kom ut till inredningsaffären som hade denna tidningen och insåg att den nog var slut men hade sån tur att de fått en leverans av nummer 2 idag och åh vilken underbar tidning!!! Så tack för tipset, man kunde boka kommande nummer hos dem och det ska jag verkligen göra så jag säkert vet att jag får dem i fortsättningen.....tack för tipset mina vänner!
Sen var jag hos lotta och hämtade min madonna och åh den är bara så himla fin, ni ska snart få se den måste bara fota den först ;o) Tack snällaste Lotta!!
Hämtade också lampfötter jag beställt men näe de är inte rätt så jag ska åka iväg och lämna tillbaka dem och se om jag kan finna några andra som känns mer rätt....
Ikväll ska vi såga ut mina egna &-tecken, har väl suttit en vecka för att få ett & som jag ville ha det men nu är det klart så ikväll ska vi såga ut dem här, blir dem bra kanske det blir några till salu sen ;o) Sitter också och skissar på en tallrikshylla modell lite större/längre, skulle vilja ha en på väggen över soffan och jag ska få hjälp att bygga en......visst är det väl okej att utnyttja målare och snickarna i familjen till sånt ;o)
Kramis/LenaS

18 mars 2009

Tack för alla tips om tidningar, ska köpa Jeanne D'arc living i morgon när jag åker ut till köpcentrat, såg att den skulle finnas där. Ska också åka och hämta min vackra madonna i morgon på väg dit ut hos vännen Lotta, som har den lilla söta webbutiken http://www.mangarum.se/, kika gärna i där!


Idag visar jag dssa underbara skor/skokartonger, vann dem på tradera förra våren och det roliga är att skokartongerna är från Oscaria här i Örebro, från när butik och fabrik var igång en gång i tiden, gillar ju lokalhistoria och när jag hittar små gamla ting från Örebro blir jag riktigt, riktigt glad ;o)
Kramis/LenaS

15 mars 2009

En liten ängel har hittat hit, tycker det är svårt att hitta fina vita änglar men denna hittade jag förra veckan. Ni andra som inreder i shabby, vad läser ni för tidningar och böcker? Lantliv tycker jag är för mycket recept osv i, drömhem & trädgård köper jag men mer då? Älskar att kolla bloggar men jag vill också kunna bläddra i pappertidningar/böcker ;o)
Hihi förtydligare lite för helt shabby blir jag nog inte vill inte ha för mycket vitt så jag låter mina väggar vara som de är nu ;o) Sen blandar jag med gamla och nyare ting .....
Kramis/LenaS

14 mars 2009

Tilda Änglar


Åh vad kul de är att sy, Tone Finnangers Tilda änglar men vilket pillerjobb ;o) Dessa två är till salu om någon är sugen på en Tilda, jag är en glad amatör så sömmarna är inte helt perfekta men de är sydda av "kärlek" till dem och de är i första hand till för dekoration....pris då 200 kr/st plus frakt. Bilderna är klickbara för att se dem lite större.
/LenaS

12 mars 2009

Flaskor i korg



Gillade denna ganska enkla men ändå romantiska korgen/hållaren med tre liters flaskor i, den passade perfekt på köksbänken ;o)

/LenaS

Titta vad man kan vinna!


Åh titta så generös leamarlene är på sin blogg man kan bla vinna denna så skynda dit och kika genom att klicka på bilden ;o)

/LenaS

11 mars 2009

Spegelfynd?



Idag kom min mellantjej hem från Egypten där hon varit en vecka med mormor och äntligen har jag en loppiskompis hemma ;o) Äldsta dottern hatar loppisar, sonen likaså och lilla tjejen är bara intresserad om det är intressanta leksaker ;o) I alla fall drog vi till en av favvoloppisarna och där på väggen hängde denna spegel, glaset är helt men "krackelerat" men jag gillar charmen med det, tyvärr är krönet lite skadat men det var ingen större skada och det gör att jag nog kan måla den vit med lite gott samvete (har svårt att måla sånt som bör få vara omålat) och prislappen då? 30 kr vilken det helt klart känns som om den var värd . Dottern har konstaterat att hon också vill ha ett gammeldags, romantiskt rum vilket vi såklart får fixa, eller rum och rum hon bor i en stor skrubb så det finns inte så många möjligheter i detta lilla rum men man får ta till vara på de möjligheter som finns ;o)

Vi hann åka ut en sväng till Mariebergs köpcentrum också och på Nice hittade jag detta korset som jag bara kände att det måste med hem....
/LenaS

10 mars 2009

Lite mer

Har ju tillbringat helgen i Göteborg, första gången som jag var där på 15 år så jag hade ingen koll alls och anledningen till att vi var där var den stora scrap-och stämpelnmässan som var där. På fredan hann vi med att se oss omkring lite i Göteborg och på Åhlens hittade jag en stor fin glasklocka för ynka 159 kr, och expediten fick packa in den rejält då de inte hade några kartonger kvar. Vågade inte att chansa på att vårt lilla Åhlens skulle ha den för de har urkast sortiment här i Örebro. Jag hittade lite spets, snören och strutar på scrapmässan som jag köpte också.
Här är min fina glasklocka som passade helt perfekt på detta fina fat på fot som jag hittade på en loppis för många år sedan när jag körde från Sundsvall. Jag har insett att jag skulle behöva massor av prylar nu och tror att det får bli en sväng upp till mams i sommar och få åka runt i flera dagar och kolla in loppisar och antikhandlar för det är så svårt att hita kul saker här nere även om man kan tänka sig betala lite för dem. Så mitt hem ekar ganska tomt nu....



Min lilla tallrikshylla som jag hittade i soprummet är nu målad och ni ser att den är väldans tom ;o), ramen fann jag på loppisen i onsdags och har målat den. Blusen har en släkting till pappa haft och jag har haft den både när jag konfirmerade mig och när jag gifte mig (är dock numera skild)

Igår kväll dekorerade jag en av strutarna jag köpte i helgen och sydde ett hjärta att hänga på min hylla för att fylla upp lite ;o)

Kramis/LenaS

5 mars 2009

Dagens pyssel



Fick igår tag på en Leksvik hallbänk efter ett par veckors letande och var snabb att måla den vit ;o) Idag har jag roat mig med att pimpa den, satte dels ett förhänge sytt av ett gammalt trasigt lakan och en dyna av volang från samma lakan....
Visade min virkade tårta förra veckan i den gamla bloggen och här visar jag åter en bild på den färdigdekorerad....
/Lena

4 mars 2009

Lite smått och gott


Åkte en sväng till Myrorna och återöpnnande PK design och den sista butiken är bara ett paradis, så mycket fint och om jag har pengar kvar efter helgen i Göteborg nu (eller om jag hittar en massa fint där nere) så kommer det att spenderas mer där, fann i alla fall en glasklocka med tillförande skål och den fick såklart följa med hem ;o)



Jag passade också på häromkvällen och sy en lampkjol till lampan i sovrummet, det var ju superenkelt att sy och jag ska sy till vardagsrummet också ska bara hitta lite bra lampfötter först ;o)


Denna söta skålen fann jag på loppisen i lördags och jag tycker så mycket om den, ska bara komma på vad jag ska lägga i den ;o)

/Lena

3 mars 2009

Mina skåp

Jag har ju målat två av skåpen klara och här är bilderna på dem. Jag ska börja med den sista höga hyllan här hemma idag samt tallrikshyllan jag fann i soprummet för ett tag sen och vanliga hyllplan med konsoller som alla ska bli vita. Alla sådana här projekt gör att det känns fruktansvärt stökigt här hemma och det är klart att bo i lägenhet är väl kanske inte idealet när man målar ;o)



Detta är ett vanligt Markör TV-skåp från Ikea som blivit vitt och hela familjen är nog överens om att detta vart superbra!

Och detta är skåpet jag fann på Myrorna för en hundralapp, köpte Ikeas porslinsknoppar men dem vart inget bra alls så jag ska kika på Indiska om de har några bättre.

Tack för titten!

/Lena



2 mars 2009

En virkad chokladtårta

Hade inte tänkt visa denna riktig än men på begäran av mamsen visar jag min virkade prinsesstårta med chokladöverdrag ;o). Den är inte riktigt färdigdekorerad och blommorna på tårtan har mams virkat tidigare åt mig. Jag har inget mönster utan har virkat fritt....

/Lena


Nu kommer lite av allt jag pysslat med sista veckorna....

Det har ju hänt lite här sista veckorna, två skåp har inhandlats och hämtats för att sedan ha målats och hm jag tror inte jag har rätt färg för jag har fått måla alla möbler mer än fyra gånger, skåpet jag tidigare hade i köket är numera också vitt och står i vardagsrummet, dock inte helt klart. Men mamma kommer idag för att åka med V till Egypten i morgon så jag kände att jag ville inte ha halvmålade saker stå i vardagsrummet men jag har dels den smala höga hyllan i vardagsrummet kvar att måla, en tallrikshylla och ett gäng vanliga hyllor. Jag letar efter ett vardagsrumsbord också, skulle vilja ha ett pelarbord men men förr eller senare hittar jag det sen är det en miljon projekt till att göra, ja ni vet...
/Lena






Här är ett par kuddar jag sytt, har köpt dessa stryka-på-motiven på tradden och hoppas få tag i lite fler så jag kan sy flera kuddar.



Ett litet hjärta där jag också använt mig av stryka-på-motiv och sen mopnterade jag fast hjärtat i en fjäderkrans jag hade liggandes, ska nog passa på att köpa några fler kransar nu när de bhörjar sälja påsksakerna i butikerna...





Har köpt lite gamla notpapper och använt dem som omslag till mina "karamellpåsar"



Denna klockan är bara så himla fin, hittade den hos Nice inne i stan....

Min nya inredningsblogg

Jag fortsätter nu min inredningsresa via denna bloggen istället, tror den ger mer möjligheter än blogg.se . Och eftersom mitt hem genomgår en hel del förändringar nu så passar jag på att flytta vidare.
Välkomna hit!
Kram/Lena